Poli Iași, final en-fanfare de sezon! Echipa lui Leo Grozavu a spulberat Dinamo cu goluri marcate de doi jucători foști la FCSB

Narcis POHOAȚĂ 21 May. 2023, 18:10 Liga 2

Copoul a fost din nou în sărbătoare, duminică la prânz, 21 mai 2023. Circa 10.500 de spectatori, record pentru acest sezon, au ținut să fie prezenți la un moment de neratat, premierea favoriților pentru câștigarea Ligii 2. Și nu au regretat. Poli, deși promovată matematic de pe primul loc cu două etape înainte de sezon și cu nu mai puțin de nouă jucători absenți, și-a respectat statutul de favorită și s-a impus în stil de echipă campioană în fața unui Dinamo jalnic, venit, totuși, la Iași, cu șansa de a termina pe locul 3 și de a promova și ea direct.

Un 4-1 sec și o palmă dată celor care insinuau că Iașiul se va preda pentru a o trimite pe Dinamo în SuperLigă. Adică gălățenilor.

Iașiul și-a respectat blazonul contra celor de la Dinamo

Cu aproape 11.000 de spectatori în spate, cu trofeul și medaliile pregătite la marginea terenului, elevii lui Leo Grozavu au făcut ca petrecerea să fie deplină, aducând și ”tortul”. Le-au oferit fanilor un succes spectaculos, la o diferență de nimeni scontată. Robert Ion, fost jucător al FCSB-ului, și Alexandru Musi, fotbalist împrumutat de la FCSB, au semnat câte o dublă și au făcut ca sărbătoarea promovării să fie deplină.

Robert Ion, dublă în mai puțin de un sfert de oră

Meciul din etapa a 10-a a play-off-ului Ligii 2, ultima, a început abrupt, cu două goluri ieșene în mai puțin de un sfert de oră.

În minutul 9, Robert Ion a profitat de o gafă uriașă a portarului Dujmovic, care i-a pasat extremei ieșene în încercarea de a-i trimite o pasă simplă lui Patriche, și a deschis scorul.

Cinci minute mai târziu, același Robert Ion a făcut 2-0, cu un șut din careu, după o cursă rapidă pe dreapta a lui Musi. Dacă nu ar fi fost gol, probabil arbitrul Busi ar fi acordat penalty pentru Iași, Musi fiind faultat în careu de portarul Dujmovic.

Dinamo a reușit să se scuture după începutul de coșmar și a reintrat rapid în joc, prin golul lui Ghezali, din minutul 23. Bani a pătruns pe stânga în careu, a centrat pe jos în fața porții și Ghezali a deviat balonul cu latul la colțul lung, din 6 metri. Dinamo putea intra chiar la egalitate la cabine, dar Larrucea a trimis în bara transversală, din lovitură liberă de la 16 metri, în prelungirile primului act.

Alexandru Musi, omul reprizei a doua și a meciului

Deși scorul de la Galați (0-0 la pauză) ar fi trebuit să-i impulsioneze la pauză, jucătorii lui Dinamo au fost de nerecunoscut și în repriza a doua. Poli a făcut 3-1 rapid, prin Musi, din centrarea lui Hlistei (49), iar din acel moment lucrurile erau clare în ceea ce privește a doua promovată. Mai cu seamă că SC Oțelul reușea să deschidă scorul din penalty, în fața Dejului.

Același Musi a făcut 4-1 în minutul 80, cu un șut la colțul lung, din lateral dreapta, după o pasă greșită a lui Giafer și a declanșat din nou valurile în Copou.

Iașiul a făcut turul de onoare cu trofeul și medaliile la gât

După ultimul fluier al arbitrului Busi, ieșenii au primit medaliile de campioni și trofeul de la președintele FRF, Răzvan Burleanu, după care au făcut turul de onoare al arenei, prezentând cupa suporterilor. ”Campionii, campionii” și ”Suntem mândri de voi” au fost scandările suporterilor Iașiului, care au rămas zeci de minute în arenă pentru a ”gusta” momentul sărbătorii.

La apariția pe teren, pentru a le oferi ieșenilor trofeul și medaliile, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost huiduit de un întreg stadion în momentul în care a fost anunțat. După primirea trofeului, pe teren au fost lansat atât confetti, cât și câteva artificii. Ieșenii au avut și șampanii personalizate, cu sigla clubului și cu mesajul ”SuperLiga, venim”.

După turul de onoare, fotbaliștii și antrenorul Leo Grozavu, care a fost aclamat de întreg stadionul, s-a oprit pentru un sfert de oră în fața galeriei, unde au cântat și scandat împreună.

Doar suporterii lui Dinamo sunt de SuperLigă!

Dacă Iașiul s-a impus net în fața lui Dinamo, deși a avut pe teren mai mulți jucători care au evoluat mai puțin până acum, de cealaltă parte Dinamo a dezamăgit crunt. Și a arătat că nu știe să joace meciurile decisive, cu miză reală. După egalul cu Poli Timișoara, în meciul decisiv pentru play-off, a venit un eșec la scor în fața unei echipe cu gândul mai mult la vacanță. A reușit să se motiveze la derby-ul retur cu Steaua, unul de orgoliu.

Și în timp ce echipa lui Burcă a jucat lamentabil la Iași, suporterii ei au fost de SuperLigă. Ba chiar de cupe europene! Peste 1.000 de fani ai ”câinilor” au fost în Copou și au creat o atmosferă superbă. Și-au încurajat favoriții pe toată durata partidei și au cântat chiar și la 1-4.

Poli se pregătește de SuperLigă și va fi o vară de foc pentru conducere, în timp ce Dinamo are în față două meciuri de baraj, cu Campionii FC Argeș. La cum s-a prezentat, însă, în Copou, elevii lui Burcă au nevoie de o minune pentru a emite pretenții în fața unei formații de prima ligă, mai ales că la Iași i-au ieșit accidentați de pe teren, încă din prima repriză, Răzvan Patriche și Ahmed Bani, iar Antonio Burdușanu s-a accidentat din nou și se va opera.

POLITEHNICA IAȘI – DINAMO 4-1

Robert Ion 9′, 14′, Alexandru Musi 49′, 80′ / Lamine Ghezali 23′

Poli Iași: Ailenei – Kouadio, V. Lică (Ciaun 84′), Tincu (cpt.), Finica – Farcaș (Hrib 72′), Martac (Fr. Cristea 46′) – Ștefanovici, Musi (Istratie 84′), Hlistei – Rob. Ion (Ant. Dumitru 60′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Olăeru, Vașvari, Niamțu
Antrenor: Leo Grozavu

Dinamo: Dujmovic – Dav. Irimia, Giafer, Patriche (cpt.)(Bena 15′, Iul. Roșu 59′), Moura – N. Roșu (Al. D. Pop 46′), Gorka Larrucea – Amzăr, Daniel Iglesias, Bani (Andr. Florescu 40′) – Ghezali
Rezerve neutilizate: Oncescu – Borcea, Al. Irimia, A. Șerban, Buleică
Antrenor: Ovidiu Burcă

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi). Arbitru central: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Arbitru de rezervă: Dragoș Ionuț Țurcanu (Piatra Neamţ). Observator de arbitri: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc). Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

  • Poli Iași a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul 1, cu 60 de puncte, iar Dinamo a încheiat pe locul 4, cu 46 de puncte.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-reactie-oficiala-dupa-ce-a-terminat-play-off-ul-ligii-2-pe-locul-2-pozitie-direct-promovabila-ce-asteapta-de-la-frf-cum-considera-interdictia-de-a-urca-in-superliga-si-mesajul-privind-viito-19272000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-e-in-prima-liga-a-inceput-sarbtoarea-la-galati-19271985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-in-superliga-dinamo-si-gloria-buzau-in-baraj-19271974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-sc-otelul-unirea-dej-poli-iasi-dinamo-si-steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-19271895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ghinion-teribil-pentru-antonio-bordusanu-tanarul-jucator-promitator-de-la-dinamo-va-fi-operat-din-nou-dupa-ce-i-a-cedat-meniscul-exclusiv-19271889

Narcis POHOAȚĂ 21 May. 2023, 18:10 Liga 2
Pe aceeași temă