ASU Politehnica va fi prima echipă din Timișoara care va relua pregătirile. Cociu vorbește despre cantonament, transferuri și modernizarea stadionului Știința

ASU Politehnica va fi prima echipă din Timișoara care va relua pregătirile.** Cociu vorbește despre cantonament, transferuri și modernizarea stadionului Știința

Dacă Ripensia și ACS Poli vor suna adunarea pe 14, respectiv 15 ianuarie, cei de la ASU Politehnica doresc să revină puțin mai repede la „datorie”, pe 10 ianuarie. Cel mai probabil, alb-violeții se vor pregăti pe plan local în regim de cantonament, fără a alege locații exotice precum celelalte concitadine din Liga a 2-a.

Pentru transferuri, mutările de trupe se vor face mai degrabă după Anul Nou, iar în ceea ce privește stadionul, totul va depinde de lucrările de renovare care vor începe la stadionul Știința.

Așadar, cel mai probabil, alb-violeții revin la antrenamente pe data de 10 ianuarie, chiar dacă deocamdată, termenul nu e bătut în cuie. „Din ce am discuta, probabil că va fi în jurul datei de 10 ianuarie. Pentru cantonament, trebuie să mai discutăm cu cei din conducerea clubului și universității, președintele, rectorul, prorectorul. Cel mai probabil, va fi pe plan local, cu începere undeva între 17-20 ianuarie și până în primele zile ale lunii februarie”, a declarat, pentru Liga2.ro, directorul sportiv Marius Cociu.

În ceea ce privește amicalele, se va începe cu adversari mai accesibili, iar apoi, pe măsură ce se apropie data începerii campionatului, în ultimul weekend din februarie, să urmeze meciuri mai tari.

Deschiși pentru orice transfer, dacă și-l permit

Dacă Ripensia vrea să transfer localnici, iar ACS Poli – români, cei de la ASU Politehnica nu și-au stabilit vreo îngrădire în acest sens. Clubul nu dorește să se despartă de mulți jucători, iar transferurile trebuie să aducă plus valoare.

„Suntem deschiși la orice tip de transfer, atât timp cât ne ajută și ni-l putem permite”, spune Marius Cociu.

Cât despre Gelu Velici, care s-a înjurat public pe Facebook cu un suporter, problema nu e tranșată oficial. „Situația lui Gelu este puțin mai complicată. El are un contract pe termen mai lung cu noi. Dacă vreun alt club dorește să-l transfere, noi suntem deschiși să ne așezăm la discuții”, a explicat Cociu.

Stadionul Știința ar trebui să intre în reabilitare

Cei de la Politehnica nu au luat o decizie dacă din retur vor juca exclusiv pe Știința sau pe „Dan Păltinișanu”. „Urmează să decidem totul în funcție de ce se va întâmpla la Stadionul Știința. Vom vedea cum vom avea acces acolo din punct de vedere al lucrărilor. Urmează să avem o ședință după reunire cu conducerea și jucătorii. Dacă nu vom mai putea juca pe Știința, > rămâne singura variantă”, a mai spus directorul sportiv al alb-violeților. 

Lucrările de la Știința trebuiau să înceapă de aproape un an de zile, dar suntem în România…

ASU Politehnica e pe locul 11 în Liga 2 la finalul primei părți a sezonului, cu 25 de puncte, și e cea mai bine clasată formație din Timișoara, la egalitate cu Ripensia, care are însă golaverajul mai slab.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă