CSM Reșița a fost condusă, dar a câștigat amicalul de la Severin cu invincibila „FC U” Craiova. Ce au spus Dorinel Munteanu și Victoraș Astafei după joc

Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 16:14 Pregătiri, amicale

Liberă la finalul acestei săptămâni, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească în etapa a 23-a a Ligii 2 pe Daco-Getica, CSM Reșița și-a programat pentru ziua de vineri un meci amical la Drobeta Turnu Severin cu U Craiova 1948 SA. Liderul Seriei a 4-a a Ligii 3 a condus pe stadionul Municipal, însă a pierdut cu 3-1 întâlnirea cu echipa antrenată de Dorinel Munteanu. Oltenii erau neînvinși în meciurile amicale din această iarnă.

„FC U” Craiova a început perfect meciul de la Severin și a deschis scorul din minutul 4, prin golgheterul Marian Stoenac. Același Stoenac și Ionuț Tănase ar fi putut să marcheze încă o dată pentru olteni, însă au irosit situații bune, iar Reșița a echilibrat apoi partida și a egalat în minutul 34 prin Emanuel Dat, ba chiar putea intra în avantaj la vestiare dacă bara nu l-ar fi salvat pe Chindriș.

Divizionara secundă s-a desprins însă în ultimul sfert de oră al partidei, după autogolul lui Vlad Pop (76) și reușita lui Fernando Dobre (86), pentru o victorie cu 3-1, una care dă încredere jucătorilor lui Dorinel Munteanu înaintea partidei din weekendul următor de pe terenul Rapidului.

„Importante pentru noi sunt meciurile pe puncte, iar săptămâna viitoare avem deplasare la Rapid. Acum, echipa a venit după o săptămână destul de grea și pe final am câștigat, dar nu pot să trag niște concluzii clare. Încet-încet ne intrăm în ritm. Nu știu ce planuri are Rapidul, dar, pentru noi, important este orice joc. Ne pregătim, am jucat acest amical în vederea partidei cu Rapid și acum mai avem zece zile să îl pregătim bine. Craiova a fost o echipă destul de bună, competitivă, cu jucători tehnici, rapizi. Sper și sunt sigur că va promova și va face o figură frumoasă în Liga a 2-a. Și noi sunt convins că ne vom salva”, a spus, la Radio Timișoara, Dorinel Munteanu.

În schimb, Victoraș Astafei, una dintre achizițiile Reșiței din această iarnă, a declarat că echipa din Valea Domanului mai are nevoie de puțin timp pentru a se omogeniza și a obține rezultatele care îi vor aduce salvarea de la retrogradare. „Avem nevoie de încă puțin timp. Am avut și acum o pauză, pentru că nu am avut meci oficial sâmbătă, și cred că la meciul cu Rapid o să arătăm mult mai bine. Cred cu tărie că avem puterea de a ne salva de la retrogradare, pentru că altfel nu aș fi venit aici. Simt că avem echipă bună și nu merită Reșița să retrogradeze. Cred că e un proiect frumos și voiam să simt iarăși o echipă cu suporteri și cu tradiție. E o altă motivație pentru mine, pentru că deja am o vârstă și vreau să joc fotbal de plăcere și pentru public”, a declarat Astafei, care s-a vopsit roz în cap.

Pentru Reșița, echipă clasată acum pe locul 16 în Liga 2, ultimul retrogradabil, cu 21 de puncte, urmează jocul cu Rapid, programat duminica următoare, în Regie, de la ora 12:30.

U Craiova 1948 SA își reia vineri meciurile oficiale din Liga 3, când, de la ora 15:00, o va întâlni pe teren propriu pe Șoimii Lipova. Echipa lui Eugen Trică e lider detașat în Seria a 4-a. În acest joc cu Reșița, oltenii l-au testa pe fundașul central din Coasta de Fildeș Olivier N”Zi, în vârstă de 19 ani.

U Craiova 1948 SA: Chindriș – Negru, Suciu, Avram, Tudor – Pop, Tănase – Raicea, Stoenac, Rogoveanu – Bălan
Au mai jucat: Dragu, Olivier, Cristiu, Boția, Zanfir, Zimța
Antrenor: Eugen Trică

CSM Reșița: Cobrea – Laur. Rus, Vasiu, Dudea, R. Ispas, Breșneni, Țegle, Dat, Luboya, Laur. Buș, Astafei
Au mai jucat: Zimmermann – Dobre, Vădrariu, Calu, Cristea, Danci, D. Ene, Szijj

Foto: Ediție.ro

Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 16:14 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă