Sebastian Novovic și-a dat demisia de la Poli Timișoara, dar și din Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria

Anda DELIU 18 Sep. 2022, 16:00 Liga 2
Sebastian Novovic și-a dat demisia de la Poli Timișoara, dar și din Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria

Parcursul prost al Politehnicii Timișoara în acest început de sezon duce și la demisii de la clubul alb-violet. Sebastian Novovic, suporterul care ocupa de câțiva ani funcția de director de imagine la club și era de ani buni și președintele Asociației Suporterilor Druckeria, a decis să demisioneze din cele două poziții.

Mai mulți suporteri sunt angajați în clubul Poli Timișoara

Poli cea actuală este echipa de Liga a 6-a universitară îmbrățișată de galerie, după ce echipa lui Marian Iancu a dispărut din fotbalul românesc, în 2012. Fiind echipa suporterilor, în acești peste zece ani s-a ajuns ca mai mulți suporteri, din informațiile Liga2.ro, patru până la demisia lui Novovic, să fie angajați în club.

De altfel, cârcotașii ajunseseră să facă glume că e câte un suporter angajat din fiecare brigadă.

Așa cum i-am informat încă din cursul zilei de luni pe actorii implicați în proiectul Politehnica Timișoara, drumul meu alături de club se încheie. Situația sportivă a echipei nu este deloc cea pentru care am lucrat și pe care ne-am dorit-o.

Am cea mai mare parte din vină pentru situația din prezent și mi-o asum, prezentându-mi formal demisia din pozițiile ocupate în cadrul clubului și Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria. Au fost zece ani frumoși în care am realizat extrem de multe alături de toți colaboratorii și susținătorii clubului. Am dat, de multe ori, tonul în comunicare, imagine și marketing sportiv, fiind considerați inovatori și la un nivel mult peste media fotbalului românesc în multe privințe.

Nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul voluntarilor și tuturor celorlalți care au dat o mână de ajutor atunci când a fost nevoie, iar pe această cale doresc să vă mulțumesc”, a anunțat Novovic.

Și-a dat demisia din cauza aducerii lui Bogdan Andone?

Trebuie spus că vara aceasta, aducerea lui Bogdan Andone a fost o idee a suporterilor, în special a liderilor, care au un rol important în club. Printre cei mai fervenți susținători ai antrenorului principal, conform surselor Liga2.ro din vestiar, se numără chiar Sebastian Novovic, suporterul Mircea Muntean și Nelu Pera, suporter implicat la echipa de fotbal feminin.

Ei au crezut că iau cea mai bună decizie pentru echipă după ce Nicolae Croitoru, fostul antrenor, fusese adus de Florin Iacob, fost impresar adus în structura clubului de Viorel Șerban. Lucrurile nu au mers însă bine, iar în club sunt tensiuni între tabăra fanilor și cea a universității și a acționarilor privați. De aceea, nici nu s-a pus un președinte. Novovic vorbește de tensiuni, de altfel.

Sper ca decizia mea să ajute la detensionarea relațiilor din structura de conducere a clubului, iar toți cei care pot și trebuie să facă mai mult pentru Poli – să o facă. În ciuda a tot ce s-a petrecut pe teren în meciurile de până acum, cred cu tărie că valoarea echipei este alta, e nevoie doar de răbdare, încredere și susținere pentru ca lucrurile să înceapă să funcționeze.

Au fost foarte multe schimbări pe toate planurile, venim după un moment extrem de greu în viața clubului – retrogradarea din sezonul trecut, trebuie timp și pentru a putea reconstrui o mentalitate de învingători și pentru a putea impune o filosofie. Iar aceste lucruri pot fi făcute doar cu susținerea totală a tuturor, indiferent că sunt suporteri înfocați, finanțatori, sponsori sau doar simpli susținători”, punctează Novovic.

Rămâne suporter al Politehnicii Timișoara

Fost lider de galerie, Novovic, poreclit Mihalcea, spune că va continua să vină la meciuri, dar va sta în galerie.

Rămân pe veci un prieten al Politehnicii, voi continua să merg în Peluza Sud Timișoara, locul care mi-e a doua (și de multe ori prima!) casă de mai bine de 20 de ani, alături de camarazii mei.

Stăm cu drag la o bere, putem vorbi oricând despre Poli, voi ajuta clubul în continuare cu tot ce voi putea și voi spera din toată inima că în toți norii de furtună ai ultimilor ani o să apară și razele de soare. Vă mulțumesc!”, și-a terminat el mesajul postat pe pagina personală de Facebook.

Rămâne de văzut dacă va fi singura plecare din club și, mai ales, în ce sens s-ar putea detensiona relațiile din club, așa cum sugerează Novovic, după această plecare. La Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria vor urma alegeri pentru un nou președinte.

Foto articol cu Bogdan Andone: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-a-depasit-normal-de-goluri-la-dej-si-a-reusit-sa-si-intrerupa-seria-negativa-ioan-mera-avem-putine-puncte-s-a-investit-foarte-mult-in-echipa-19245870

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-si-romania-u20-mizeaza-pe-fotbalisti-din-ligile-inferioare-alexandru-pelici-a-trimis-convocari-pentru-12-jucatori-in-timp-ce-daniel-pancu-a-chemat-sapte-19245826

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-dej-chiajna-targu-jiu-baia-mare-si-bucuresti-gazdele-meciurilor-care-incep-de-la-ora-1100-jocul-stelei-nu-se-mai-disputa-astazi-19245744

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-ochit-punct-lovit-poli-iasi-a-obtinut-un-punct-norocos-pe-terenul-unirii-slobozia-dupa-un-meci-in-care-nu-a-contat-in-ofensiva-gazdele-marile-ocazii-in-repriza-a-doua-19245937

 

 

 

 

 

 

Anda DELIU 18 Sep. 2022, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă