Bogdan Medrea: „Obiectivul va fi clar, promovarea”

Oficialii clubului vâlcean, Bogdan Medrea și Erik Lincar, par resemnați cu ideea că echipa va juca și în sezonul viitor tot în Liga a II-a.

Antrenorul Erik Lincar îl așteaptă diseară pe fundașul central Silviu Izvoranu, care ar întări defeniva echipei, slăbită de cedarea lui Pîrvulescu la Pandurii.

„În mare procentaj, cred că în anul care urmează, vom evolua în Liga a II-a, va fi un an foarte interesant, mai ales că momentan nu știm câte echipe vom fi în cele două serii, sau se va face o serie. Dacă vor fi două serii, vă dați seama că va fi o luptă foarte aspră pentru primul loc, care va duce cu siguranță în Liga I, dacă va fi o singură serie, normal ar fi să promoveze două echipe, dar să vedem câte echipe se vor înscrie până pe data de 20 iulie. Niciodată nu s-a mai întâmplat acestă incertitudine, dar și anii anteriori, multe echipe s-au înscris iar după 2-3 luni, au renunțat la competitie, poate este mult mai corect față de competiție, echipele care nu pot să suporte la Liga a II-a, să nu se mai înscrie, să rămână doar echipele care sunt sigure că vor termina campionatul. Noi până acum am transferat doi jucători cu profil mai ofensiv, încercăm să transferăm și în următoarea perioadă jucători de genul acesta, dar, în general, vrem să aducem jucători mai buni, pe posturile de unde ne-au plecat anumiți jucători în această vară. Sunt unii jucători veniți, care urmează să îi mai analizăm, mai ales la postul de portar, încercăm să găsim o soluție sub 21 de ani, cred că, de acum înainte, jucătorii care vor veni în următoarele săptămâni, vor fi jucători care să aibă o anumită experiență și care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Tratativele cu Izvoranu sunt de actualitate, s-ar putea ca azi după amiază să ajungă la Vâlcea, președintele nostru se ocupă de această situație. Până la plecarea în cantonament, aș vrea ca lotul să fie stabilit, dar s-ar putea  să apară unele surprize și în perioada de cantonament” a declarat Erik Lincar.

Președintele Bogdan Medrea anunță că vor fi aduși jucători cu experiență, care să ajute la îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga I. „Obligați de anumite împrejurări, a trebuit să le mai dăm două săptămâni de vacanță la băieți, dar acum, chiar ne-am reunit definitiv. Urmăm un program de 10 zile pregătire aici, după care, începând cu 28 iulie, vom merge 12 zile în cantonament la Brașov. Oficial, s-a spus că trebuie să fie vor  două serii a câte 14 echipe, promovează prima din serie, retrogradează ultimele cinci, dar până în momentul de față, s-au înscris doar 10 echipe. Ce va fi, vom vedea după 20 iulie, atunci vom vedea clar câte echipe se înscriu, este posibil să se facă chiar două serii de câte 12, cu play-off și play-out. Pentru noi, obiectivul este clar, indiferent de sistem, va fi  promovarea. Mai sunt posibile veniri, tot ce va veni, urmărim să fie un plus în lot, numai așa putem crește valoarea, să ne batem la promovare, să nu mai pățim ca acest an, să termini pe locul 3 și să nu știi dacă îți aduce sau nu promovarea, cel mai bine e să promovezi sportiv. Dacă Izvoranu va veni, înseamnă că în mare parte ne-am înțeles cu el, este o soluție, are experiență, ținând cont și că Pîrvulescu va rămâne mai mult ca sigur la Pandurii, avem nevoie de experiență acolo. Situația lui Briceag este clară, noi, pe adresa clubului, nu am primit absolut nicio ofertă concretă, el trebuie să semneze prelungirea contractului” a afirmat și președintele clubului vâlcean, Bogdan Medrea.  

Se pregătesc cu echipa vâlceană brazilianul Orlando da Costa( Chiajna), mijlocașul Andei Pițian (Pandurii) și portarii Andrei Cioară (UTA), Daniel Popescu ( Motru) și Andrei Cotfas (19 ani, tineret Siena).

CSM Râmnicu Vâlcea va merge în cantonament la Brașov, în perioada 28 iulie-10 august.   

Până acum, CSM a perfectat trei achiziții certe: Enache Câju (31 ani, CS U Craiova),  Cosmin Neagu (22 ani, Dunărea Galați) și Vlad Munteanu II (24 ani, Corona Brașov). Anunțat de conducerea clubului ca a patra achiziție, mijlocașul Andrei Pușcașu s-a pregătit o săptămână la Vâlcea, dar revenit la Gloria Buzău, echipă cu care se afla sub contract.

Din lotul care a încheiat sezonul trecut au parasite echipa 10 jucători: Andrei Crețu, Monel Cîrstoiu, Cătălin Pîrvulescu, Florin Matache, Andrei Ureche, Codruț Lircă, Lucian Todea, Danilo da Silva, Victoraș Cataramă și Eduard Nicola. Cu siguranță, marile pierderi sunt Pîrvulescu și Matache, jucători transferați la echipe de Liga 1.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă