ACS Poli a învins bănățenii din Serbia la ultima fază!

Marius ANGHEL 17 Feb. 2013, 11:10 Pregătiri, amicale

Trupa timișoreană din Liga a II-a a învins și în al doilea amical al zilei de sâmbătă. Cu o echipă schimbată față de jocul de dimineață cu Luceafărul (3-1) și care aduce a posibilul „prim 11″ cu UTA, ACS Poli a trecut de divizionara secundă sârbă Banat Zrenjanin cu 2-1 (1-0). Golurile câștigătorilor au purtat semnătura lui Șeroni și Boldea.

Echipa trimisă pe terenul 1 de Valentin Velcea a arătat cursivitate și un joc destul de legat în prima parte a întâlnirii. Oaspeții, aflați la retrogradare în eșalonul secund, s-au mulțumit să admire pasele adversarilor. Pe acest fond Dina a avut prima ocazie importantă pentru timișoreni, dar șutul său din interiorul careului a fost deviat și reținut de portar. Peste alte zece minute Boldea a fost aproape să macheze din lovitură liberă dar din nou goalkeeperul Bajic s-a remarcat. Scorul avea să fie deschis în urma unui corner executat pe interior de Goge și deviat nefericit de un apărător sârb spre propria poartă, Șeroni s-a aflat pe linia porții la colțul lung și a împins cu pieptul balonul în poartă. Era minutul 28 și ACS Poli își concretiza dominarea. Ghinionist, atacantul oltean achiziționat în această iarnă, Mihai Dina, a trecut din nou pe lângă prima reușită la Timișoara peste alte două minute.

După pauză, bănățenii sârbi au intrat mai hotărât și chiar mai dur în joc. În minutul 67 căpitanul oaspeților, Jovic, avea să restabilească egalitatea, marcând cu capul după o lovitură liberă. Apoi la Banat a intrat și Dejan Stankovic, dar nu e vorba de starul lui Inter ci de un puști al echipei din Zrenjanin. ACS Poli a dominat în continuare jocul dar fără succes până în minutul 90, atunci când Cristi Boldea a demonstrat din nou că e revelația sezonului și a înscris cu un șut de la peste 23 de metri.

ACS Poli a încheiat astfel o zi de succes în teste și se pregătește la rândul ei să viziteze țara vecină, pentru un nou amical, miercuri, la Smederevo, cu ultima clasată din SuperLiga sârbă.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Pap (”75 Kirev) – Nohai, Șeroni, Petrovic, Marovic – Goge (”83 Bărbuț), Poparadu, Ov. Petre (cpt., ”82 Trandu), Bălace (68′ Nanu) – Boldea, Dina (”75 Szekely).

Banat Zrenjanin (antrenor Velibor Mladenovic): Bajic – Dordevic, Jovic (cpt.), Zizic, Krajinovic, Radivojevic, Antanasijevic, I. Markovic, Hrnjak, Vukovic, Tripkovic. Au mai intrat: Crnobranja – Stoskovic, Stupar, Radojcic și D. Stankovic.

Reacții:

    „Al doilea amical a fost ca și primul, benefic, ne doream doi adversari buni. Am avut un oponent pe măsura a ceea ce doream. Mă bucur că tot ceea ce am construit și am lucrat în cantonament în această iarnă se vede în jocul nostru. Unul care a fost de multe ori stagnat datorită stării terenului. Dar eu cred că preocuparea pentru a juca un fotbal de calitate a fost plăcută ochiului. Mai puțin mă interesează rezultatul, așa cum am spus și la celelalte meciuri, important e ce ne dorim mai departe și să construim o echipă în spritul adevărat al Timișoarei”
    Valentin Velcea, antrenor ACS Poli Timișoara

    „Am venit pentru a vedea unde ne aflăm acum față de perioada de dinainte de pregătirea de iarnă. Bineînțeles că suntem mulțumiți de joc, nu de rezultat, dar de dorința de joc și de randamentul arătat. Am intrat mai modest în prima parte, partea a doua a fost mai calitativă, drept dovadă golul reușit. Îmi pare rău că nu am rezistat până la final dar în orice caz e victorie meritată a Timișoarei. Eu zic că este o echipă serioasă luând în calcul că evoluează în Liga a II-a. E o echipă bine organizată, cu jucători de calitate, în special la mijloc și în atac. L-am remarcat Alex Petrovic, pe care l-am pregătit eu când eram tânăr. Nr. 8 (n.r. Petre) mi-a lăsat o impresie foarte bună, nr. 10 (Dina), un foarte bun timing la sărituri”
    Velibor Mladenovic, antrenor FK Banat Zrenjanin

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 17 Feb. 2013, 11:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă