Poli Timișoara, în fața unui nou derby, al durerii, cu Metaloglobus. Președintele Cuc cere galeriei să nu mai înjure fotbaliștii și stafful: ”Aceasta este valoarea noastră.” Benga vrea mai mult respect ”pe plan local și național”

Anda DELIU 11 Nov. 2022, 11:14 Liga 2
Poli Timișoara, în fața unui nou derby, al durerii, cu Metaloglobus. Președintele Cuc cere galeriei să nu mai înjure fotbaliștii și stafful: ”Aceasta este valoarea noastră.” Benga vrea mai mult respect ”pe plan local și național”

Poli Timișoara o întâlnește sâmbătă pe Metaloglobus București, pe teren propriu, într-un veritabil derby al durerii, deoarece vor juca ultimele două clasate din Liga 2 de mai multe etape.

Președintele Ovidiu Cuc cere galeriei să înceteze cu potopul de înjurături adresat echipei, deja o ”tradiție” meci de meci.

În schimb, antrenorul Octavian Benga, în continuare fără victorie de când a revenit la echipă, a punctat că Poli ar trebui ajutată, în general, mai mult.

Diferențe de moral între combatante?

Etapa trecută, Poli Timișoara a pierdut derby-ul timișorean cu Ripensia (scor 0-1), în timp ce Metaloglobus a câștigat cu CS Comunal Șelimbăr (2-0).

Octavian Benga e de părere că adversarul vine cu un moral bun și experiență. ”Întâlnim o echipă care la început de campionat avea aspirații de play-off, drept dovadă că și-au adus jucători pentru acest obiectiv (n.r. – deloc adevărat, bucureștenii făcând achiziții inclusiv după se sezonul începuse de etape bune, fiindcă lotul era slab numeric și valoric). Au avut niște rezultate negative la începutul campionatului, dar în ultimele meciuri sunt în revenire și au legat câteva victorii. Sunt pe un trend ascendent și probabil au un moral bun. Sunt o echipă cu jucători experiemntați, foarte buni pentru Liga 2, care joacă de mulți ani împreună. Avem un meci dificil. Sperăm să câștigăm acest meci. Am încercat să-i remontez, să șterg cu buretele ultima evoluție, de la meciul cu Ripensia”, a declarat Benga.

Benga, dezamăgit de sprijinul pentru Poli. ”Merităm mai mult respectiv pe plan local și național”

Altfel, revenit la echipă de peste o lună și jumătate, Benga e dezamăgit că nu simte susținere suficientă pentru Poli Timișoara.

”Mulți nu prea înțeleg ce înseamnă brandul Poli, care a fost puțin dat la o parte. Este un nume foarte important și cred că merită mai mult respectiv pe plan local și național. Ar trebui mai mult ajutat de oamenii din jurul echipei. Poli are nevoie de multe lucruri. Mă refer și la arbitraje. Parcă nu suntem lăsați să ne ridicăm, și în meciul cu Ripensia în ultimele 15 minute cei de la Ripensia au fost aduși peste noi”, consideră Benga.

Președintele Cuc cere galeriei să nu mai înjure fotbaliștii: ”Aceasta este valoarea noastră”

La meciul cu Ripensia, unul dintre fanii care au înjurat jucătorii a fost și Sebastian Novovic, fostul director de imagine al clubului, cel care a girat aducerea lui Bogdan Andone și deciziile tactice proaste din vară.

Președintele Ovidiu Cuc a cerut fanilor să nu mai înjure echipa și să accepte că atât poate Poli în prezent. ”E un meci pe care va trebui să-l câștigăm. Încercăm să luăm puțin presiunea de pe echipă, deoarece are deja un ritm de o lună. Echipa tehnică s-a ocupat de acest tonus, jucătorii sunt motivați și cu siguranță în următorul meci se va vedea acest lucru. Vreau să cred că va fi prima noastră victorie după o lungă perioadă și vom începe un șir de victorii pe care le așteaptă și suporterii.
Vreau să mă adresez suporterilor să fie suporteri și să evităm acele situații când jucătorii sunt jigniți și apostrofați în fel și chip. În momentul de față, jucătorii sunt motivați și dau tot ce pot pe teren din punct de vedere fizic, tehnic, tactic. Nu cred că se poate reproșa așa ceva. Atunci când se vede o indolență e altceva. Nu este cazul, aceasta este valoarea noastră”, a spus Cuc.

Președintele a mai adăugat că s-au adus garduri, pentru ca să nu se mai repete incidentele de la meciul cu Baia Mare, când a fost cât pe ce ca fanii furioși să ajungă la arbitrii, iar la ieșire de la vestiare s-a aruncat cu apă.

Vestiarul are nevoie de o victorie pentru psihic, spune Germinio

Poli are o singură victorie în acest sezon, în prima etapă, cu Unirea Constanța.

Fundașul italian Gabrielle Germinio spune că fotbaliștii au nevoie de un nou succes, în spercial din punct de vedere psihic. El este unul dintre jucătorii care își pierde cel mai des cumpătul pe teren și spune că dorința de succes îl face să se manifeste astfel.

”Cred că este un moment dificil pentru toată lumea. Trebuie să muncim. O facem zilnic pentru a fi mai buni, să putem câștiga. Cred că trebuie să începem să avem victorii și sunt sigur că dacă o vom face, se va schimba starea de spirit. Avem nevoie doar de victorii.

Eu vreau să dau tot ce am mai bun pentru echipă. Vreau să transmit forță echipei. Data trecută arbitrul mi-a spus că am simulat în careu, nu am văuzut niciodată așa ceva. Apoi a fluierat henț la Tsvetkov (n.r. – comentând decizia loviturii libere indirecte acordate Ripensiei, la căderea în propriul careu a lui Germinio), a declarat Germinio.

Poli Timișoara e pe locul 20, ultimul, cu 8 puncte, în timp ce Metaloglobus se află pe penultima poziție, pe 19, cu 10 puncte. Partida din etapa a 14-a a Ligii 2, de pe Știința, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pelici-uimeste-17-jucatori-din-22-convocati-la-nationala-u19-a-romaniei-pentru-stagiul-din-slovenia-sunt-din-liga-2-19253163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-timisoara-l-a-pierdut-definitiv-pe-doru-andrei-in-litigiul-cu-fc-voluntari-cum-s-a-incheiat-juridic-speta-19252668

Anda DELIU 11 Nov. 2022, 11:14 Liga 2
Pe aceeași temă