Călin Cojocaru ia atitudine după ce Târgu Jiu ar putea fi reprezentat doar de Viitorul Pandurii: „Oamenii știu care e adevărata echipă a orașului”

Călin Cojocaru ia atitudine după ce Târgu Jiu ar putea fi reprezentat doar de Viitorul Pandurii:**

Eventuala dispariție a clubului Pandurii Târgu Jiu l-a indignat și pe noul antrenor al echipei, Călin Cojocaru. Acesta consideră că echipa-fanion a Gorjului nu poate fi înlocuită de Viitorul Pandurii, fostă ACS Șirineasa, fostă ACS Energeticianul.

„Și în alte orașe s-au încercat multe implanturi, dar oamenii știu care e echipa adevărată a orașului. Una este să te urci într-un Mercedes, alta este să mergi cu altă mașină. Ați văzut lumea, nu trebuie să o zic eu. Numărați spectatori pe stadion de la meciurile celorlalte echipe și de la meciurile cu noi, și sunt convins că prin rezultate o să aducem și mai multă lume la stadion. Băieții o să dea tot pe teren și o să se lupte pentru fiecare balon, de asta vă asigur”, a declarat Cojocaru.

Antrenorul bănățean nu înțelege dezinteresul factorilor locali olteni

Antrenorul originar din Banat a mai afirmat că autoritățile locale din Târgu Jiu și cele județene din Gorj trebuie să se implice în salvarea echipei, măcar în ultimul ceas. 

„Pe unde am fost, primarii erau sufletul echipelor, indiferent că am fost la Timișoara, Sebiș sau Giarmata, echipa era propriul lor copil. Aștept același lucru și aici. Pandurii este un brand. De Târgu Jiu s-u auzit foarte mult și prin Pandurii. Cum sunt operele de artă ale lui Brâncuși, așa este și Pandurii pentru acest oraș. Nu cred că dacă dispar Pandurii și operele de artă se mai interesează cineva de Târgu Jiu ca și până acum. Așteptăm autoritățile lângă noi, orice ajutor este binevenit și încercăm prin evoluția noastră să-i atragem”, a precizat Cojocaru.

Călin Cojocaru a preluat banca tehnică a echipei Pandurii de doar două etape, interval în care a obținut un punct, runda trecută, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna (0-0). În primul joc a pierdut cu 4-0 în deplasare la Rapid.

Sâmbătă, Pandurii joacă tot pe teren propriu, de la ora 17:00, cu Turris Oltul Turnu Măgurele, în prima etapă a returului Ligii 2. După tur, echipa din Târgu Jiu ocupă ultimul loc în clasament, cu doar 8 puncte acumulate în 18 etape.

Tribunalul Gorj a admis, miercuri, 27 noiembrie 2019, cererea lichidatorului judiciar Consulting Compny IPURL de a declara falimentul clubului Pandurii Târgu Jiu. Conducerea clubului a anunțat că va face apel, astfel că, pentru moment, gruparea gorjeană își poate continua activitatea.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax Foto

Pe aceeași temă