ASU Politehnica a făcut doar un egal în amicalul cu echipa de Liga 3 antrenată de Paul Codrea. Un brazilian venit direct de pe Copacabana, testat de Cosmin Petruescu

ASU Politehnica a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul amical jucat cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, miercuri la prânz. Adversarul din Liga a 3-a, care a fost fără antrenorul principal Paul Codrea la acest jos, a reușit să țină piept alb-violeților din Liga 2. Altfel, Cosmin Petruescu are un nou jucător în probe, pe Lucas Fabricio.

Formația timișoreană a avut ceva ocazii în prima repriză, dar niciuna fructificată. În minutul 52, după o degajare a portarului și o greșeală a lui Ionuț Coadă, Ghiroda a avut penalty. Golgheterul Alexandru Baranyi a transformat de la punctul cu var. ASU Politehnica a fost condusă până în minutul 72, când Alvarenga a marcat cu capul, după un corner bătut de Ignea.

Au lipsit de la acest meci, pentru formația lui Cosmin Petruescu, Călin Jurj, convocat la naționala U19, Adrian Bedea, cu sinuzită, și Cristian Dros, menajat.

După ce săptămânile precedente au venit în teste la echipa suporterilor, Claudio Kiala, jucător cu cetățenie olandeză, și Jorge Alvarenga, paraguayan, acum, în lotul alb-violeților a apărut și un brazilian de 19 ani, Lucas Fabricio, care poate juca mijlocaș stânga sau atacant.

ASU Politehnica: D. Munteanu – I. Plămadă, Mera, Scutaru, Cherecheș, A. Ignea, Bg. Vasile, A. Manea, Mih. Ene, Schieb, Cr. Ene
Au mai intrat: Murariu – Coadă, Vidrăsan, Kiala, Lucas, Alvarenga

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Gakos – Horcea, lazăr, Mancaș, Liuba, Jichici, Saizu, Ghinescu, Budur, Giuricici, Baranyi
Au mai intrat: Barbu, Semeniuc, Eperieș, Berivoescu, Șofran, Pițuc, Ilan

Cosmin Petruescu spune că elevii săi au fost relaxați

Tehnicianul Politehnicii spune că echipa sa a fost mai relaxată la acest joc. „Un meci tipic de pregătire, veneam după o perioadă de acumulări fizice. S-a văzut acest lucru, starea de oboseală. Dar le-am spus să nu-și facă probleme dacă nu vor avea prospețimea necesară, întrucât e normal. Avem în componență atâția jucători, e normal să resimtă diferit perioada de acumulări. Una peste alta, un joc cu o echipă bună de Liga a 3-a, care a fost un pic mai motivată decât noi în acest meci, s-a și văzut dorința lor de a câștiga și de a lupta pentru fiecare minge. Noi am jucat mai relaxați, pentru că ne-am propus să nu ne accidentăm. Din punct de vedere numeric, nu putem spune că stăm foarte bine”, a declarat Petruescu.

Antrenorul a precizat că echipa mai are însă de lucrat. „Suntem la 55-60% din ceea ce îmi doresc eu pentru prima etapă. Mai avem ceva timp la dispoziție. Cu siguranță în următoarea perioadă va trebui să lucrăm mai mult cu mingea, partea de tactică, ofensivă și defensivă, fazele fixe. Sunt lucruri pe care vrem să le punem la punct, dar toate la vremea lor. Important este ca vremea să ne permită să facem toate antrenamentele în aer liber”, a mai spus Petruescu.

Politehnica testează jucători exotici

Pentru prima dată, echipa suporterilor se uită cu mai mult interes la jucătorii străini. De marți, la antrenamente e și brazilianul Lucas Fabricio. „Este un jucător care a venit din Brazilia, a aterizat duminică. Vine de la 35 de grade și de pe Copacabana. A venit la noi pe un frig destul de puternic. Din informațiile pe care le am, am înțeles că s-a antrenat cu o echipă de primă ligă. Este foarte tânăr, are 19 ani. Încă nu s-a adaptat la diferența de fus orar, dar nici la condițiile de temperatură, de teren, de vânt. Dar l-am văzut în antrenamentul de ieri și astăzi 30 de minute, are ceva calități specifice fotbaliștilor sud-americani”, a precizat Petruescu despre brazilian.

Cu Kiala, care la origine e angolez, și cu Alvarenga se va discuta pentru un contract. „Impresarul lui Kiala va ajunge în această seară la Timișoara. Din punctul nostru de vedere, știm ce aveam de făcut, rămâne de văzut dacă și el agreează propunerea. Despre Alvarenga, vom discuta la fel și cu el în această după-amiază”, a spus Petruescu despre cei doi.

Sâmbătă, de la ora 12:00, ASU Politehnica joacă un nou amical, pe terenul celor de la CSM Școlar Reșița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Pe aceeași temă