CSM Reșița a câștigat cu 5-1 primul amical din 2020. Dorinel Munteanu, mulțumit de jucătorii săi: „Nu mă așteptam la mai mult, ci ca echipa să se angreneze”

Marius ANGHEL 31 Jan. 2020, 12:32 Pregătiri, amicale
CSM Reșița a câștigat cu 5-1 primul amical din 2020.** Dorinel Munteanu, mulțumit de jucătorii săi:

CSM Reșița s-a impus la scor, cu 5-1, în primul test desfășurat în această perioadă de pregătire de iarnă. Echipa antrenată de Dorinel Munteanu a învins, joi, la baza sportivă din Valea Domanului, Progresul Ezeriș, liderul Ligii a 4-a Caraș Severin, zona Oravița.

Revenită la finalul săptămânii trecute din cantonamentul efectuat la Vatra Dornei, echipa reșițeană antrenată de fostul internațional Dorinel Munteanu a avut liber până miecuri, iar joi a disputat primul amical din 2020. Adversarul, unul modest, de liga a patra, a fost învins de CSM Reșița cu 5-1, după o a doua repriză spectaculoasă. La pauză a fost doar 1-0.

Partida desfășurată joi, pe terenul sintetic din cadrul complexului sportiv „Mircea Chivu” din Reșița, a fost prilejul pentru ca CSM Reșița să tragă ultimele concluzii asupra jucătorilor din lot și a decide cine merge în cantonamentul din Antalya, acolo unde se pleacă duminică.

Scorul pauzei a fost stabilit de Laurențiu Buș, iar în partea a doua au mai punctat Emanuel Dat, de două ori, Lorenzo Acka și Gabriel Dodoi, pentru CSM Reșița, în timp ce pentru Progresul Ezeriș a înscris Epure.

CSM Reșița, prima repriză: Zimmermann – Szijj, Vasiu, Erichot, R. Ispas – Laur. Rus, Breșneni, Țegle – Laur. Buș, D. Ene, Vădrariu
CSM Reșița, repriza a doua: Zimmermann (Spânu) – Acka, Ehmann, Banac, Caragea – Luboya, C. Cristea, M. Calu, Dat – Dobre – Dodoi

Dorinel Munteanu: „Mă așteptam să le fie foarte greu băieților”

Dorinel Munteanu s-a declarat mulțumit de cum s-au pregătit jucătorii în cantonamentul de la Vatra Dornei și de modul în care s-au prezentat la acest amical. Antrenorul e convins că toți jucătorii nou-aduși în lot vor aduce un plus echipei.

„A fost primul meci după o perioadă foarte grea de pregătire. Mă așteptam să le fie foarte greu băieților. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs pregătirea la Vatra Dornei, una care a fost pentru a ne încărca bateriile. Scorul amicalului a fost normal. Nu mă așteptam la mai mult, ci ca echipa să se angreneze, să încerce să joace. Le-a fost dificil. A fost un test reușit și mă bucur că nu am avut accidentați.

Până în momentul de față, sunt mulțumit de transferuri. Mai avem dou-trei nume să aducem. Toți s-au integrat foarte bine la perioada de pregătire de alergătură de la Vatra Dornei (n.r. – o spune zâmbind). Acum le e puțin mai greu, dar se vor integra. Sunt convins că toți jucătorii pe care i-am adus vor aduce un plus echipei și o vor ajuta”, a transmis Dorinel Munteanu la finalul partidei amicale.

Față de lotul avut la dispoziție în prima parte a sezonului, noutățile utilizate în acest test au fost:

Bogdan Szijj (revenit la Reșița, ultima dată la FC Voluntari), Yvan Yann Erichot (ultima dată la ÍBV, în Islanda), Rareș Ispas (achiziționat de la CFR Cluj), Laurențiu Rus (ex Sănătatea Cluj), Alin Țegle (ex U Craiova II), Laurențiu Buș (ex Academica Clinceni), Spânu (junior al CSM Reșița), Arsene Luboya (ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Mădălin Calu (ex SCM Gloria Buzău), Fernando Dobre (ex Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung) și Gabriel Dodoi (achiziționat de la Rapid).

Duminică, CSM Reșița va pleca din București, în același avion cu Petrolul, SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, spre cantonamentul din Turcia, Antalya, acolo unde echipa va desfășura și cinci jocuri amicale.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: CSM Reșița (Miruna Maria Mihancea) și ACS Progresul Ezeriș

Marius ANGHEL 31 Jan. 2020, 12:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă