Chiriță nu vrea mai puține echipe: „nu este plăcut să joci doar 12-13 meciuri”

10 Feb. 2012, 13:23 Pregătiri, amicale
Chiriță nu vrea mai puține echipe:**

Fotbalist cu experiență, Augustin Chiriță s-a alăturat în această iarnă lotului pregătit de Dan Oprescu. Mijlocașul de 36 de ani trage tare în cantonamentul de la Poiana Brașov, astfel încât în retur să-și aducă contribuția în lupta pentru salvarea echipei de la retrogradare.

Fotbalist cu o vastă experiență competițională, Augustin Chiriță a îmbrăcat în această iarnă tricoul grupării FC Olt Slatina. Mijlocașul spune că pregătirea de iarnă susținută în această perioadă în stațiunea montană Poiana Brașov se va reflecta în rezultate.

„Pregătirea decurge bine, ne-am acomodat cu altitudinea, cu metodele de pregătire. Cantonamentul de iarnă niciodată nu este ușor, însă este benefic, ne e greu acum să ne fie ușor în campionat. S-au văzut ceva diferențe față de fotbaliștii din lotul vechi care au avut un program de pregătire de respectat în vacanță, dar și noi tragem tare să fim la aceiași parametri, iar eu cred că în scurt timp vom ajunge acolo unde trebuie cu pregătirea”, a declarat mijlocașul celor de la FC Olt Slatina.

„Nu ar fi plăcut să joci doar 12-13 meciuri în retur”

Fostul fotbalist al celor de la Victoria Brănești speră ca în retur să se alinieze la start toate echipele. Problemele financiare cu care se confruntă formațiile Arieșul Turda și Mureșul Deva ar putea duce la imposibilitatea de a continua, situație care ar dezavantaja în primul rând suporterii.

„Nu ar pica bine nimănui pentru că niște colegi de-ai noștri ar rămâne pe drumuri. În plus nu este plăcut să joci doar 12-13 meciuri, nici pentru noi, dar nici pentru suporteri. Este o greșeală că foarte multe cluburi promit salarii mari, intră în imposibilitatea de plată și se ajunge la o asemenea situație, să se desființeze. În campionatul românesc se promovează și se retrogradează pe alte criterii decât cele ale meritului sportiv, exemple pot fi Petrolul Ploiești sau Timișoara. Una peste alta, noi ne pregătim ca și cum toate se vor alinia la start, ne uităm în curtea noastră”, a mai precizat Augustin Chiriță.

Sursa: Gazeta Nouă

10 Feb. 2012, 13:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă