Au început lucrările pentru montarea gazonului sintetic la stadionul Motorul. Utiștii se antrenează printre mașini, țevi și muncitori cu gândul că vor începe sezonul la Arad

Marius ANGHEL 02 Jul. 2018, 15:43 Pregătiri, amicale

UTA are șanse mari să înceapă noul sezon al Ligii 2 la Arad, pe stadionul Motorul. Primăria a terminat, într-un final, lucrările care țineau de ea, astfel că a predat amplasamentul firmei gălățene ISCHIA Sport SRL. Aceasta trebuie să monteze în maxim o lună de zile gazonul monofilament FIFA 2 stele.

„Din momentul acesta avem nevoie de 20 de zile, fără ploaie. Nu e tocmai ușor, mai ales că ne propunem să facem o muncă de calitate. Până la montarea propriu-zisă a gazonului sintetic, mai avem de pus două straturi, respectiv geotextilul și shockpad-ul de amortizare. În primă etapă, lucrăm cu cinci muncitori, pentru ca apoi, când trecem la trasat și lipit lipit, să avem nevoie de mai mulți. Zilele următoare, pentru faza a doua a lucrării, vor mai veni și doi-trei operatori pentru utilajele de umplere. Dacă vremea ține cu noi, nu vedem cum să nu ne terminăm treaba cel târziu până la 1 august, noi sperăm și mai repede”, a spus, pentru Sport Arad, Cosmin Stroia, care se va mai intersecta și cu operațiunea de montare a țevilor și aspersoarelor pentru sistemul de irigații necesar la temperaturi foarte ridicate.

În paralel, la arena din Aradul Nou se lucrează și la montarea stâlpișor de nocturnă, instalație destinată doar pentru antrenamente sau amicale, nu și pentru meciurile oficiale.

Noul sezon al Ligii 2 va începe în primul weekend al lunii august, pe 4-5.

Altfel, jucătorii clubului UTA s-au antrenat astăzi dimineață printre mașini, țevi și muncitori de la firma de iluminat.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 02 Jul. 2018, 15:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă