Ciprian Urican ar mai fi ținut-o pe Ripensia în cantonament încă două săptămâni. Concluziile tehnicianului după pregătirea din Ungaria

Ciprian Urican ar mai fi ținut-o pe Ripensia în cantonament încă două săptămâni.** Concluziile tehnicianului după pregătirea din Ungaria

Ripensia revine de astăzi la antrenamente. Roș-galbenii s-au întors de luni la Timișoara din cantonamentul de la Bekescsaba, iar, marți, jucătorii au avut o zi liberă. După un stagiu de pregătire de puțin peste o săptămână în Ungaria, Ciprian Urican spune că antrenamentele au decurs foarte bine la nivel centralizat și că ar mai fi stat așa cu fotbaliștii.

Ripensiștii au transpirat serios în cantonamet, acolo unde au avut și câte două sesiuni de pregătire pe zi. „A fost un prim pas. Am stat mai mult timp împreună, să ne cunoaștem mai bine, să creăm relații mai puternice. Din punctul meu de vedere, aș mai sta 15 zile plecat cu jucătorii, pentru că aveam încă nevoie să lucrăm în liniște. Avem nevoie de timp pentru a expune modelul de joc al echipei. Au venit jucători noi, care trebuie să-și însușească principiile după care lucrăm noi și după care vrem să jucăm. Am avut zile cu antrenamente duble, am avut timp la dispoziție să lucrăm, dar mai avem încă mult de muncit. Sper să reușim să punem toate lucrurile la punct până în 4 august, când începe campionatul”, a punctat Urican.

Nu se îngrijorează că a pierdut cu UTA

Antrenorul Ripensiei spune că a făcut antrenamente la fel de tari și înainte de zilele cu meci și că înfrângerile din ultimele amicale nu îl îngrijorează. „La Bekescsaba, am jucat și două partide amicale, în care nu m-a interesat rezultatul cu care s-au încheiat meciurile. Noi am continuat să ne pregătim la fel și înaintea acestor partide, că doar nu era să facem antrenamente mai ușoare cu o zi înainte de joc. Am lucrat așa cum trebuia să lucrăm. În primul meci am întâlnit un adversar care-și terminase deja perioada de pregătire, UTA. În cel de-al doilea meci, cel cu Szeged, am făcut un joc bun, l-am controlat de la un capăt la altul, dar am pierdut după ce adversarul a înscris la singurul șut expediat pe spațiul porții noastre. Sunt însă mulțumit de cum ne-am mișcat în teren. Mai avem de-acum înainte trei partide de verificare, pentru a ne cristaliza o formulă de joc, pentru începerea campionatului”, a precizat tehnicianul.

Ripensia a început meciurile de verificare cu două victorii, cu Progresul Ciacova și Pobeda Dudeștii Vechi, echipe din Liga a 4-a Timiș. În cantonament însă, a pierdut cu UTA, care îi va fi adversar în campionat, dar și cu Szeol Szeged, echipă de liga a treia maghiară.

Sâmbătă de la ora 12:00, Ripensia își măsoară forțele cu Luceafărul Oradea, la Sânmartin.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă