Chipirliu a adus victoria liderului în testul cu Chindia, în ultimul amical al celor două echipe înainte de reluarea jocurilor din Liga 2

Marius ANGHEL 28 Feb. 2017, 14:51 Pregătiri, amicale
Chipirliu a adus victoria liderului în testul cu Chindia,** în ultimul amical al celor două echipe înainte de reluarea jocurilor din Liga 2

La ora la care colegele de campionat evoluat pentru prima dată într-un meci oficial în acest an, în etapa a 22-a a Ligii 2, Juventus București și Chindia Târgoviște au desfășurat un meci amical pe terenul sintetic al bazei sportive din Colentina. Cele două echipe au fost libere în weekend, deoarece ar fi trebuit să întâlnească pe Șoimii Pâncota, respectiv ACS Berceni.

Juventus s-a impus la limită în meciul cu Chindia, scor 1-0, singurul gol al ultimului amical al celor două echipe din perioada de pregătire fiind reușit de golgheterului liderului Ligii 2 Remus Chipirliu, din penalty, în minutul 8.

„A fost un meci cu un ritm bun, cu agresivitate, iar adversarul a avut un plus în prima repriză, când a și marcat rapid, din penalty. Juventus chiar este o echipă bună, care a folosit un presing avansat. Am avut și noi două situații bune în prima parte, prin Cherchez și Honciu, Cristi ratând în două rânduri și spre final. De prin minutul 80 am evoluat în inferioritate numerică, după ce Ispas a fost eliminat. I-am spus că m-a deranjat acest lucru, sper să nu ia cartonaș roșu pentru comentarii și la meciurile oficiale. Cât îl privește pe Neguț, a acuzat o ușoară accidentare la un antrenament și nu am vrut să forțeze, pentru a-l putea folosi în partida cu Clinceni”, a declarat, citat de jurnaldedambovita.ro, Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei.

Pentru Chindia, înfrângerea cu Juventus a fost prima înregistrată în meciurile amicale din această iarnă. Până acum, dâmbovițenii obținuseră patru victorii și un egal: 2-0 cu Flacăra Moreni, 2-1 cu CS Mioveni și Metaloglobus București, 1-0 cu CS Balotești și 1-1 cu SCM Pitești.

„Meciul cu Chindia a fost bine, destul de bine, în regulă. Am dominat jocul, am avut ocazii multe. Chiar dacă am câștigat doar cu 1-0 am fost mulțumit de joc. În afară de Florea nu avem nicio problemă”, a spus Daniel Oprița, antrenorul echipei Juventus.

Liderul din Liga 2 s-a pregătit în această iarnă și într-un cantonament în Antalya, acolo unde au desfășurat cinci meciuri amicale în care au obținut trei victorii și două înfrângeri: 2-0 cu Olmaliq FK (Liga 1 Uzbekistan), 1-2 cu FC Saburtalo (Liga 1 Georgia), 0-2 cu Katowice (Liga 2 Polonia), 2-0 cu o echipă din prima ligă din Iran și 3-1 cu Desna (Liga 2 Ucraina).

Juventus: Stoian – Dima, Morariu, Wallace, Carabela – Beța, Mihăescu, Călințaru, Roșca – Chipirliu, Buhăescu. Pe parcursul jocului au intrat toți jucătorii pe care Daniel Oprița îi are la dispoziție, mai puțin Dragoș Florea, accidentat, și Florin Ștefan, revenit la Slatina după ce nu și-a rezolvat situația cu echipa de care este legat contractual.

Chindia: Căbuz – Martac, Vătavu, Ispas, Dumitrașcu – L. Mihai, Pencea – Pătru, Honciu, Cherchez – Nisipeanu. Au mai jucat: Meilă – C. Dinu, Săftescu, Parghel, loniță, Șerban și Stoica. Nu au fost utilizați: Aioani (convocat la naționala Under 18 a României), Neguț (accidentat) și Grigore (nerefăcut).

Chindia debutează sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgoviște, în meciurile oficiale cu Academica Clinceni, iar Juventus joacă tot sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea.

Marius ANGHEL 28 Feb. 2017, 14:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă