Costel Ilie a luat un prim contact cu realitățile de la Suceava. Antrenorul s-a întâlnit cu liderii vestiarului și a schițat programul de pregătire

Marius ANGHEL 12 Jan. 2016, 14:27 Pregătiri, amicale
Costel Ilie a luat un prim contact cu realitățile de la Suceava.** Antrenorul s-a întâlnit cu liderii vestiarului și a schițat programul de pregătire

Chiar dacă startul pregătirilor este programat pe data de 18 ianuarie, Costel Ilie, noul antrenor al Rapidului, a fost prezent ieri la Suceava pentru o întâlnire cu președintele Dumitru Moldovan, cu ceilalți membri din organigrama clubului, dar și cu o parte dintre jucătorii reprezentativi ai echipei.

„Am vrut să mă informez mai îndelete cu problemele de la club și am schițat programul de pregătire din intersezon. Știu că situația este grea la Suceava, dar cu probleme de ordin financiar se confruntă marea majoritate a cluburilor din România. Am profitat de vizita la Suceava pentru a mă vedea și cu Dorin Semeghin, Daniel Bălan, Mircea Negru și Marius Onciu, câțiva dintre liderii vestiarului. Am purtat o discuție bărbătească și cred că au înțeles ce doresc de la ei, mai ales că interesul este unul comun. Cu ceilalți jucători, care provin din alte localități, mă voi vedea pe data de 18, la startul pregătirilor. Sper cu toții să înțeleagă că fără disciplină și respect față de meserie nu se poate face treabă. Dacă cineva nu este de acord cu metodele mele, atunci ne putem despărți simplu, cu strângere de mână”, a declarat Costel Ilie.

Pregătire pe plan local

După perioada de reacomodare la efort, interval în care vor susține și vizita medicală, fotbaliștii Rapidului vor efectua un stagiu de pregătire centralizată în localitate, între 27 ianuarie și 5 februarie. „Am luat această decizie din considerente economice, pentru a mai limita din costuri. Știu că se fac eforturi pentru îmbunătățirea situației financiare și sper să se găsească resursele necesare astfel încât jucătorii să primească un salariu până vom intra în cantonament. Îmi doresc ca fotbaliștii să fie sănătoși și să trecem cu bine peste perioada pregătirii de iarnă, care este o etapă nu foarte plăcută, dar deosebit de utilă în economia campionatului”, a precizat tehnicianul nemțean.

Cu toate că Rapid este în prezent pe locul 8 în ierarhia Seriei I, Costel Ilie crede că echipa suceveană este capabilă de un parcurs bun în cele șapte etape rămase din sezonul regulat, care să aibă ca efect calificarea în play-off și implicit, scăparea de emoțiile retrogradării.

„Lotul este bunișor, iar pentru a fi acoperiți pe toate posturile mai avem nevoie de doi fundași centrali și un atacant, și mă refer aici la jucători capabili de a se bate din start pentru un loc în primul unsprezece”, a mărturisit Costel Ilie.

La final, noul antrenor al Rapidului a transmis un mesaj suporterilor, pe care-i așteaptă în număr mare la stadion pentru a încuraja echipa. „Le cer să aibă încredere în noi, pentru că vom face tot ce ne stă în putință să nu-i dezamăgim. Știu că este nevoie și de timp pentru a-mi pune ideile în practică, însă o schimbare în bine aștept să se vadă de la primele meciuri”, a precizat Ilie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 12 Jan. 2016, 14:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă