Chindia și-a demis antrenorul la o zi după reunire. EXCLUSIV | Principalul favorit să-i ia locul: „Da, este o variantă”

Chindia și-a demis antrenorul la o zi după reunire.** EXCLUSIV | Principalul favorit să-i ia locul:

UPDATE: Așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, Viorel Moldovan va fi noul antrenor al Chindiei Târgoviște. Fostul internațional va fi prezentat oficial miercuri dimineață, de la ora 9:30, într-o conferință de presă care va avea loc la primăria Târgoviște.

 


 

Chindia și-a reluat luni, la prânz, pregătirea pentru noul sezon al Ligii 2, iar la o zi distanță a rămas fără antrenorul care a pregătit-o în ultimele patru ani. Doar 17 jucători au fost la primul antrenament, după ce în perioada de vacanță a rămas fără Denis Ciobotariu, Iustin Popescu, Mihai Neicuțescu și Sergiu Jurj, în timp ce la Ovidiu Morariu și Rafael Licu s-a renunțat în ultimele etape.

La prima ședință de pregătire, Chindia nu a avut niciun nume nou în lot, în timp ce antrenorii Nicolae Croitoru și Sică Bârdeș au fost reconfirmați de conducerea clubului, pentru a opri zvonurile potrivit cărora târgoviștenii caută un nou principal. Lucru care s-a și adeverit a doua zi dimineață, astăzi.

Președintele Marcel Ghergu i-a anunțat pe Croitoru și Bârdeș că nu vor mai conduce prima echipă și că vor primi alte posturi în organigrama clubului. „Nicu a renunțat, iar Bârdeș a zis că pleacă și el”, a spus Ghergu.

„Croitoru a condus antrenamentul de ieri, a oferit și declarații presei, e greu de crezut că a renunțat la nici 24 de ore de la reunirea lotului”, au declarat surse din club.

Croitoru nu a putut fi contactat pentru a spune ce s-a întâmplat.

Viorel Moldovan, principalul favorit să preia Chindia

Potrivit surselor Liga2.ro, fostul internațional Viorel Moldovan (45 de ani) este favorit să preia echipa târgovișteană, iar președintele Ghergu se află în negocieri cu el de mai multe zile.

„Da, este o variantă. Rămâne de văzut ce va fi”, a spus Moldovan în direct la ProSport LIVE atunci când a fost întrebat de moderatorul Andru Nenciu.

După ce a renunțat la cariera de jucător, Viorel Moldovan a antrenat echipele FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid și Auxerre. În plus, a fost selecționer la naționala de tineret a României, dar și antrenor secund la naționala mare în mandatul lui Anghel Iordănescu. Din 2016 nu a mai condus nicio echipă de pe banca tehnică.

17 jucători la reunire

De la reunire au absentat motivat Marian Aioani și Adrian Ioniță, prinși cu examenului de Bacalaureat, în timp ce atacantul Daniel Florea, căruia îi expiră contractul la finalul lunii, a fost la antrenament.

Jucătorii prezenți la reunire: Meilă – Martac, Vătavu, C. Dinu, Nisipeanu, Crinel Stoica, Pencea, Manea, Șerban, Atanase, Călin, Rogoveanu, Acasandrei, L. Mihai, Cr. Neguț, D. Florea, și Cherchez.

Sunt șanse mari ca portarul Iustin Popescu să revină în lot, fiindcă Dinamo, clubul de care aparține, nu îl păstrează în lot. În schimb, la Dinamo ar putea merge fundașul Mădălin Martac, dorit de antrenorul Florin Bratu.

În privința cantonamentului, Chindia va merge la Centrul Național de Fotbal de Mogoșoaia, la fel ca în ultimii ani.


 

Declarațiile oferite de Nicolae Croitoru după antrenamentul de la reunire. Înainte fusese reconfirmat ca antrenor la Chindia. A doua zi a fost demis.

Articol scris de Ionuț MARIN și Marius ANGHEL

Pe aceeași temă