Chindia a câștigat amicalul cu Metaloglobus cu un nou atacant în primul „11”. Bâtfoi a lăsat Baloteștiul pentru Târgoviște. Croitoru s-a decis în privința lotului

Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 13:09 Pregătiri, amicale
Chindia a câștigat amicalul cu Metaloglobus cu un nou atacant în primul

Chindia Târgoviște a obținut în weekend, sâmbătă, pe teren propriu, prima victorie în meciurile amicale din această vară, după ce până acum înregistrase o înfrângere (0-2 cu Juventus București) și două egaluri (0-0 cu CS Balotești și 3-3 cu FCSB). Echipa antrenată de Nicolae Croitoru, una în care s-a regăsit și un nou atacant, a trecut cu 2-1 de o viitoare adversară din Liga 2, Metaloglobus București.

În amicalul cu Metaloglobus, antrenorul Chindiei l-a testat și pe atacantul pe care oficialii de la CS Balotești îl anunțau ca achiziție sigură. Marius Bâtfoi (27 de ani) revenise la gruparea ilfoveană după ce în partea a doua a sezonului trecut a evoluat în Liga 1 la ASA Târgu Mureș. Jucătorul care în cariera sa a mai jucat la Astra Giurgiu II, Steaua II, Unirea Urziceni, FC Snagov, CS Otopeni, FC Clinceni sau Dunărea Galați a punctat încă din minutul 3 în tricoul Chindiei. Vârful originar din Buftea a deschis scorul, iar avantajul a fost majorat după o oră de joc de Georgian Honciu (61). Pentru bucureșteni a redus din diferență în minutul 85 atacantul Mihai Bilciurescu.

Victoria dâmbovițenilor putea fi mult mai mare dacă șuturile lui Cristinel Matei (25) și Cristian Cherchez (65) nu luau la țintă bara porții apărate de Geantă.

Matei – păstrat, Alin Neguț și Parghel – la Aninoasa

În mare parte, acesta a fost și testul în urma căruia antrenorul Chindiei s-a decis pe ce jucători se va baza în continuare pentru noul sezon al Ligii 2. Portarul Iustin Popescu, fundașul Denis Ciobotariu și atacantul Mihai Neicuțescu (toți trei împrumutați de la Dinamo) vor rămâne, la fel și fundașii Eduard Cornea (ex CNS Cetate Deva) și Lucian Acasandrei (ex Flacăra Moreni) și mijlocașul Cristinel Matei (ex Academica Clinceni).

În schimb, atacantul Alin Neguț, adus de la FC Aninoasa, a fost împrumutat la echipa de unde a fost transferat, tot acolo urmând să ajungă și mijlocașul Vlăduț Parghel. „Alin Neguț avea șanse mici să joace la noi, așa că am preferat să-l împrumutăm la Aninoasa, pentru a prinde cât mai multe meciuri. De data aceasta avem un lot echilibrat, suntem acoperiți și la jucătorii Under 21, așa că vom încerca mai mult”, a explicat, pentru Jurnal de Dâmbovița, antrenorul Nicolae Croitoru.

Chindia: Aioani – Acasandrei, D. Ciubotariu, Ispas, Cornea – Grigore, Pencea, Cr. Matei, Dumitrașcu – Bâtfoi, Cr. Neguț
Au mai jucat: I. Popescu, Meilă – Cherchez, Parghel, Vătavu, Ad. loniță, Honciu, L. Mihai, C. Stoica, Dr. Șerban, Neicuțescu, A. Neguț, Nisipeanu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Metaloglobus: Geantă – Roman, Iordache, Caramalău, Negotei – Răileanu, Gafaru, I. Marian, Șumudică – Ghenovici, Potocea
Au mai jucat: Al. Nedelcu, Toilă – Săftescu, Rob. Gheorghe, Sava, Ioniță, Ant. Popa, Constantin, Bilciurescu, Sil. Dragomir, Bătrânu, Șt. Niculae, Bakali, Robu
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Următorul meci amical al Chindiei are loc miercuri, de la ora 18:00, tot pe propriul stadion, cu noul FC Argeș, iar vineri, de la ora 11:00, joacă la Aninoasa cu echipa locală din Liga 3.

Foto: Ionuț Parghel

Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 13:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă