CF Brăila și-a amânat reunirea până află câți bani primește de la autoritățile locale. Avramescu: „Există chiar posibilitatea ca echipa să se retragă”

Marius ANGHEL 11 Jan. 2015, 13:56 Pregătiri, amicale
CF Brăila și-a amânat reunirea până află câți bani primește de la autoritățile locale.** Avramescu:

CF Brăila și-a amânat reunirea stabilită inițial pentru 12 ianuarie la o dată încă neprogramată. În urma unei ședințe a Consiliului de Administrație al clubului, organizate vineri, s-a luat această decizie pentru a avea timp să se dispute cu autoritățile locale și a se ajunge la un numitor comun în privința disponibilității acestora pentru a spijini în anul 2015 clubul de fotbal.  

Clubul brăilean din Liga 2 nu are încă un buget pe care să poată miza în noul an, iar finanațatorul Florin Cârligea nu mai este dispus să investească singur bani, fără ajutorul Primăriei și a Consiliului Județean.

„Nu ne-am clarificat în ce parte ne îndreptăm și a apărut și un element în plus față de anul trecut, planul de reorganizare venit odată cu intrarea în insolvență. Până la clarificarea lucrurilor cu autoritățile locale mai așteptăm. Probabil că luni ne vom întâlni cu domnul primar și cu domnul președinte al CJ Brăila, pentru a le prezenta situația clubului și bugetul pentru anul 2015, iar în funcție de aceste discuții vom lua o decizie. Principalul investitor, domnul Cîrligea, nu mai este dispus să se arunce cu capul înainte, pentru că nu este convins că lucrurile vor merge mai bine anul acesta. Dacă nu va fi clarificată implicarea autorităților există chiar posibilitatea ca echipa să se retragă din campionatul Ligii a 2-a. Anul acesta trebuia să avem un an de stabilitate, care să concretizeze ceea ce am început anul trecut, când am redus bugetul de salarii de la club cu 40%. Ar fi păcat să nu consolidăm anul acesta ceea ce am început anul trecut”, a declarat, citat de Pro Brăila, președintele CF Brăila, Valentin Avramescu.
 
La începutul lunii decembrie 2014, Tribunalul Brăila a aprobat cererea Finanțelor locale de deschidere a procedurii generale a insolvenței împotriva debitoarei SC „Clubul de Fotbal Brăila” SA, în contul unei datorii de peste 270.000 lei. Suma reprezintă obligații fiscale datorate statului, aferente drepturilor salariale plătite jucătorilor pe parcursul anului 2013. 
 
Între timp, administratorul judiciar al clubului a fost numit Mihaela Grădinaru. Aceasta a preluat documentele de la CF Brăila, iar Valentin Avramescu a fost desemnat de Adunarea Generală a Acționarilor de la CF Brăila SA și avizat de administratorul judiciar pentru a reprezenta clubul în relațiile cu terți. Planul de reorganizare va trebui să fie aprobat până la sfârșitul lunii februarie.
 
Mai mult, în ultimele zile din 2014, primarul Aurel Simionescu promitea sprijin financiar pentru ca CF Brăila să scăpa mult mai repede de datoriile către Finanțe și de insolvența cerută de această administrație. Totuși, tot în acea perioadă, la ultima ședință a Consiliului Județean, s-a transmis că administrația locală nu ar mai trebui să finanțeze echipele ca CF Brăila și HC Dunărea Brăila, care nu aduc performanță, ci banii publici să fie îndreptați mai mult către grupele de copiii și juniori.
Marius ANGHEL 11 Jan. 2015, 13:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă