ASU Politehnica a încheiat amicalele cu un succes cu o echipă din Serbia, în care galeriile au făcut spectacol. La adversari a jucat Milos Pavlovic, fost jucător la Vaslui și Rapid

ASU Politehnica a terminat, sâmbătă, cu un succes cu 2-1 perioada de pregătire. Adversari timișorenilor au fost sârbii de la FK Zemun, locul 13 în al doilea eșalon, formație la care evoluează acum, la apusul carierei, Milos Pavlovic, fotbalist care în România a evoluat la FC Vaslui și Rapid. Cât despre alb-violeți, au reușit să termine perioada de pregătire de iarnă neînvinși.

Poli ar fi avut joc în deplasare la Daco-Getica București, formație retrasă însă din campionat, așa că a mai avut un meci de pregătire, când celelalte adversare din liga secundă au intrat în febra meciurilor pe puncte. Cu Zemun, a fost un amical interesant, deoarece plavii, care anul trecut jucau în prima ligă sârbă, au avut și aproape 100 de suporteri alături, care au cântat ca și galeria timișoreană.

Ultrații au scandat mesaje naționaliste

În debutul partidei, sârbii scandau „Srbija”, iar ultrașii bănățeni „Kosovo”, cu referire la nerecunoaștere independenței teritoriul din zona istorică unde s-a născut nația sârbă. În repriza a doua, favoarea s-a întors cu „Basarabia” și „România”, mesaj ce corespunde dorinței multor ultrați din țara noastră, de unire cu Republica Moldova.

Meci cu un ritm destul de slab

Altfel, pe teren, jocul nu a fost așa de animat ca de pe margine. Adversarul nu a pus multe probleme bănățenilor, care au marcat de două ori. Mai întâi, după o repingere a portarului, în minutul 36, Trip a înscris cu capul. Diferența a majorat-o, chiar înainte de pauză, Dorin Codrea. În repriza secundă, oaspeții au înscris și ei, prin Crijan.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș, Săulescu, Codrea, Trip, Ignea, Munteanu, Axente. Rezerve: Contra, Popovici, Dros, Coadă, Pintea, Vidrăsan, Manea, B. Vasile, Pop, Cristodulo, Sofran, D. Radu

FK Zemun: Krunic – Stokic, Petrovic, Mihailevici, Gialovic, Pavlovici, Kiso, Adgibaba, Ristovici, Avric, Gargic. Au mai intrat: Spaici, Pejovic, Cezar, Crnomuc, Lazarevici, Vasilievic, Neamculovic, Crijan, Pavlovic, Pantic.

Octavian Benga, optimist la finalul perioadei de pregătire

Antrenorul timișorenilor a punctat și el că echipa încă nu are ritm de joc. „Sunt mulțumit în mare parte, în special de prima repriză. Cred că am făcut un joc bun, cu câteva momente bune și chiar foarte bune. Cel mai bun joc al nostru, am avut și prospețime mai mare și vigoare. Sunt mulțumit de acest joc și doar în câteva momente am arătat slăbiciuni. Jocul de astăzi îmi dă încredere. Desigur, se vede că nu suntem în 100 la sută în ritmul de joc. Va veni cu timpul, după primele etape. Jucătorii își vor găsi forma maximă. Dar pot spune că sunt mulțumit de ce am realizat în ultimele șuni de pregătire și îi felicit pe aceasta cale pe băieți”, a precizat Octavian Benga.

Amical cu două galerii, pregătire utilă

Benga a spus că atmosfera de la joc a fost utilă pentru mobilizarea echipei. „A fost o atmosferă de meci oficial, ne-a ajutat și acest lucru ca jucători să nu fie relaxați. Totuși, subconștientul lucrează când știi că nu e un meci oficial, dar atmosfera din tribune a ridicat puțin nota. Cred că a fost un joc reușit de ambele părți, cu două galerii frumoase, și spectatorii au plecat mulțumiți de la stadion”, a punctat antrenorul Timișoarei.

Un singur egal în amicale pentru ASU

În partidele de verificare, ASU Poli a avut următoarele rezultate: 5-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi, 1-1 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, 5-2 cu Fortuna Becicherecu Mic, 3-1 cu Radnicki Zrenjanin, 2-1 cu Șoimi Lipova și 2-1 cu FC Zemun.

„Suntem neînviși în amicale, dar nu cred că e  un factor deizional și în campionat. Una sunt meciurile amicale, alta sunt cele oficiale. Sperăm să câștigăm prima etapă cu Rapid, și apoi vom putea trage anumite concluzii, după primul meci oficial”, a spus Benga despre pregătire.

Înainte de meciul cu Rapid, confruntare cu un ex-rapidist

Pe teren, la meciul cu Zemun, a fost Milos Pavlovic, fost fotbalist la FC Vaslui și Rapid. La 36 de ani, mijlocașul defensiv joacă la Zemun, după ce în 2012 a ajuns la alb-vișinii din București.

„Mă simt foarte bine. Am avut o experiență foarte bună și frumoasă, am mulți prieteni în România. Mă bucur că am revenit după opt ani. Suporterii echipelor au o relație bună, cred că a fost o atmosferă foarte furmoasă. Cred că am dat maximul și a fost un meci interesant. Fotbalul este cel mai important, indiferent pe ce stadioane jucăm. După România am venit acasă, am vrut să îmi termin cariera, dar toți prietenii și colegii mei mi-au spus că dacă mă simt bine și am un fizic bun, de ce să nu continui. Am jucat patru ani în Superliga, iar în vară am venit la Zemun, club pe care l-am iubit de copil. Am venit între jucători tineri, să le trasmit  experiența mea”, a spus Pavlovici.

Prieten cu Teixeira, îi urează succes lui Burcă

Pavlovic a lăudat jocul lui Poli, deși a recunoscut că nu mai urmărește campionatul românesc de vara trecută. „Poli e o echipă foarte bună. Se vede că au o echipă foarte organizată. Au și ei mulți jucători tineri și le doresc mult succes în campionat. Nu prea mă mai uit așa mult la campionatul românesc după ce prietenul meu, Felipe Teixeira a plecat de la Steaua (n.r. – FCSB). Aștept ca Rapidul să revină în prima ligă. Îmi pare rău de ce li s-a întâmplat, problemele financiare. Ovidiu Burcă este director sportiv și îi urez mult succes. Îmi pare rău și de Vaslui, pentru că am avut o echipă bună. Am jucat prima dată în istorie în cupele europene”, a mai spus Pavlovic.

Săptămâna viitoare, ASU Poli dă piept cu Rapid, acasă, pe „Dan Păltinișanu”. În acest moment, echipa timișoreană e pe locul 8 în Liga 2, cu 31 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU, Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă