Bogdan Andone și-a intrat în rol la ASU Poli. Ce le-a transmis jucătorilor, ce așteptări are în noul sezon și ce spune despre rivalitatea cu Ripensia

Marius ANGHEL 28 Jun. 2017, 19:44 Pregătiri, amicale
Bogdan Andone și-a intrat în rol la ASU Poli.** Ce le-a transmis jucătorilor, ce așteptări are în noul sezon și ce spune despre rivalitatea cu Ripensia

Absent în prima zi de antrenament la ASU Poli, noul antrenor al echipei timișorene, Bogdan Andone, a coordonat marți, pentru prima dată, exercițiile de pe teren ale jucătorilor alb-violeți. Tehnicianul în vârstă de 42 de ani a făcut cunoștință cu noii săi elevi și le-a transmis cerințele sale, anunță Druckeria. Filosofia noului antrenor al echipei din Liga 2 se bazează în primul rând pe disciplină, pe care o cere atât pe teren, cât și în afara sa.

Andone va observa în această perioadă calitățile jucătorilor pe care îi are la dispoziție, iar până pe 8 iulie, atunci când se pleacă în cantonament, va stabilit în mare parte lotul pe care se va baza în noul sezon. „Aștept să văd care e atmosfera în echipă, care e situația. Încercăm să ne organizăm din mers, să punem încetul cu încetul lucrurile cap la cap în săptămâna aceasta, pentru ca de luni să intrăm în linie dreaptă strict fotbalistic. Pe jucătorii din lot îi cunosc în mare măsură, unul-doi au și jucat la nivel de Liga 1, iar pe ceilalți îi cunosc din calitate de adversari, din sezonul trecut. Cu siguranță, vor mai fi plecări, vor mai fi și veniri. Aștept să îi văd în această săptămână la antrenamente, iar sâmbătă vom avea un meci amical (n.r. – cu Viitorul Caransebeș). Săptămâna viitoare vom mai avea două jocuri amicale, iar în data de 8 iulie vom trage linie în ceea ce privește lotul cu care vom pleca în cantonament”, a declarat Bogdan Andone, care a vorbit despre prima achiziție a Politehnicii, cât și despre ce jucători și-ar mai dori: „Mă bucur că am reușit să-l aducem pe Marius Staicu, la fel cum mă bucur și pentru Mera, deoarece și-a prelungit contractul. Sunt doi jucători importanți pentru noi și sperăm să mai aducem patru-cinci jucători care să întărească lotul, pentru a avea un sezon fără emoții. Purtăm discuții cu mai mulți jucători, sperăm să reușim să îi convingem, sperăm ca ei să își dorească să vină la Politehnica. Lucrurile se vor schimba cu siguranță în viitor și vom deveni o echipă puternică pentru nivelul Ligii a 2-a”.

„Disciplina e clară, de aici pleacă totul”

De marți, în lotul Politehnicii se află și Florin Lazea, un jucător născut la 13 octombrie 1993 la Arad, care a fost format la juniorii UTA-ei și care ulterior a evoluat și pentru Rapid, Național Sebiș, FC Hunedoara și, în sezonul trecut, la CSM Lugoj. Acesta se află în probe, la fel ca și ceilalți șapte jucători noi sosiți de luni la echipă.

Înaintea primului său antrenament la ASU Poli, Bogdan Andone a avut o scurtă ședință cu noii săi elevi, în care le-a spus, în linii mari, la ce să se aștepte de la el. „Le-am spus în două-trei cuvinte care e filosofia mea, le-am vorbit despre scurta mea carieră de antrenor, perioada ca secund al lui Șumudică și cea de principal la Olimpia. Le-am trasat câteva idei după care să se ghideze, programul zilnic, să nu umble seara prin oraș, că nu-mi place. Sâmbătă au și eu voie să iasă la un pahar de vin sau la o bere, cât nu e competiție, însă totul se face cu limită. Sunt fotbaliști, au prestanța lor și nu au voie să se facă de râs”, a declarat Andone pentru Druckeria.

Tehnicianul originar din Aiud nu va tolera actele de indisciplină: „Sunt un antrenor foarte apropiat de jucători, dar până la o limită. Iar disciplina e clară, de aici pleacă totul. Le-am și spus, putem avea o colaborare foarte bună sau una foarte strictă. Sunt adeptul unei relații apropiate cu jucătorii mei, îi ajut cât pot cu orice problemă, fie ea și personală. Dar nu accept acte de indisciplină, cum am avut și la Satu Mare, drept pentru care au și fost dați afară câțiva jucători în returul campionatului trecut.”

Andone are unii jucători pe care îi vrea la Timișoara, însă spune că se va adapta condițiilor oferite de ASU Poli. În funcție de lotul pe care îl va avea în final va impune și noul stil de joc. „O să încerc să aduc jucătorii pe care mi-i doresc și care să poată juca într-un anumit sistem. Dacă nu voi reuși, nu e o problemă, pentru că am jucat și ca antrenor secund al lui Șumudică în mai multe sisteme, cu trei fundași centrali sau cinci pe linia de fund. Mă voi adapta, voi vedea și lotul în aceste zile, însă eu încerc să pregătesc un anumit sistem. Sper ca băieții să se adapteze la el, să îl accepte și cred că pentru fotbalul nostru, mai ales la nivel de Liga a II-a, va fi mai mult decât ok”, a mai afirmat Bogdan Andone.

„Va fi un sezon foarte dificil, cu echipe foarte puternice”

În opinia lui Bogdan Andone, care sezonul trecut a antrenat-o pe Olimpia Satu Mare, pe care a clasat-o în final pe locul 9, noul campionat al Ligii 2 va fi mult mai puternic decât cel ce tocmai s-a încheiat.

„Va fi un sezon foarte dificil, cu echipe foarte puternice. Cele care au promovat din Liga a 3-a, cum sunt Sibiu, FC Argeș și chiar Miroslava s-a întărit foarte mult. Sunt echipe potente financiar, chiar discutasem cu cineva de la Sibiu despre salariile care se dau acolo, iar ele depășesc, în mod surprinzător pentru mine, cu mult posibilitățile noastre. Apoi sunt echipele puternice financiar, cum sunt Mioveni, UTA, Târgoviște, Călărași… Vom vedea dacă se vor regla lucrurile la Pandurii, mai e și Târgu Mureș. Deci vor fi șase-șapte care se vor bate pentru primele trei locuri, după care sper să fim și noi acolo, pe următoarele două-trei poziții”, a spus Andone, citat de Druckeria.

Obiectivul impus de conducere este o clasarea pe locurile 1-10, un țel deloc ușor de atins. ASU Poli a încheiat la prima sa apariție în Liga 2 pe locul 15, adică fix deasupra locurilor retrogradabile, însă în acest sezon au fost și patru abandonuri.

„Ne dorim să facem pasul spre prima jumătate a clasamentului. Nu va fi deloc ușor, ținând seama de forța echipelor care vor compune în viitorul sezon eșalonul secund. Dar sunt convins că prin multă muncă, printr-o organizare foarte bună și prin disciplină ne vom încadra în acest obiectiv la finalul sezonului”, a mai spus Andone.

„Mi-aș dori ca în curând Timișoara să aibă două echipe în Liga 1, nu doar în Liga a 2-a”

Bogdan Andone a vorbit și despre rivalitatea timișoreană din noul sezon al Ligii 2, ASU Poli urmând a fi adversară din nou cu Ripensia, după ce în trecut cele două echipe s-au luptat pentru promovare în Liga a 4-a Timiș.

„Mă bucură faptul că Timișoara va avea două echipe în Liga a 2-a. Tot timpul am spus că Timișoara merită mult mai mult din punct de vedere fotbalistic, este o zonă cu jucători foarte talentați, un oraș frumos, cu oameni care iubesc fotbalul. Mi-aș dori ca în curând Timișoara să aibă două echipe în Liga 1, nu doar în Liga a 2-a”, a afirmat Andone.

Marius ANGHEL 28 Jun. 2017, 19:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă