CS Mioveni continuă pregătirea pe plan local

Marius ANGHEL 13 Jan. 2014, 14:14 Pregătiri, amicale
CS Mioveni** continuă pregătirea pe plan local

După primele patru zile de antre­na­mente pline, jucătorii lui CS Mioveni au avut duminică zi de pauză. De astăzi, ședințele de pregătire se vor relua pe plan local, echipa urmând să se antreneze la Mioveni și la Gru­pul Școlar Colibași.

De la mijlocul săptămânii trecute, ju­cătorii lui CS Mioveni au terminat cu vacanța și au revenit la antrenamente. Galben-verzii s-au reunit, miercuri, la stadionul Orășenesc din Mioveni, în­ce­pând anul cu un antrenament ușor de acomodare. Joi, s-a făcut antrenament și la sală, dar și pe teren, antrenorul se­cund Marius Stoica, cel care se ocupă de echipă până când vine Ion Moldovan, dorind să pregătească ziua de vineri, care a fost una destul grea.

Astfel, în prima zi din week-end, jucătorii au dat testul Gacon, un test destul de dificil, care solicită la maximum fotbaliștii. Prin acesta se măsoară rezistența jucă­to­rului, pe parcursul alergărilor, ju­­căto­rii tre­buind să a­lerge dis­tanța de 125 de metri în 45 de se­cun­de, după care se face o pauză de 15 secunde și se a­leargă î­napoi în același timp.

Du­­pă pri­ma tură, distanța se mă­­rea cu 6,25 m, însă tim­pul a rămas a­celași, 45 de se­cun­de, la fel ca și pauza, 15 se­cun­de. Cu fie­care tură nouă, dis­tan­ța creștea cu 6,25, dar timpul ră­mânea, jucătorii fiind nevoiți încet-încet să mărească rit­mul și vi­te­za (prac­tic, fotbaliștii au aler­gat la o pri­mă tură 125 m + 125 m, la o a doua 131,25 + 131,25, la o a treia 137,5 + 137,5 metri ș.a.m.d). Testul Ga­­con a fost trecut cu bine de toți ju­că­to­rii, antrenorii fiind mulțumiți de nivelul de pregătire al fotbaliștilor.

„Testele au fost bune. Toți jucătorii au ieșit bine pentru momentul acesta de pregătire. Asta înseamnă că au urmat programul de pregătire în perioada de pauză. Jucătorii nu au stat degeaba în va­canță și deci nu au pornit pregătirea cu echipa de la zero. Acest lucru ne dă de înțeles testul efectuat. O să mai fa­cem acest test și când venim din can­tonament, ca să facem comparație. Unii jucători aleargă acum cu o viteză, iar atunci când îi mai testezi o dată, vezi dacă au îmbunătățit ceva. Jucătorii au a­­juns la 19 – 20 de niveluri la acest test”, ne-a spus antrenorul secund Marius Stoica.

Olteanu și-a revenit

Fundașul central Mihai Olteanu a revenit și el la antrenamente, du­pă ce în primele zile de la reunire a lipsit, fiind accidentat. Olteanu chiar a dat, vineri dimineață, Tes­tul Gacon, alături de coe­chipieri, având rezultate bune. De ase­me­nea, sâmbătă, jucătorul a parti­cipat și la jocul-școală, arătând că este refăcut complet și poate lu­cra acum la capacitate maximă.

Ayza vine de azi

Roberto Ayza se va alătura și el de azi echipei, atacantul având o vacanță un pic mai lungă din ca­u­ză că a fost acasă în Brazilia. Ayza a venit aseară în țară, iar astăzi va fi prezent la antre­na­men­tul echipei. Brazilianul a ratat, din păcate, testul de rezistență e­fectuat de coechipieri, însă el este unul dintre jucătorii care stă foarte bine din punct de vedere fizic.

Boboc, refăcut

Și Robert Boboc va reveni de astăzi la pregătire, după ce până acum a stat acasă, fiind bolnav. Acesta avut rubeolă și nu a par­ti­cipat la reunirea lotului și la pri­mele antrenamente ale anului. „Am discutat cu el, iar de luni va începe și el pregătirea. Va trage un pic mai tare, dar va ajunge și el la același nivel cu coechipierii săi în scurt timp”, spunea antre­no­rul Marius Stoica.

Sâmbătă, joc-școală

Sâmbătă, galben-verzii au efec­tu­at și un joc-școală. În prima parte a antrenamentului s-a alergat și s-au făcut mai multe exerciții fi­zi­ce, iar în partea a doua s-a jucat fotbal. Lotul a fost împărțit de an­trenori în două. Cei patru portari au apărat pe rând, Popescu și Mar­cu, în prima repriză, iar Croi­toru și Ciucă, în repriza a doua.

Pe teren, la o echipă au fost Za­haria, Olteanu, Stoica, Marcu – Popa, Răuță, Simion, Iordache – Vintilă, Ovidiu Stan, în timp ce de partea cealaltă au jucat: Șchiopu, Cotigă, Pasăre, Cătălin Stan – Ma­zilu, Negoiă, Marian Popescu, Galan -Biceanu, Năstăsie.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 13 Jan. 2014, 14:14 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă