Canicula i-a luat mințile! Viorel Ion și-a strâns de gât și pălmuit un jucător pentru că a ratat în fața porții într-un amical

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 15:39 Pregătiri, amicale
  • Căldură mare, fotbal cam puțin și nervi mulți, cam așa s-ar descrie pe scurt un meci amical, desfășurat sâmbătă trecută, din care echipele care se băteau anul trecut în Liga 2, Unirea Slobozia și Gloria Buzău, ar fi trebuit să se aleagă cu ceva. Testul desfășurat la Slobozia s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-0.
  • Deranjat de atitudinea din teren a jucătorilor săi, Viorel Ion, antrenorul Gloriei, a avut pe final de meci o ieșire nervoasă ce cu greu va fi dată uitării de fotbalistul care a simțit-o pe propria piele. Nini Popescu a fost strâns de gât și pălmuit de „Vioară” pentru că n-a știut să obțină un penalty și pentru că a preferat să paseze în loc să tragă la poartă.

 

La circa 40 de grade Celcius la firul ierbii, meciul de sâmbătă de la Slobozia a început cu Unirea într-o formulă foarte apropiată de cea în care uimea în urmă cu două sezoane, când încheia pe locul trei, foarte aproape de promovarea în Liga 1. Cu Nicu Măstăcan, eroul din Giulești, în poartă, o linie de patru fundași, Stan, Lazăr, Soare și Toma, mijlocașii retrași Macare și Alexe plus mijlocașii ofensivi Ibrian, Teodorescu și Dărguț, și vârful împins juniorul Marc Khalil, antrenorul Ion Ionescu, cel care promova Unirea Slobozia în liga secundă și care acum a pornit din nou spre o nouă promovare, a încercat și a reușit să imprime un stil ofensiv unei echipe pe care cei 500 de spectatori din tribune prezenți la acest test și-o doresc revenită cât mai repede în eșalonul secund.

Ialomițenii au controlat autoritar meciul și i-au fost de ajuns doar zece minute pentru deschiderea scorului la o fază pornită din insistența tânărului Marc Khalil care a trimis spre alt junior, tehnicul Alexe, lansare inspirată peste linia de fundași și Ibrian îl execută din vole la colțul lung pe portarul Stoicescu. Gloria încearcă replica mai ales pe flancul drept, dar Nini Popescu este blocat în ultimul moment în careu de fundașul Toma la ceea ce avea să fie singura situație notabilă a unei prime reprize în care doar incursiunile lui Khalil au mai scos din amorțeală asistența toropită.

O singură echipă pe teren: Unirea

Deși Ion Viorel și-a ținut la pauză fotbaliștii pe teren și nu i-a mai dus la cabine, atitudinea delăsătoare din tabăra oaspeților s-a menținut și pentru a doua jumătate a meciului. Nici măcar introducerea lui Pălimaru în atacul Gloriei Buzău n-a adus plusul de consistență, cel care nu demult cocheta cu Liga 1 făcându-se de râs atunci când s-a aruncat artistic în careu în încercarea de a obține o lovitură de pedepsă. Una de care avea să beneficieze Unirea Slobozia la un fault asupra lui Drăguț, dar din care Marcare n-a reușit să înscrie. Era minutul 70 și din acel moment s-a terminat cu fotbalul, iar meciul a luat aspectul unei confruntări fizice în care jucătorii s-au lovit reciproc.

Tensiune alimentată de pe margine de colericul Ion Viorel, enervat la culme că jucătorii săi n-au reușit măcar un singur șut pe poarta lui Măstăcan, antrenor care la aproape fiecare duel fizic intra în teren și amenința că-și scoate elevii de pe teren! Printre faulturi și lovituri libere, golul doi avea să cadă în ultimul minut tot în poarta Gloriei, tânărul Ionuț Cositoru, trimis în repriza secundă în echipa Unirii împreună cu Topală, Hristian, Gheorghe și Popescu, împingând mingea în poartă din interiorul careului mic după ce portarul oaspeților a scăpat-o în față.

Ion Viorel și-a pălmuit jucătorul în timpul meciului

Nini Popescu nu va uita prea curând meciul de la Slobozia, el fiind clientul preferat al antrenorului Gloriei Buzău. Mai întâi, după ce a fost deposedat corect în interiorul careului, Ion Viorel l-a apostrofat: „Trebuia să îi bagi piciorul stâng în față și primeai 11 metri, tu ai vrut să îl fentezi!”.

După doar cinci minute același Nini Popescu a avut mingea în careul în poziție centrală de singur cu portarul Măstăcan, dar, în loc să șuteze la poartă, a preferat o pasă greșită în lateral. A fost momentul în care Ion Viorel a „înnebunit” și a sărit ca ars de pe bancă, chemându-și jucătorul la margine.

Fără vreo explicație, antrenorul Unirii i-a băgat mâna în gât și l-a altoit fără jenă în fața asistenței pe tânărul fotbalist, uluit și el de atitudinea celui care conduce de pe bancă echipa Gloria Buzău! Ion Viorel nu s-a liniștit, iar toată repriza secundă a apostrofat brigada și s-a certat cu spectatorii, amenințând că-și scoate echipa de pe teren!

Antrenorul Gloriei a dat vina pe adversari

În presa buzoiană, Viorel Ion a dat vina pentru acest eșec pe jocul dur prestat de fotbaliștii de la Unirea Slobozia. Cât despre vreun anumit incident sau despre incompetența elevilor săi n-a specidicat nimic. „Îmi pare rău acum că am acceptat să jucăm acest amical. Nu ne-a adus niciun câștig, nici ca antrenament, nici ca nimic. Am scos echipa din cantonament ca să-și bată joc de noi. Răduca, Bobe, Ghinea, Iordache au fost faultați violent, de am ajuns să mă felicit că după pauză i-am înlocuit pe Chivu și Bogdan Danciu, tinerii noștri U19, care au scăpat printr-o minune în prima repriză de accidentări”, a declarat, pentru sansanews.ro, Viorel Ion.

Unirea a început în formula: Măstăcan – Stan, Lazăr, Soare, Toma – Macare, Alexe – Ibrian, Teodorescu, Dărguț – Khalil, iar Gloria Buzău i-a trimis pe: Stoicescu – Chivu, Vlaicu, Ghinea, Ghiță – Marcu, Bobe – N. Popescu, Burlacu, B. Danciu – Răduca.

Articol și foto de Petronel Tudor

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 15:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă