ASU Poli a intrat în cantonamentul de la Băile Herculane cu 20 de jucători. Brîndescu a renunțat la patru componenți din lotul avut în prima parte a sezonului

Marius ANGHEL 23 Jan. 2017, 18:17 Pregătiri, amicale

Sorin Brîndescu a decis sâmbătă, după jocul-școală disputat pe terenul sintetic din incinta Bazei 2, lotul de 20 de fotbaliști cu care ASU Politehnica Timișoara a intrat de astăzi în cantonamentul de la Băile Herculane. Dintre jucătorii avuți în probe, doar portarii Paul Iordache și Victor Gîrlea au fost păstrați pentru stagiul montan. În rest, la ceilalți opt jucători testați s-a renunțat, o soartă asemănătoare având și patru componenți ai lotului din prima parte a sezonului. Fundașii Branimir Stefanovic și Miodrag Todorov, alături de mijlocașii Patrick Niță și Denis Băban nu mai intră în planurile antrenorului

„Din păcate, sunt unii jucători la care am renunțat, dintre cei care făceau parte din lotul nostru. Sunt jucători cărora nu am ce să le reproșez. Au muncit, au fost serioși, dar momentan randamentul lor nu e cel la care ne așteptăm. Ei nu vor mai face parte în retur din lotul nostru, dar sunt jucători tineri, cu potențial, și probabil ar fi mai bine pentru ei să meargă la o altă echipă, poate în Liga a 3-a, unde să joace constant și să progreseze. Dacă nu joacă și doar se antrenează nu pot progresa”, a explicat, citat de druckeria.ro, Sorin Brîndescu decizia sa de a renunța la cei patru jucători.

Albaștrii i-au învins pe roșii

Cât privește meciul-școală susținut sâmbătă de jucătorii care s-au antrenat timp de o săptămână sub comanda lui Sorin Brîndescu, aceștia au fost împărțiți în două echipe. Pe o ceață deasă și un frig pătrunzător, echipa „albaștrilor” a învins-o pe cea a „roșilor” cu 5-2. Pentru învingători, atacantul sârb Andreja Lazovic a reușit o „triplă”, celelalte două reușite fiind semnate de Mera și Cioran. Pentru învinși au punctat Blănaru și Ghera.

Iată și formațiile care s-au duelat în cele două reprize de 30 de minute:

Echipa albastră: Gîrlea – Motreanu, Mera, Telescu, Cornea – Bilia – Vucea, Țugui, Ghighilicea, Cioran (Niță) – Lazovic.
Echipa roșie: Gakos – Pricop, Radak, Gălan, Ghinescu – Stancu – Teuț (Grega), Birău, Simionov, Ghera – Blănaru (Stefano).

„Majoritatea sunt jucători tineri, cu potențial. Toți au calitate. Dar noi ne dorim jucători care să fi evoluat în primele două ligi, ceea ce nu a fost cazul la jucătorii aflați în probe. Așa cum am declarat, noi avem un lot numeros, astfel că ne dorim în mod special jucători experimentați, care să intre în primul 11. Momentan, au venit doar Mera și Ungureanu. Probabil că săptămâna viitoare, în cantonament, va mai veni un jucător, un mijlocaș central, care poate evolua însă pe mai multe posturi. Am mai căutat un portar, am fost în discuții cu doi portari experimentați, dar nu am reușit să îi convingem. Rămânem cu acest lot… momentan mă bazez pe cei trei (n.r. – Gakos, Gîrlea, Iordache). Nu exclud ca în cazul în care găsim un portar experimentat să îl transferăm. Dar momentan nu îl văd…”, a mai declarat Sorin Brîndescu.

Astfel, antrenorul lui ASU Poli a decis ca în cantonamentul de la Băile Herculane, desfășurat în perioada 23 ianuarie – 4 februarie, să se intre cu 20 de jucători:

portari: Markos Gakos, Victor Gîrlea, Paul Iordache;
fundași: Radu Motreanu, Ioan Mera, Cristian Gălan, Laurențiu Telescu, Carol Taub;
mijlocași: Dănuț Bilia, Mădălin Stancu, Artur Teuț, Alexandru Birău, Adrian Ungureanu, Andrei Țugui, Răzvan Ghinescu, Ionuț Vucea, Marco Giuricici;
atacanți: Ștefan Blănaru, Cătălin Bădăuță, Darius Neamțu.

Foto: Druckeria

Marius ANGHEL 23 Jan. 2017, 18:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă