ACS Poli a câștigat, în „orezărie”, amicalul cu echipa lui Paul Codrea. Terenul sintetic construit de FRF, „arestat” de cei de la ASU Politehnica: „Orgoliile locale ne-au adus în situația asta”

  • ACS Poli a jucat, astăzi, al doilea amical din 2019, cu locul 13 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă la care a revenit ca antrenor Paul Codrea. Timișorenii s-au impus la limită, cu 1-0, printr-un nou gol dat de Octavian Drăghici.
  • Dacă marți, Ripensia a fost nevoită să joace pe un teren înzăpezit din satul Urseni pentru că i s-a refuzat accesul la terenul sintetic construit de FRF la Baza Sportivă 2, azi, meciul dintre ACS Poli și Ghiroda s-a jucat pe sinteticul tocit din spatele stadionului „Dan Păltinișanu”, pe care zăpada topită a băltit la propriu, aproape ca într-o orezărie.

 

În aceste condiții, meciul amical a fost unul în care tehnicitatea nu prea a contat. La acest joc, Valeriu Răchită i-a testat pe portarii Miori și Began, dar și pe fundașii Dombrovoschi și Alin Ghidurea. Ultimul are 22 de ani, și a trecut în cariera sa pe la Condordia Chiajna, dar și Progresul Spartac. Pentru bucureșteni, a jucat în zece partide în prima parte a sezonului, în Liga a 3-a.

ACS Poli a avut o bară în minutul 15, la un șut al lui Golda, iar unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Octavian Drăghici, în minutul 55.

Sebastian Culda a avut până la urmă soarta lui Cristian Nedelcovici, dat afară după ce a fost anunțat oficial, deoarece Vivi Răchită a renunțat și la el.

Altfel, fundașul dreapta Daniel Filip ar fi dorit de cei de la ASU Politehnica.

ACS Poli: Began – Motreanu, Bilia, Munteanu, Olteanu – Pop, Rogoveanu, Oprea – Golda, Drăghici, Bîrnoi
Au mai intrat: Contra, Miori – Codrea, Stere, Dombrovoschi, Ghidurea, Iseini, Mirescu (junior din propria pepinieră), Al. Belu

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: M. Gakos – Semeniuc, Horcea, Lazăr, Liuba, Mancaș, Jichici, Saizu, Ghinescu, Baranyi, Giuricici
Au mai intrat: Popeț, Hotca, Berivoescu, Sofranu, Țugui, Budur, Mureșan

Rivalitățile din fotbalul timișorean au ajuns la nivelul copiilor de grădiniță

Cei de la Ripensia au transmis marți că nu li s-a permis accesul la terenul sintetic de la Baza 2, iar același lucru l-a relatat astăzi și Vivi Răchită.

Terenul este în incinta bazei sportive a Universității Politehnice Timișoara, dar este construit cu bani de la FRF, pentru Centrul Național de Pregătire.

Cei de la ASU, în speță fanii, s-ar fi supărat ca văcarii pe sat pentru că sâmbătă a jucat și ACS-ul acolo. Așa s-a ajuns ca Ripensia și Fortuna să joace în câmp, pe zăpadă, iar ACS și Ghiroda pe un teren inundat, deși în oraș există un teren impecabil.

„Sunt supărat. De aici încolo o să vin cu patru-cinci ore înainte de joc, mă urc pe tractoraș și o să dau zăpada la o parte. Deși am anunțat de aseară că vreau să fie terenul curățat, din păcate, orgoliile locale ne-au adus în situația să nu putem juca pa terenul de acolo din complex. Am înțeles că cei de la ASU au făcut scandal că am jucat noi acolo. În schimb, am primit un telefon de la club că cei de la Ripensia au solicitat vineri acest teren să facă un meci amical și bineînțeles că am fost de acord. Mai rău ca la Ghermănești nu se poate! Acolo e și desfuntat. Acolo sunt gropi, noroi. Măcar aici a fost doar apă și zăpadă”, a declarat Răchită.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto și Anda DELIU

Pe aceeași temă