Poli Timișoara, adversarul cu care Rapid ar putea inaugura noul stadion din Giulești. ”E o echipă dragă nouă.” Când ar putea avea loc meciul amical

Marius ANGHEL 03 Mar. 2022, 15:12 Liga 2
Poli Timișoara, adversarul cu care Rapid ar putea inaugura noul stadion din Giulești. ”E o echipă dragă nouă.” Când ar putea avea loc meciul amical

Politehnica Timișoara ar putea fi oaspetele Rapidului pentru evenimentul de inaugurare a noului stadion din Giulești. Meciul amical ar putea avea loc la finalul lunii martie, a anunțat Victor Angelescu, principalul acționar al clubului bucureștean, precizând și faptul că trupa bănățeană este ”o echipă dragă nouă”.

Galeriile cluburilor Rapid și Poli Timișoara sunt înfrățite, iar în actualul sezon cele două formații s-au întâlnit în faza optimilor de finală ale Cupei României, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, unde divizionara secundă s-a impus, surprinzător, cu 2-0, prin golurile marcate de Erik Gerbi (21) și Octavian Ursu (70).

Poli Timișoara, adversarul Rapidului la inaugurarea noului stadion din Giulești

Stadionul Rapid nu a fost inaugurat nici până în acest moment, deși autoritățile spuneau că va fi gata din 2020. A trecut și 2021, s-a intrat în 2022, iar noua arenă din Giulești este gata abia acum să găzduiască evenimente.

Deși în trecut se vorbea de adversari ca Beșiktaș, joc care se dorea a fi și un meci pentru retragerea lui Daniel Pancu, sau Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, însă care acum și-a întrerupt activitatea din cauza războiului din Ucraina, mai nou, adversarul pentru Rapid pentru inaugurarea stadionului de lângă podul Grant este Poli Timișoara.

”La finalul lunii vom juca pe noul stadion Rapid. Probabil va fi o partidă amicală. Nu pot să vă spun partenerul, nu e 100 la sută. Noi ne-am dorit să jucăm cu Poli Timișoara, dar vom vedea. E și o echipă dragă nouă, cred că ar fi frumos să inaugurăm așa Giuleștiul. Contează și ce meciuri au ei la Liga 2, dar și ce meciuri avem noi, să vedem”, a spus Victor Angelescu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

Jocul ar putea avea loc în ultimul weekend din luna martie.

Rapid vrea să înceapă play-out-ul din Liga 1 pe noul stadion

La 17 februarie, clubul Rapid transmitea printr-un comunicat de presă cele două variante de inaugurare a noului stadion din Giulești.

Meciul era dorit la data de 8 martie, însă ratarea paly-off-ului de către echipa din Liga 1 a dus la amânarea acestui eveniment. În locul unui joc în sezonul regular se preferă unul în startul play-out-ului, pentru a impulsiona atât echipa, cât și a crea o altă atmosferă în rândul suporterilor.

”După finalul sezonului regular, echipa noastră să dispute primul meci oficial în play-off sau play-out pe stadionul Giulești.
FC Rapid să organizeze un eveniment dedicat inaugurării, incluzând și o partidă amicală, în data de 26 martie, atunci când calendarul echipei naționale oferă o pauză în campionat”, erau variantele lansate de Rapid, care informa că sondajul adresat suporterilor se încheie la 20 februarie. Clubul n-a revenit apoi cu alegerea fanilor.

Capacitatea stadionul va fi de 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor). Suma totală a construcției s-a ridicat la aproximativ 33,5 milioane de euro.

  • Rapid ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 1 după 29 de etape, cu 37 de puncte, și va evolua în play-out, în timp ce Poli Timișoara se află pe poziția a 15-a în Liga 2, cu 20 de puncte strânse în 17 meciuri și va juca în play-out.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-s-a-identificat-problema-care-a-dus-la-caderea-nocturnei-pe-dan-paltinisanu-si-se-incearca-remedierea-sa-poli-timisoara-ar-putea-evolua-tot-pe-marele-oval-19221244

https://www.prosport.ro/video/prosport-live/marius-mitran-despre-noul-stadion-din-giulesti-19390427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-clubului-poli-timisoara-reactioneaza-foarte-tarziu-dupa-ce-echipa-a-fost-data-afara-de-pe-dan-paltinisanu-momentan-nu-are-nicio-solutie-unde-sa-joace-meciurile-de-acasa-19221013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esec-pe-toate-planurile-pentru-autoritatile-timisorene-in-ceea-ce-priveste-stadioanele-licitatia-pentru-arena-de-tip-lego-un-fiasco-total-nu-s-a-prezentat-nimeni-19220701

Marius ANGHEL 03 Mar. 2022, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă