Alergând pentru promovare la Băile Herculane

24 Jan. 2012, 14:33 Pregătiri, amicale
Alergând pentru promovare** la Băile Herculane

„Alb-albaștrii” au ajuns ieri la Băile Herculane pentru primul cantonament al iernii, unul axat în special pe pregătirea fizică. Timp de 10 zile, staff-ul tehnic al FC Hunedoara, condus de antrenorul principal Aurel Șunda, le-a pregătit fotbaliștilor un program de antrenament spartan cu câte două ședințe de alergări intense, fiecare pe durata a aproximativ câte două ore pe zi fiecare.

„Planurile mele de pregătire cuprind atât antrenamente tactice, teoretice, dar mai ales fizice. Orice tactică de joc se face în baza pregătirii fizice care este foarte importantă. Țin foarte mult ca jucătorii mei să fie pregătiți fizic foarte bine ca să poată duce un meci întreg pe picioare fără nicio problemă. Un demarcaj sau un marcaj nu se poate face fără o pregătire fizică făcută ca la carte. Spre exemplu, eu îi cer unui jucător să urmeze pe teren un anumit traseu sau două, să încrucișeze cu mijlocașul sau fundașul lateral și să ajungă în fața porții. El înțelege ce trebuie să facă însă nu este destul, mai trebuie să și poată, iar dacă nu este pregătit fizic nu va reuși”, a explicat Șunda, în cadrul emisiuni „SportExpert” de la postul local Hunedoara TV.

Tehnicianul a dezvăluit și faptul că datorită pregătirii precare efectuate de elevii săi vara trecută, înainte de startul campionatului, aceștia cedau din punct de vedere fizic în timpul meciurilor doar după o oră de joc.
„Am observat că majoritatea dintre elevii mei oboseau după minutul 60, imediat după ce intervenea dezhidratarea și, implicit, oboseala, lucru care trăda o pregătire fizică precară. După acel moment se vedea calitatea jucătorului. Au rezistat un meci întreg doar cei bine pregătiți”, a mai spus Șunda.
Aurel Șunda a preluat FC Hunedoara din etapa a VII-a, el înlocuindu-l pe Eric Lincar.

„Sărbătorim la final”

În cadrul aceleiași emisiuni tv, Aurel Șunda a admis pentru prima dată că obiectivul său la FC Hunedoara este „promovarea în Liga a doua”. „Eu mă pot declara mulțumit sau nemulțumit de munca mea doar la finalul campionatului. Pentru mine nu există campioană de toamnă sau altceva. Eu voi fi satisfăcut doar dacă la după ultima etapă FC Hunedoara va fi pe primul loc, dacă va promova”, a spus Șunda, care a admis că „proiectul prezentat de finanțatorul lui FC Hunedoara, Silvan Toma, și tradiția fotbalistică a Hunedoarei m-au determinat să accept să mă apuc de muncă aici, deși îmi propusesem să nu mai iau echipe în timpul campionatului”.

Lotul de 23 de jucători care a urcat la Băile Heculane
#Anton Ilie, Băeșu, Simeni (CSU Voința II Sibiu) – portari;
#Marcu (ex-CSM Pașcani), Vintilă (ex-Voința Axintele), Cuciula, Bier (ex-Arieșul Turda), Vodiță (ex-ALRO Slatina), Roiu – fundași;
#P. Păcurar, Dimcea, L. Todea, Trășcan, Mușuroaia (ex-Oltchim Rm. Vâlcea), Jitaru (împrumut de la FC Timișoara II), Cloșcă (ex-Prahova Tomșani)- mijlocași;
#Șandor, Istinie (ex-Juventus București) – atacanți.
#Bobouțanu, B. Muntean, Benea, Grigore și Iovu – juniori.

„Antrenamentele fizice și continuitatea în pregătire sunt secretele succesului”
Aurel Șunda, antrenor FC Hunedoara

4 este locul ocupat de FC Hunedoara în C5.

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Cristi Vatavu (Ziarul Hunedoreanului)

24 Jan. 2012, 14:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă