Poli Iași nu a stat prea mult la discuții la Dumbrăvița. Leo Grozavu, la primul succes pe banca moldovenilor: ”Echipa începe să se pună pe picioare.” Laude pentru doi jucători

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 23:50 Liga 2

Politehnica Iași a triumfat cu scorul de 3-0 la Dumbrăvița, teren unde în luna septembrie a fost eliminată din Cupa României, la lovituri de departajare.

Leo Grozavu a spus că victoria din campionat e meritată și că vede un progres în jocul elevilor săi, în contextul în care trupa moldoveană are ca prim obiectiv trasat calificarea în play-off.

Leo Grozavu: ”Echipa începe să se pună pe picioare”

Golurile meciului din etapa a 13-a a Ligii 2 au fost marcate de Cătălin Hlistei (26, 74), în ambele reprize, și Alin Roman (70). De altfel, e primul joc de campionat în care Poli Iași a marcat în prima repriză!

Grozavu a avut laude după meci atât pentru Poli, cât și pentru CSC Dumbrăvița, unde e conducător fostul său coleg de la Dinamo, Florin Macavei.

”Cred că e o victorie meritată, pentru care băieții merită felicitări. Se vede de la zi la zi. Am și spus că echipa începe să se pună pe picioare. Sigur, nu trebuie să ne entuziasmăm prea tare. A fost doar un joc. Am profitat poate și de perioda mai puțin fastă a gazdelor. Chiar îmi pare rău pentru ei, pentru că sunt o echipă tânără, cu potențial. Îl felicit pe aceasta cale și pe antrenorul lor, și pe băieți. Conducerea, bineînțeles, foștii mei colegi, Florin Macavei. Partida am încercat să o controlăm de la început. Era foatre important să căpătăm încredere. E bine că după 12 etape am reușit și noi să marcăm în prima repriză primul gol. După care, sigur, că odată cu venirea acelui gol am căpătat încredere și cred că a doua repriză a fost la discreția noastră”, a declarat Grozavu, care s-a aflat la primul meci câștigat de când stă pe banca Politehnicii Iași, după un eșec (0-1 la Slatina) și un egal (0-0 cu Miercurea Ciuc).

Fără regrete pentru Cupă

În Cupa României, Iașiul mers la Dumbrăvița fără Claudiu Niculescu, atunci antrenorul principal, dar și cu un lot format în mare parte din rezerve, jucători care evoluaseră puțin până în acel moment. Nu a părut că ieșenii s-au agitat mult pentru calificarea în grupe.

Grozavu a și punctat că nu exista nicio sete de revanșă. ”Nu, în niciun caz. A fost alt context, meci de Cupa României. Sigur, și atunci s-a pierdut la penalty-uri, cu jucători care, sigur, au făcut o deplasare lungă, nu aveau jocuri în picioare, un teren foarte greu, pe care s-au egalizat puțin valorile. Dar am spus, ne așteptam la o partidă dificilă. Așa cum s-a arătat în prima repriză. După aia sigur, odată cu venirea golului și băieții au căpătat încredere și e normal să se întâmple asta la jucători cu mai puțină experiență”, a punctat antrenorul principal al Politehnicii Iași.

Trenul, recomandat pe ruta Banat – Moldova

În contextul unei Românii anormale, fără cursă directă de avion Timișoara-Iași și a autostrăzii doar în faza de proiect Iași-Târgu Mureș, pentru trupele din Moldova e mai simplu să ia bilete la cușetă pe ”trenul foamei” când merg în Banat.

Grozavu aplica metoda când era la FC Botoșani și acum la fel, cu succes. Anterior, la jocul de Cupă și la cel cu Ripensia, echipa venise cu autocarul, însă atunci antrenor era Claudiu Niculescu.

”Una e să vii cu trenul să stai puțin întins, să te mai miști prin tren, și altceva e să stai în autocar. Când eram antrenor la altă echipă veneam cu trenul și am bătut la Poli (n.r. – ACS Poli), în prima ligă, odată 5-0, odată 5-1. Nu trenul e problema. Aceiași jucători joacă pe teren. Și dacă vin cu trenul și dacă vin cu căruța. Deci nu cred că e important cu ce vii. Important e să vii mental pregăti pentru joc. Important e să faci efort pe teren, pentru că asta îți arată, nu că vii cu trenul sau cu mașina”, a explicat Grozavu.

Vesticii Roman și Hlistei, oameni de bază în echipa din orașul de pe Bahlui

Dacă arădeanul Cătălin Hlistei era deja o certitudine pentru moldoveni, și timișoreanul Alin Roman a reușit să marcheze în tricoul alb-albastru.

Grozavu îi vrea pe toți montați, pentru a intra în play-off. ”Mă bucur foarte mult și pentru Alin Roman că a reușit să spargă gheața. Avea nevoie de acest gol pentru a căpăta mult mai multă încredere. De când a venit, era foarte marcat de faptul că nu a reușit să înscrie. Hlistei deja pentru mine este o confirmare, o certitudine. Sunt jucători pe care e clar că ne bazăm. De asta au fost aduși aici, să se bată pentru un obiectiv serios. Prima oară ne dorim să ajungem în play-off și, după aceea, vom vedea în continuare. Dar încă avem foarte mult de muncă. Mai sunt foarte multe etape, meciuri dificile. M-am uitat un pic pe rezultate, sunt rezultate surprinzătoare în această etapă. Campionatul se joacă, e deschis. Așa că noi trebuie să fim foarte montați pentru orice partidă”, a mai spus antrenorul echipei ieșene.

Poli Iași în victoria cu CSC Dumbrăvița: Jankov – Martac, V. Lică, Fl. Plămadă (cpt.), Ștefanovici (Finica 76’) – Vașvari (Tud. Telcean 57’), Marchioni, A. Roman (Fr. Cristea 83’) – Ant. Dumitru (Bujor 83’), Harrison (Tomczyk 76’), Hlistei. Rezerve neutilizate: Brînză – Kouadio, Fosu-Mensah, Del Priore.

Poli Iași a urcat, cu 24 de puncte, pe locul 4. Sâmbăta viitoare, de la ora 12:00, va juca în deplasare la FC Brașov (locul 8, 19 puncte).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-nu-a-mai-putut-incurca-din-nou-echipa-din-capitala-moldovei-cosmin-stan-astazi-cred-ca-poli-iasi-a-castigat-pe-experienta-la-mijlocul-terenului-am-pierdut-meciul-19252399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-polisti-au-cerut-respect-pentru-timisoara-mars-inainte-de-derby-ul-cu-ripensia-vrem-stadion-nou-vrem-sala-noua-de-sport-vrem-bazin-de-inot-vrem-tot-ce-e-normal-19252312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă