SC Oțelul a promovat în SuperLigă, Dinamo și Gloria Buzău vor juca barajul, cu Campionii FC Argeș și UTA. Clasamentul final al play-off-ului de Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2023, 15:31 Liga 2
SC Oțelul a promovat în SuperLigă, Dinamo și Gloria Buzău vor juca barajul, cu Campionii FC Argeș și UTA. Clasamentul final al play-off-ului de Liga 2

Ultima etapă a play-off-ului de Liga 2 s-a consumat duminică și a decis a doua echipă promovată direct în SuperLiga României, dar și formațiile care vor merge în barajul de menținere-promovare. SC Oțelul e marea câștigătoare în urma rundei finale a play-off-ului.

SC Oțelul a promovat în SuperLigă

Formația din Galați a reușit abia acum să își adjudece accederea în prima divizie, în ciuda faptului că a mai avut alte două șanse, în chiar precedentele două runde din play-off. Echipa lui Dorinel Munteanu a învins cu 1-0 Unirea Dej, chiar dacă a fost avantajată și de rezultatul scorului înregistrat în partida dintre Poli Iași și Dinamo.

SC Oțelul a obținut victoria cu Unirea Dej în urma reușitei lui Răzvan Gorovei, din minutul 70, de la 11 metri, dar adversarii nu au pus deloc probleme și rezultatul de egalitate nu era un obiectiv greu de atins pentru promovata în SuperLiga României.

Dinamo și Gloria Buzău, fără șanse cu Poli Iași și Steaua

În ceea ce privește echipele care vor juca în barajul pentru menținerea-promovarea în prima ligă, acolo vor merge Dinamo și Gloria Buzău, care au cedat în runda a 10-a. Dinamo a pierdut la diferență cu Poli Iași, scor 1-4, iar Gloria Buzău nu a avut șanse în Ghencea, cu Steaua, scor 2-4.

”Câinii” s-au stins încă din start, pentru că portarul Dujmovic a făcut o gafă incredibilă în minutul 9 și Robert Ion, pe fază, a deschis scorul. S-a făcut 2-0 cinci minute mai târziu, când a punctat același Robert Ion, dar Dinamo reușea să revină până la pauză, în minutul 23, în urma reușitei lui Lamine Ghezali.

Poate surprinzător ținând cont de faptul că Poli Iași e promovată de etape bune în SuperLigă, echipa lui Leontin Grozavu nu a redus din turații în repriza secundă și a marcat de alte două ori, prin Alexandru Musi, care a reușit dubla în minutele 49 și 81.

Dinamo și Gloria Buzău, eșec și vor întâlni Campionii FC Argeș și UTA în barajul pentru promovare

Steaua nu a dat șanse Gloriei Buzău, iar la pauză avea deja 3-1. A punctat formația lui Daniel Oprița prin Stephan Drăghici, minutul 7, Bogdan Chipirliu, minutul 33, de la penalty, și Ștefan Pacionel, minutul 45, iar pentru Gloria Buzău a punctat Dudu, în minutul 24.

În repriza a doua, Steaua a marcat tot prima, prin Tsvetelin Chunchukov, în minutul 48, iar echipa lui Adrian Mihalcea a închis tabela în minutul 64.

Așadar, vor merge în baraj Dinamo și Gloria Buzău, care vor întâlni, conform clasamentului din play-out-ul SuperLigii României, Campionii FC Argeș (locul 8), respectiv UTA Arad (locul 7).

Trebuie precizat și faptul că SC Oțelul promovează direct de pe locul 3, iar Gloria Buzău merge în baraj de pe locul 5 datorită faptului că Steaua, clasată pe locul 2, direct promovabil, nu are dreptul să urce în elită din cauza formei sale de organizare. Altfel, SC Oțelul mergea la barul cu Argeș, Dinamo, la cel cu UTA, iar Buzăul rămânea fără nicio șansă de a urca în prima ligă.

  • Federația Română de Fotbal va organiza luni, 22 mai, începând cu ora 12:00, tragerea la sorți prin care va fi stabilită ordinea disputării jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în noua ediție de SuperLigă.
  • Barajul pentru menținerea/promovarea în SuperLigă se va disputa în dublă manșă, pe 28 mai și 3 iunie. Datele pot fi modificate în funcție de solicitările deținătorilor de drepturi TV.

Clasamentul final al play-off-ului Ligii 2:

  1. Politehnica Iași 10 5 5 0 20-8 60 puncte
  2. Steaua Bucureşti 10 3 3 4 16-18 52
  3. SC Oțelul Galați 10 4 1 5 8-13 49
  4. Dinamo București 10 4 3 3 16-12 46
  5. Gloria Buzău 10 2 5 3 9-11 42
  6. Unirea Dej 10 1 5 4 2-9 40

Din sezonul următor se vor regăsi în Liga 2, în urma retrogradărilor din SuperLigă, CS Mioveni și Chindia Târgoviște.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-sc-otelul-unirea-dej-poli-iasi-dinamo-si-steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-19271895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ghinion-teribil-pentru-antonio-bordusanu-tanarul-jucator-promitator-de-la-dinamo-va-fi-operat-din-nou-dupa-ce-i-a-cedat-meniscul-exclusiv-19271889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sos-din-partea-frf-parlamentarii-vor-sa-restrictioneze-jocurile-de-noroc-principala-sursa-de-sponsorizare-privata-din-fotbalul-romanesc-ar-fi-foarte-greu-sa-ne-desfasuram-activitatea-ne-v-19271856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-1100-pierzatoarea-retrogradeaza-in-liga-3-in-turul-barajului-de-mentinere-in-liga-2-echipele-au-fost-egale-19271759

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2023, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă