Alex Ioniță și Manole dau probe la Farul. „Trebuie să vedem dacă pot face față”

Marius ANGHEL 30 Mar. 2016, 14:01 Pregătiri, amicale

Siguri de calificarea în play-off-ul Seriei I a Ligii 2, constănțenii de la Farul testează în aceste zile doi jucători pe care ar dori să-i legitimeze pentru a-și întări lotul în lupta pentru promovare. Pe lângă aceștia, „marinarii” mai vor încă doi jucători under 19.

Marți, Alexandru Ioniță (26 ani) și Leonard Manole (22 ani) s-au alăturat echipei pregătite de Ilie Stan. Cei doi jucători liberi de contract sunt testați în aceste zile de antrenor, în săptămână în curs urmând a lua o decizie în privința legitimării sau nu a lor. „Iliesta” a participat și la alergări, alături de grupul de 28 de jucători, aici neincluzându-l pe mijlocașul Marius Tigoianu, care s-a antrenat separat cu secundul Ion Barbu.

„În primul rând, vrem să vedem dacă Ioniță este pregătit din punct de vedere fizic. Nu luăm în discuție partea de exprimare fotbalistică, pentru că știm cine este Ioniță. Dar ca să poți să te exprimi la nivelul pe care și-l dorește fiecare antrenor, trebuie să fii pus la punct ca pregătire. El a avut o perioadă destul de lungă în care a stat, astfel că trebuie să vedem dacă poate face față în ce privește jocul, pentru că, în play-off, fiecare partidă va fi un adevărat examen pentru noi. Aceeași situație e valabilă și pentru Manole”, a precizat, citat de Ziua de Constanța, Auraș Brașoveanu, președintele executiv al Farului.

Alexandru Ioniță (26 de ani), fosta mare speranță a Rapidului a fost pus pe liber de FC Voluntari, la șase ani de la momentul în care FC Koln plătea nu mai puțin de 2,5 milioane de euro în schimbul său. În cariera sa de până acum, atacantul fost internațional de tineret al României a mai evoluat pentru Orduspor și AEL Limassol.

Jucător de bandă stângă, Leonard Andrei Manole (22 de ani), a fost component, ultima dată, al echipei Metalul Reșița, iar fotbalistul s-a mai aflat la formații precum FC Argeș Pitești și FC Vaslui. Are și selecții la loturile Under 19 și Under 21 ale României.

Vor încă doi jucători Under 19

Pe lângă Ioniță și Manole, șefii clubului Farul poartă discuții și cu doi jucători Under 19. „Încercăm să echilibrăm anumite compartimente, unde nu avem fiecare post dublat, iar orice accidentare sau suspendare ne pune oarecum în dificultate în alcătuirea primului 11. Trebuie să facem fel de fel de adaptări, ceea ce nu duce la un joc 100 la sută controlat. Pentru play-off, încercăm să rezolvăm toate problemele, astfel încât, la fiecare etapă, antrenorul Ilie Stan să aibă la dispoziție jucătorii pentru a alcătui echipa așa cum își dorește. Îi testăm acum pe Ioniță și Manole, dar mai avem două discuții legate de jucători Under 19. La banda stângă jucăm cu un junior care, la echipa lui, joacă mijlocaș central de picior stâng, iar în ultimele două jocuri ale Farului a jucat fundaș stânga (n.r. Mihai Zugravu)”, a mai spus Brașoveanu.

Cu trei victorii consecutive de când echipa a fost preluată de Ilie Stan, Farul joacă ultimul meci în acest retur al sezonului regulat pe teren propriu, împotriva Gloriei Buzău.

Foto: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 30 Mar. 2016, 14:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă