Chindia a făcut instrucție cu Flacăra. Poker Cherchez

Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 12:24 Pregătiri, amicale

Flacăra Moreni și Chindia Târgoviște au jucat, sâmbătă, al treilea meci amical în perioade de pregătire dinaintea returului. Meciul s-a desfășurat pe stadionul „Pompieri”, pe un teren extrem de greu, plin de noroi, care a cedat în repriza secundă. Cei doi antrenori nu au aliniat două garnituri diferite în cele două reprize, preferând să înlocuiască mai mult din mers. Principalul remarcat al jocului a fost „treișparul” târgoviștenilor, Cristi Cherchez, autor a patru goluri.

Repriză cu conflicte și două eliminări

Pe lângă lupta din terenul greu, mocirlos pe alocuri, dusă de multe ori la extrem pentru balon, meciul a implicat și orgolii între jucători. Primii care au ieșit la „rampă” din acest punct de vedere au fost Adi Ilie și Mihai Plăcintă, încă din primele zece minute. Apoi, a venit rândul lui Răzvan Dobre și aceluiași Mihai Plăcintă. Târgovișteanul i-a aplicat o palmă peste față morenarului, moment în care acesta a primit cartonașul roșu. Imediat, s-a creat un meleu în care au venit mai mulți jucători, cel mai vocal fiind Dragoș Pătru, dar și secundul Sică Bârdeș. Ulterior, Catană l-a eliminat și pe M. Plăcintă, astfel că cele două echipe au evoluat aproximativ un sfert de oră în inferioritate numerică, pentru că din minutul 30 cei doi antrenori au introdus alți jucători, astfel că echilibrul numeri a fost restabilit. Ulterior, căpitanul Chindiei nu a putu să se abțină și a avut nelipsitul schimb de replici cu fanii morenari, veniți în număr extrem de mare pentru un simplu meci amical.

Apoi, a venit și momentul primului gol, înscris de Bogdan Matei (17), care a reluat simplu o minge din interiorul careului mare în urma unui corner executat de Anton. Tronaru a scos cu capul mingea lobată de Dani Popa (31), pentru ca Grigore (36) să lovească transversala tot în urma unui lob, însă chiar dacă a șutat plasat la aceeași fază, mingea lui Adi Ilie a fost prinsă de plonjonul lui Păsărică. Cornel Dinu (39) l-a mai încercat o dată pe portarul morenar, pentru ca ultima fază să-i aparțină lui Dani Popa (42), bară din nou după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă de Pătru.

Cherchez sau cum să te faci remarcat

După pauză, Chindia a avut mai mult „sânge proaspăt” o dată cu intrările în teren lui Cristică, Cernea, Daia, B. Dinu, Ispas și Penescu. Așa se face că Cherchez (65) a înscris de la peste 35 de metri, profitând de degajarea greșită a lui Păsărică. Flacăra nu a putut oferi o replică mai consistentă în această perioadă și tot Chindia a rămas la conducerea jocului. Chiar dacă Tronaru (75) a irosit cea mai mare ocazie a gazdelor, printr-un șut șiret, de la distanță și cu pământul, care era să-l păcălească pe Cristică, Cherchez a ieșit din nou la rampă în ultimul sfert de oră. La faza imediat următoare, Cristi (76) a bifat dubla, cu o reluare în poarta goală. În minutul 86, Cherchez a înscris din nou simplu, iar două minute mai târziu a închis tabela din pasa lui R. Dobre. Acesta nu a fost finalul propriu zis, pentru că după fluierul lui Cristi Catană, doar strigătele disperate ale lui Cristică se mai auzeau pe gazon. Lângă portarul Chindiei se afla prăbușit Andrei Daia. Jucătorului târgoviștean i s-a făcut brusc rău, fiind transportat de urgență la spital. Motivul: de dimineață, înaintea jocului, nu a mâncat absolut nimic, iar efortul depus putea avea urmări grave.

Flacăra Moreni – Chindia Târgoviște 0-5 (0-1)
Stadion: „Pompieri” (Moreni).
Spectatori: 250.
Marcatori: B. Matei (17), Cherchez (65, 76, 86, 88).
Arbitri: Cristi Catană – Petruța Iugulescu, Adrian Ionescu. Cartonașe roșii: M. Plăcintă (15)/ R. Dobre (15).

Flacăra: Păsărică – Bucuroiu, Acasandrei, Pârvu, Tronaru – M. Plăcintă, L. Plăcintă (c), V. Preda – Tâlmaciu, Cârnaru, Guță. Au mai intrat: Palamariu, Huțușoru, Vișan, Bergheaua. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Chindia: Chiș – Pătru, Vătavu, B. Matei, C. Dinu – Parghel, Anton – R. Dobre, A. Ilie, Grigore – Cherchez. Au mai intrat: Cristică – Popa, Cernea, Ispas, Penescu, Daia. Antrenor: Nicu Croitoru.

Articol scris de Mădălin RĂ‚DUCU (Jurnal de Dâmbovița)

Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 12:24 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă