Poli Iași îl lasă pe Alexandru Anton încă un sezon la Ceahlăul. Mijlocașul se gândește la accederea în play-off cu nemțenii: ”Oțelul este un exemplu că se poate”

Narcis POHOAȚĂ 12 Jun. 2023, 21:15 Liga 2
Poli Iași îl lasă pe Alexandru Anton încă un sezon la Ceahlăul. Mijlocașul se gândește la accederea în play-off cu nemțenii: ”Oțelul este un exemplu că se poate”

Alexandru Anton, mijlocaș de 19 ani aparținând Politehnicii Iași, a contribuit în sezonul recent încheiat la două promovări.

În prima parte a campionatului a jucat în Liga 2, la Poli Iași, formație cu care este sub contract până în 2027, iar din iarnă a revenit în Liga 3, la Ceahlăul Piatra Neamț, echipa orașului său natal.

Ambele formații moldovene au promovat în eșaloane superioare. Mai întâi Iașiul în SuperLigă, iar nemțenii au urcat, recent, în Liga 2.

Alexandru Anton va continua încă un sezon la Ceahlăul

În vârstă de 19 ani, Alexandru Anton a evoluat la ambele formații în sezonul recent încheiat.

La Iași a jucat în 8 meciuri de Liga 2, iar din iarnă s-a întors sub formă de împrumut sub Pietricica, chiar la echipa de la care a fost achiziționat de către Poli Iași, în vara anului trecut. La Ceahlăul, Anton a fost om de bază, a fost titular în 15 meciuri și a marcat 4 goluri. Ultimul și cel mai important a fost reușit chiar în finala barajului cu Foresta Suceava, meci ce a consfințit promovarea nemțenilor în Liga 2.

Cum antrenorul Cristian Pustai a anunțat că și-l dorește în continuare pe Anton, cele două cluburi moldave au ajuns la un acord pentru prelungirea împrumutului jucătorului sub Pietricica până în vara anului viitor.

”Anton va rămâne încă un sezon la Piatra Neamț. A fost dorința antrenorului Cristi Pustai să rămână încă un sezon și cred că îi va prinde foarte bine. Este un mediu în care poate crește foarte frumos, este și la el acasă și cred că se poate dezvolta jucând mai des încă un an în Liga 2, la Piatra Neamț”, a declarat managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur.

Alexandru Anton: ”Vreau să joc la Liga 2, să mă dezvolt și să revin la Poli Iași mult mai puternic”

Tânărul mijlocaș al Iașiului s-a declarat mulțumit de faptul că va continua la Ceahlăul, acolo unde va avea șansa de a juca mai mult în Liga 2. Anton speră ca după un sezon de eșalon secund să revină la Poli Iași, în prima ligă, mult mai puternic.

”Mă bucur foarte mult că am promovat cu Ceahlăul, mai ales că este echipa din orașul meu natal. E un sentiment foarte frumos. Mi s-a spus că sunt dorit în continuare, că se vrea păstrarea aceluiași colectiv și sunt bucuros că mai rămân încă un an aici. Îmi doresc să joc la Liga 2 un an, să prind experiență, să mă dezvolt și normal că sper să revin la Politehnica Iași, în prima ligă, mult mai puternic”, a declarat, pentru Liga2.ro, Alexandru Anton, care se bucură pentru cele două promovări realizate într-un sezon: ”Cum am jucat la ambele formații într-un sezon, am contribuit la ambele promovări. Și mă bucur mult pentru acest lucru. M-am bucurat că Poli Iași a ajuns în SuperLigă, iar eu am satisfacția că am reușit să-mi ajut echipa din orașul meu natal să promoveze în Liga 2. Am și marcat în finala barajului, a fost un sentiment special.”

Nemțenii se gândesc la play-off

Alexandru Anton spune că în acest sezon unitatea grupului a făcut diferența la Ceahlăul, în lupta pentru promovare cu Foresta Suceava.

”La început nimeni nu ne dădea șanse prea mari, dar ne-am adunat și a ieșit bine. Noi ne-am mai bătut la promovare, dar abia în acest sezon am reușit. Față de alte sezoane, cred că am fost o echipă mult mai unită. Colectivul a contat mult. Și se poate spune că a contat extrem de mult și faptul că am avut un antrenor cu mare experiență (n.r. Cristi Pustai). Nu că ceilalți nu ar fi avut. Dar s-a văzut diferența”, a mai spus Anton, care crede că Ceahlăul poate spera la play-off-ul Ligii 2: ”Noi ne propunem play-off-ul. Oțelul este un exemplu că se poate.

După promovarea în Liga 2, pentru Alexandru Anton urmează alte emoții, de această dată pe plan personal, întrucât tânărul jucător va susține în scurt timp examentul de Bacalaureat.

Foto: Nelu Messi / CSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-a-stabilit-data-reunirii-si-cantonamentul-de-vara-19274741

https://liga2.prosport.ro/liga-3/probleme-mari-de-la-foresta-suceava-dorin-goian-si-a-dat-demisia-19274846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-prelungit-contractul-cu-csm-ceahlaul-19274698

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fiesta-sub-pietricica-piatra-neamt-revine-in-liga-2-dupa-o-pauza-de-7-ani-cristian-pustai-explica-unde-s-a-decis-promovarea-ceahlaului-in-fata-forestei-19274635

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-si-foto-peste-30-000-de-spectatori-au-asistat-la-meciurile-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-a-fost-nebunie-la-hunedoara-si-piatra-neamt-dar-nici-resita-nu-s-a-lasat-mai-prej-19274471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-tunari-alexandria-resita-corvinul-au-promovat-in-liga-2-19274361

Narcis POHOAȚĂ 12 Jun. 2023, 21:15 Liga 2
Pe aceeași temă