Poli Iași, fără doi titulari pe Bega, contra Ripensiei. Revenire importantă în echipa lui Costel Enache

Narcis POHOAȚĂ 17 Nov. 2021, 18:56 Liga 2
Poli Iași, fără doi titulari pe Bega, contra Ripensiei. Revenire importantă în echipa lui Costel Enache

Politehnica Iași va bifa, în weekend, a doua deplasare la Timișoara din acest sezon, echipa din Copou fiind una dintre cele patru ghinioniste (alături de FC Buzău, FK Csikszereda și Dacia Unirea Brăila) nevoite să joace de două ori pe Bega în campionatul doar cu tur în sezonul regular.

Sâmbătă, echipa pregătită de Costel Enache va juca pe terenul Ripensiei, arena Electrica, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 14-a, iar misiunea ieșenilor se anunță una dificilă. Asta pentru că antrenorul trupei din Copou nu se va baza pe două piese importante, Răzvan Onea și Sekou Camara, ambii fiind suspendați.

Poli Iași, fără golgheter cu Ripensia

Golgheterul echipei, Sekou Camara, marcator a șapte goluri în primele 13 etape, este suspendat după ce a încasat al patrulea cartonaș galben în disputa cu Unirea Slobozia, astfel că antrenorul Costel Enache trebuie să caute soluții în ofensivă.

Cum Brayan Torres, un alt atacant luat împrumut de la Botoșani, este accidentat și nu va mai juca în acest an, iar Andrei Istrate a fost exclus din lot, Enache are puține variante viabile. Singurul atacant de meserie rămas în lot este Alexandru Zaharia, iar în afara acestuia antrenorul Iașiului l-ar putea încerca vârf împins și pe Robert Asăvoaei, jucător aflat într-o formă bună. Asta dacă nu cumva, forțat de împrejurări, Enache îi va mai da o șansă rebelului Istrate.

O altă absență importantă pentru Poli Iași este Răzvan Onea, fundașul dreapta în vârstă de 23 de ani fiind suspendat după ce a fost eliminat în finalul partidei cu Slobozia.

Revine Ovidiu Mihalache

Costel Enache are însă și un motiv de satisfacție înaintea duelului de la Timișoara cu Ripensia. Ovidiu Mihalache, cel mai experimentat jucător al echipei, și-a revenit după o accidentare care l-a ținut în afara terenului o perioadă mai lungă și ar putea evolua chiar titular pe Bega.

Mihalache a jucat în meciul test disputat recent în compania echipei de Liga a 4-a Gloria Bălțați, reușind chiar să înscrie la prima atingere de balon.

Ioan Pop a început antrenamentele

Altfel, Ioan Pop a reluat antrenamentele cu echipa după ce a fost operat la claviculă în startul sezonului.

”Pop a făcut o radiografie săptămâna trecută la partea accidentată, tija și șuruburile se văd foarte clar, iar medicul care l-a operat i-a dat voie să facă antrenament, de luni. Poate intra normal în antrenament, dar până va ajunge la un nivel de pregătire real va mai dura puțin timp”, a spus Costel Enache.

  • Poli Iași, clasată pe locul 10, cu 18 puncte, joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Electrica din Timișoara, cu Ripensia (locul 12, 17 puncte).

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-istrate-tras-pe-linie-moarta-la-poli-iasi-motivul-pentru-care-atacantul-imprumutat-de-la-fcsb-n-a-mai-prins-lotul-in-ultimele-patru-etape-19210091

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ramane-sekou-camara-la-poli-iasi-in-ce-conditii-ar-fi-dispus-atacantul-african-imprumutat-de-la-fc-botosani-sa-continue-in-copou-si-din-vara-19210061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-14-a-a-ligii-2-incepe-si-se-termina-cu-cate-un-derby-petrolul-concordia-respectiv-steaua-u-cluj-programul-si-meciurile-televizate-19209688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-l-a-pierdut-pe-andrei-macritchii-pentru-o-lunga-perioada-de-timp-clubul-timisorean-nu-disputa-niciun-amical-in-aceasta-pauza-19209680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-aflat-cate-meciuri-sta-in-tribuna-dupa-eliminarea-din-jocul-cu-poli-iasi-in-care-au-fost-mai-multe-decizii-controversate-ale-arbitrilor-ce-suspendari-au-primit-coada-si-onea-19209685

Narcis POHOAȚĂ 17 Nov. 2021, 18:56 Liga 2
Pe aceeași temă