Pregătire ajustată în funcție de vreme, amicale cu nemiluita pentru Dinamo. Ovidiu Burcă vrea să facă spartani din jucătorii săi: ”Este volum mare de lucru”

Marius ANGHEL 03 Jan. 2023, 13:12 Liga 2
Pregătire ajustată în funcție de vreme, amicale cu nemiluita pentru Dinamo. Ovidiu Burcă vrea să facă spartani din jucătorii săi: ”Este volum mare de lucru”

Dinamo își reia antrenamentele și începe pregătirea părții a doua a sezonului de Liga 2 la începutul săptămânii următoare, luni, 9 ianuarie 2023, tot atunci când se reunește, de exemplu, și marea rivală Steaua.

Prin comparație cu echipa din Ghencea, care va disputa șase meciuri amicale până la reluarea campionatului, trupa antrenată de Ovidiu Burcă vrea să joace nouă partide test. Steaua și-a anunțat deja cinci dintre oponenți, Dinamo încă îi caută.

Ovidiu Burcă vrea nouă adversari în amicale pentru Dinamo

Trupa care de la retrogradarea în Liga 2 a jucat partidele de acasă la Clinceni, Giurgiu sau București, pe Arcul de Triumf, se va pregăti în această iarnă la baza de la Săftica, iar amicalele le va juca acolo unde va găsi terenuri bune în această perioadă.

Ovidiu Burcă a explicat la Radio Dinamo 1948 motivul pentru care își dorește nouă amicale până la reluarea campionatului, în aproximativ o lună și jumătate.

”O să avem în jur de nouă partide amicale. Ținând cont că se vor juca partide duble, dorim să dăm minute uniform jucătorilor. Ne dorim ca până începe campionatul, toți jucătorii să aibă două partide de câte 90 de minute, urmând ca de când începe pregătirea să avem 45, să ajungi la 60, apoi 90 de minute. La final, când tragem linie, să fie cel puțin câte două partide de 90 de minute pentru fiecare jucător.

Am început să stabilim partenerii, dar pentru că tot am sperat că plecăm (n.r. – într-un cantonament în afara țării), nu am vrut să încurcăm pe nimeni. Deja am găsit câțiva parteneri, suntem în continuare în căutări”, a declarat Ovidiu Burcă.

  • De exemplu, la data de 1 februarie, Dinamo va juca un amical cu CSM Slatina, după cum au anunțat deja oltenii, echipa pe care Ovidiu Burcă a promovat-o în vară în Liga 2, însă unde nu a mai fost dorit apoi.

Planuri doar cu jucătorii din lot și în condiții dificile de pregătire

Ovidiu Burcă și-ar fi dorit un cantonament în afara țării pentru jucătorii săi, în Turcia, însă din cauza problemelor financiare s-a optat pentru varianta de pregătire la propria bază, la Săftica.

Antrenorul își face griji că din cauza terenurilor slabe calitativ pe timp de iarnă în România jucătorii ar putea suferi accidentări.

”Am sperat că lucrurile se vor așeza, că vom putea merge într-un cantonament de pregătire în Antalya, unde terenurile de antrenament sunt foarte bune, clima bună. În principiu, dacă jucătorii vor face tot ce le-am cerut în vacanță, începem să lucrăm cu mingea și ne trebuie terenuri bune. Planificăm un cantonament local, rămânem la Săftica.

O să ne ajustăm, o să încropim în funcție de vreme, de terenurile pe care le avem la dispoziție. Terenurile de iarbă nu sunt practicabile în perioada în care vom avea noi pregătirea de iarnă, trebuie să găsim terenuri sintetice de dimensiuni normale, de calitate bună, terenurile sintetice pot face mult rău jucătorilor. Încercăm să ne ferim de accidentări, este volum mare de lucru, era important să fie mers undeva cu condiții bune, o să încercăm să ne ajustăm planificările pe ceea ce înseamnă Săftica și organizare la nivel intern”, a mai spus antrenorul echipei Dinamo la Radio Dinamo 1948.

Altfel, cum Dinamo are interdicție la transferuri, Burcă își face, momentan, planurile doar cu jucătorii pe care îi are la dispoziție. ”Cred că orice antrenor își dorește, dacă este posibil, să își îmbunătățească lotul calitativ. În momentul de față nu ne putem gândi la asta, nu putem face supoziții. Nu mă gândesc foarte mult, am în cap câteva poziții unde am putea să ridicăm calitatea, dar deocamdată planificăm cu lotul actual”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Dinamo iernează pe locul 8 în Liga 2, cu 24 de puncte, cu două mai puțin față de ultima clasată pe pozițiile care duc în play-off, Gloria Buzău (locul 6, 26 puncte).

Foto: Radio Dinamo1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-aproape-si-a-conturat-programul-de-pregatire-de-iarna-amicalele-incep-dupa-revenirea-din-cantonament-iar-majoritatea-adversarilor-pe-care-ii-va-intalni-sunt-din-liga-2-19257113

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-reunire-la-inceputul-lunii-ianuarie-19257056

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noul-antrenor-al-cs-dinamo-despre-faptul-ca-exista-trei-echipe-dinamo-bucuresti-in-fotbalul-romanesc-avem-antecedente-cu-fcsb-steaua-pe-cine-considera-club-mama-19257052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-a-ales-fotbalistul-anului-2022-19256994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-opteaza-pentru-stadionul-arcul-de-triumf-in-2023-dar-are-si-varianta-de-rezerva-noua-vlad-iacob-am-incercat-acolo-si-vom-incerca-iar-19256810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/dorin-serdean-a-reactionat-si-l-a-pus-la-zid-pe-presedintele-ddb-tot-pierdeti-cu-mine-dar-tot-pe-zmeii-faceti-o-sa-ii-coste-scump-toate-aceste-afirmatii-facute-impotriva-mea-19256862

Marius ANGHEL 03 Jan. 2023, 13:12 Liga 2
Pe aceeași temă