Antonio Foale trage primele concluzii după o săptămână de pregătire pentru ASU Poli la Băile Herculane. „Cu siguranță, băieții nu lucrează cu zâmbetul pe buze”

Marius ANGHEL 29 Jan. 2017, 12:50 Pregătiri, amicale
Antonio Foale trage primele concluzii după o săptămână de pregătire pentru ASU Poli la Băile Herculane.**

Jucătorii echipei ASU Poli Timișoara se pregătesc intens în această perioadă în cantonamentul de la Băile Herculane. Elevii lui Sorin Brîndescu sunt storși de energie de preparatorul fizic Remus Datcu, în special de alergările în pantă pe platou Coronini. La finalul primei săptămâni de antrenamente, antrenorul secund Antonio Foale a tras concluziile, pentru druckeria.ro, despre acest stagiu montan.

„Băieții au răspuns foarte bine, chiar din prima zi. Sunt conștienți că îi ajută, deoarece avem foarte mult de lucru în returul campionatului. Cu siguranță, băieții nu lucrează cu zâmbetul pe buze, fiind vorba de efort fizic, iar efortul e destul de consistent. Dar e important că răspund bine”, a declarat Antonio Foale, care a revenit pe celebrul platoul din Băile Herculane după mai bine de un sfert de veac, amintindu-și acum chinul la care era supus de foștii săi antrenori.

„Tradiționalul Coronini… Am ales această stațiune și pentru panta de pe acest platou. Îmi aduc aminte cu nostalgie că ne omorau aici… până la vomit. Am fost aici și cu tatăl meu (n.r. – Octavian Foale), și cu Ghiță Chimiuc, și cu Toma Dobândă, și cu Iancsi Bacsi (n.r. – Ion Reinhardt)… Erau foarte multe echipe care se pregăteau aici. Îmi amintesc de Argeș, Universitatea Craiova, CSM Reșița, UMT-ul și multe, multe alte echipe de ligi inferioare”, a povestit Foale.

Cărășean la origine, Antonio Foale nu și-a ascuns bucuria văzând că, încetul cu încetul, străvechea stațiune de pe Cerna începe să se trezească din amorțeala în care intrase imediat după revoluție. „Am stat de vorbă cu un localnic, care mi-a spus că se dorește readucerea stațiunii Băile Herculane unde a fost înainte de 1990. Adică să fie funcționale toate hotelurile mari. E foarte important, deoarece aerul de aici, de la Herculane, e foarte ionizat, iar apele acestea cu sulf, apele termale și minerale ajută foarte mult”, spune, pentru druckeria.ro, Foale, care consideră că ar mai fi nevoie, totuși, de câteva facilități pentru ca la Băile Herculane să se poată vorbi într-adevăr de o pregătire ca la carte: „Aici se poate veni și iarna, și vara. Cred că terenul care există în stațiune trebuie adus în condiții bune, pentru a se putea lucra. Ar mai fi nevoie de un teren mare, sintetic, la standarde europene, pentru vă, vedeți și voi, iarna nu e ca vara. Cu aceste facilități, Băile Herculane ar putea deveni o stațiune comparabilă cu multe din străinătate.”

Marius ANGHEL 29 Jan. 2017, 12:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă