Poli Timișoara va fi gazda primei manșe a barajului de menținere în Liga 2 cu FC Brașov. Când au loc jocul tur și cel retur

Marius ANGHEL 10 May. 2022, 12:12 Liga 2

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, la sediul său, prin tragere la sorți, ordinea disputării celor două meciuri de la barajul pentru menținerea în Liga 2.

Politehnica Timișoara va fi prima gazdă, urmând ca FC Brașov să organizeze jocul retur.

Meciul tur al barajului este programat sâmbăta aceasta, în data de 14 mai, iar returul are loc sămbăta următoare, în data de 21 mai. Ora manșei tur va fi stabilită ulterior, în funcție de dorința deținătorilor de drepturi TV.

Poli Timișoara și FC Brașov joacă barajul de menținere în Liga 2 fiindcă au terminat play-out-ul pe locul 5 în grupele din care au făcut parte

Play-out-ul Ligii 2 s-a încheiat sâmbăta trecută, odată cu desfășurarea celor șase jocuri din etapa a 7-a. Poli Timișoara și FC Brașov erau sigure de mai multe etape de clasarea lor finală pe locul 5 în Grupa A, respectiv Grupa B, poziție care duce la barajul de menținere în Liga 2. Câștigătoarea dublei manșe dintre aceste două echipe se va menține în Liga 2 pentru sezonul 2022-2023, în timp ce pierzătoarea va retrograda sportiv în Liga 3.

Retrogradate matematic în Liga 3 fiindcă au încheiat play-out-ul pe locurile 6 și 7 sunt echipele Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila, din Grupa A, respectiv Unirea Constanța și Astra, din Grupa B.

  • În sezonul trecut, barajul de menținere în Liga 2 s-a disputat între Fotbal Comuna Recea și Unirea Slobozia. A fost 2-0 pentru Recea pe teren propriu și 3-0 pentru Unirea la Slobozia, cu golul decisiv marcat în minutul 90+4. Echipa maramureșeană avea să se desființeze apoi, ia cea ialmițeană a continuat în Liga 2 și în acest sezon a prins play-off-ul.

Barajul dintre Poli Timișoara și FC Brașov s-ar putea disputa degeaba!

Totuși, există o șansă foarte mare ca acest baraj de menținere în Liga 2 dintre Poli Timișoara și FC Brașov să se dispute degeaba. Cel puțin una dintre cele două retrogradate direct din Liga 1, Gaz Metan Mediaș, să nu își mai continue activitatea după ce v-a încheia sezonul. În această situație, echipa care pierde acest baraj va fi salvată de la retrogradarea în Liga 3, fiindcă ar rămâne un loc liber în eșalonul secund prin neînscrierea trupei din Mediaș.

Gaz Metan Mediaș își joacă ultimul meci oficial în Liga 1, în play-out, vineri, 13 mai, de la ora 17:30, la Ploiești, cu Chindia Târgoviște. Deci înainte să se dispute prima manșă a barajului de menținere în Liga 2 dintre Poli Timișoara și FC Brașov.

FRF ar trebui să știe în acest moment dacă Gaz Metan Mediaș și-a depus sau nu dosarul pentru obținerea licenței de Liga 1 pentru noul sezon sau dosarul pentru certificarea la Liga 2, procese care s-au încheiat deja. În cazul în care clubul sibian nu a făcut aceste demersuri, atunci barajul dintre Poli Timișoara și FC Brașov se joacă degeaba.

Aceeași situație este și în cazul Academicii Clinceni, cealaltă retrogradată din Liga 1 care are mari probleme financiare.

Poli Timișoara a învins FC Brașov pe Tineretului în meciul direct din sezonul regular

Poli Timișoara a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 15, cu 21 de puncte după 19 meciuri, în timp ce FC Brașov a fost pe locul 16, cu 14 puncte. Formația din Banat a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului, unde după alte șase jocuri disputate a încheiat sezonul cu 28 de puncte, pe locul 5, iar trupa din Brașov a mers în Grupa B, unde a terminat cu 26 de puncte, tot pe locul 5.

În singurul meci direct dintre Poli Timișoara și FC Brașov, disputat în etapa a 14-a a sezonului regular, echipa alb-violetă a câștigat pe stadionul Tineretului din Brașov cu 1-0, prin golul marcat de Erik Gerbi în minutul 55.

Tragerea la sorți pentru stabilirea primei gazde a barajului pentru menținerea în Liga 2:

https://www.youtube.com/watch?v=xvuYlwTD8lA

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

Marius ANGHEL 10 May. 2022, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă