Poli Timișoara s-a reunit cu câteva noutăți în lot, dar niciun transfer prea răsunător! Nicolae Croitoru: ”La finalul săptămânii vom definitiva lotul cu care vom începe cantonament”

Anda DELIU 10 Jan. 2022, 18:02 Liga 2

Fanii Politehnicii Timișoara nu au primit motive să viseze frumos, în sensul ca echipa să mai urce în clasament foarte multe poziții în primăvară, după reunirea echipei. Sunt aduși și jucători noi, deocamdată fără contracte parafate, între care cei mai cunoscuți sunt Gabriel Plumbuitu (Metaloglobus) sau Alexandru Iamandache (FC Pucioasa).

Plumbuitu, Iamandache, Gheorghiță și Pop, printre numele noi prezente la reunirea Politehnicii

La reunire au fost prezenți 33 de jucători. Au absentat Robert Popeț și Sebastian Serediuc, în continuare accidentați, dar și Daniel Benzar, în continuare ”dispărut” în SUA, unde se află și acum, conform informațiilor Liga2.ro. Clubul îl așteaptă și pe Stefan Vukoje, unul dintre cei doi străini testați în noiembrie. ”Colegul” Balsa Rogosic a fost prezent la reunire.

Echipa timișoreană s-a antrenat la Baza Sportivă 2, între mici nămeți, deși intenția inițială era pe terenul de la stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Dintre cei noi care nu sunt din propria pepinieriă îi amintim pe mijlocașul de 17 ani Gabriel Plumbuitu, trecut pe la Daco-Getica, Gaz Metan Mediaș și Metaloglobus, unde a fost în prima parte a sezonului, atacantul de 22 de ani Alexandru Iamandache de la FC Pucioasa, de unde a venit și Nicolae Croitoru, Emanuel Gheorghiță, de la Câmpulung Muscel, și Luigi Marius Pop, de la Sportul Șimleul Silvaniei.

Iată lista completă a celor prezenți la reunire: George Păduraru, Harrison Devenish-Meares, Rareş Murariu, Mario Cuzmanovici (portari); Nicolae Sofran, Tudor Moţiu, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Cristian Bocşan, Răzvan Prodan, Cosmin Huminic, Claudiu Pamfile, Cătălin Oanea, Alin Ignea, Rareş Lazăr, Adrian Zaluschi, Ervin Bakoş, Doru Andrei, Răzvan Erceanu (n. 2006), Denis Radu, Cosmin Bîrnoi, Octavian Ursu, Erik Gerbi, Roberto Haţegan, Samuel Costea, Vlad Bâte, Daniel Olariu, Alexandru Iamandache (Pucioasa, n. 1999), Balsa Rogosic (FK Zeta – Muntenegru, n. 1996), Gabriel Plumbuitu (Metaloglobus, n. 2004), Alexandru Gaşpar (împrumutat la Periam, n. 2003), Emanuel Gheorghiţă (Câmpulung, n. 2003) şi Luigi Marius Pop (Sportul Şimleu, n. 2003) (jucători de câmp).

Ripensia nu a vrut să joace amical cu Poli

Poliștii au parafat cinci amicale. Față de alte perioade precompetiționale, de data aceasta nu va exista un amical cu concitadina Ripensia.

”E un sezon extrem de important pentru echipa noastră, pentru că sunt nouă jocuri foarte dificile, iar situația din clasament, ne obligă să tratăm cu foarte mare atenție această perioadă. Ca și număr sunt suficiente, ne-am fi dorit să avem adversari și din ligile superioare, aici mă refer Liga 2 și 2. În cazul primei divizii, lucrurile sunt mai greu de realizat, pentru că Liga 1 începe sezonul destul de devreme, iar cu echipele de Luba 2, din păcate, n-am reușit să realizăm niciun joc de pregătire. Însă vedem ce se va întâmpla. Ripensia n-au vrut, nici Viitorul Pandurii. Au mai fost și alte discuții și cu alte echipe, programul este diferit și n-am reușit să cădem de acord”, a declarat antrenorul Nicolae Croitoru.

  • Poli are programate, deocamdată, cinci amicale, cu echipele de Liga 3 CSC Dumbrăvița (2 februarie), CSM Reșița (5 februarie), CS Hunedoara (9 februarie), Metalurgistul Cugir (11 februarie) și CSC Ghiroda și Giarmata Vii (19 februarie).

Vor mai fi și plecări. Semnează Sîntean?

Antrenorul spune că se va ști exact cine semnează, dar și cine pleacă, până luni, 17 ianuarie, când echipa intră în cantonament.

”Vor fi noutăți la nivelul lotului, pe care la finalul săptămânii le vom anunța. Practic, la finalul săptămânii vom definitiva lotul cu care vom începe cantonamentul de săptămâna viitoare. Aș spune că îi cunosc destul de bine. Numeric suntem mulți săptămâna aceasta, însă de săptămâna viitoare nu o să mai fim la fel de mulți. Vom intra în cantonament cu 24 de jucători. Vor fi și plecări, ca în cazul jucătorilor veniți”, a mai spus Croitoru.

Timișoreanul Andrei Sîntean e liber de contract, după ce FC Hermannstadt a renunțat la el. Atacantul de 22 de ani a fost impresariat mulți ani de Florin Iacob, agentul antrenorului Nicolae Croitoru. Din informațiile Liga2.ro, trecerea tânărului la Poli nu ar fi imposibilă. ”Probabil, nu știu”, a fost răspunsul lui Croitoru, întrebat dacă Sîntean ar fi o soluție.

Jucătorii nu se plâng că se antrenează în condițiile hibernale

Alin Ignea speră ca de săptămâna viitoare terenurile să se dezghețe, iar Poli să facă antrenamente în condiții mai puțin vitrege.

”Sperăm să avem o pregătire foarte bună, și să avem rezultate mult mai bune ca în toamnă trecută și să nu avem emoții la retrogradare. Săptămâna aceasta cred că ne vom antrena pe sintetic, în mare parte, terenurile de iarnă sunt înghețate. Cel mai important e să nu ne accidentăm. Ca număr, amicalele sunt suficiente. Iarna e foarte greu să prinzi adversari, că majoritaea echipelor pleacă. Doar Liga 3 sau 4 se poate prinde, ceilalți pleacă în alte țări”, a punctat Ignea.

La reluarea campionatului Ligii 2, stabilită pentru ultimul weekend al lunii februarie, Poli va juca acasă cu liderul Petrolul, iar până la finalul sezonului regular mai are meciuri cu Concordia Chiajna (deplasare) și FC Hermannstadt (acasă), adică va întâlni doar adversari care vor merge în play-off.

Poli ocupă locul 14 după 16 etape, cu 20 de puncte, și va evolua în play-out, chiar dacă acum mai are șanse matematice și la play-off.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

 

Anda DELIU 10 Jan. 2022, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă