Adrian Mihalcea a aflat câte meciuri stă în tribună după eliminarea din jocul cu Poli Iași, în care au fost mai multe decizii controversate ale arbitrilor. Ce suspendări au primit Coadă și Onea

Marius ANGHEL 11 Nov. 2021, 19:02 Liga 2
Adrian Mihalcea a aflat câte meciuri stă în tribună după eliminarea din jocul cu Poli Iași, în care au fost mai multe decizii controversate ale arbitrilor. Ce suspendări au primit Coadă și Onea

Antrenorul Adrian Mihalcea (45 de ani) și-a aflat sancțiunea în urma eliminării cu cartonaș roșu din timpul reprizei a doua a meciului Politehnica Iași – Unirea Slobozia, scor 3-1, desfășurat sâmbăta trecută, în cadrul etapei a 13-a a Ligii 2.

Fostul dinamovist nu-și va putea conduce echipa de pe bancă în următoarele trei meciuri, adică ultimele stabilite în 2021, dar va trebui să scoată și o sumă consistentă din buzunar pentru a plăti amenda primită.

Tot în acel meci au fost eliminați și doi jucători, câte unul de la fiecare echipă. Ambii vor sta câte o etapă.

Adrian Mihalcea, suspendat trei meciuri după eliminarea din jocul cu Poli Iași

În minutul 73 al meciului din Copou, după ce asistentul Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova) a indicat gol egalizator la o minge centrată din corner de Robert Asavoaei, fază în care portarul Unirii, Ionuț Gurău, a prins în fața transversalei, s-a dezechilibrat și a făcut un pas după linie, cu balonul ținut cu ambele mâini, însă întinse în față, antrenorul Adrian Mihalcea a izbucnit pe margine și, l-a indicațiile arbitrului de rezervă Bogdan Jijiie (Botoşani), a primit cartonaș roșu și a fost eliminat.

Mihalcea a aruncat cu vorbe grele spre centralul Bogdan Dumitrache (Bucureşti), care a validat golul controversat, din nou, după ce o făcuse și mai devreme, la altă fază controversată, a eliminării dictate împotriva jucătorului ialomițenilor Ionuț Coadă (minutul 57).

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a judecat cazul lui Adrian Mihalcea în ședința din 10 noiembrie și a dictat o suspendare de trei meciuri și o amendă de 3.400 lei.

Antrenorul Unirii Slobozia a fost încadrat la ”Articolul 65 | Abateri împotriva oficialilor” din Regulamentul disciplinar, punctul a: ”Persoana care săvârşeşte abateri împotriva oficialilor de joc se sancţionează astfel: suspendare de la 2 la 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa acestora”.

Mihalcea nu va putea sta pe banca tehnică la meciurile cu Metaloglobus (acasă), FK Csikszereda (deplasare) și Viitorul Pandurii (acasă), adică la ultimele jocuri programate în 2021. Antrenorul va lua loc în tribună, iar dacă se va juca tot fără spectatori va putea fi auzit cu ușurință de jucătorii săi.

Arbitrul Bogdan Dumitrache, pus la colț de Mihalcea: ”Un mediocru”

La finalul meciului de la Iași, Adrian Mihalcea lansa acuze dure la adresa arbitrilor.

Mihalcea îl acuza pe arbitrul Dumitrache că i-a avertizat jucătorii care se aflau la limita suspendării. Coincidență, în etapa următoare, Unirea Slobozia joacă acasă cu Metaloglobus, echipă din București, de unde este și centralul Dumitrache.

”Eu consider că nu sunt întâmplătoare aceste arbitraje. Dacă vedeți penalty-ul de la Buzău, la ultima noastră deplasare, veți râde. Dacă luați în considerare și arbitrajul de astăzi… Îi dă al doilea galben jucătorului meu doar pentru că a dat din mână. Noi nu avem argumente, pentru simplul fapt că ei sunt Dumnezeii fotbalului. Mergem înainte. Noi știm că suntem o echipă mică, într-un moment bun și se pare că supărăm echipele acestea din play-off. Dar îi anunț în continuare că noi ne dorim locul 10. Dacă am avea arbitrajele corecte și am ajunge pe locul 10 eu sunt mulțumit. Cunosc fotbalul ăsta de foarte mult timp și știu când se întâmplă derapaje din partea unora sau altora. Eu am avut patru jucători la limita cartonașelor, toți patru au luat galben. Uitați-vă pe ce faze! Plus că îmi dă roșu la un jucător care, cu mâna pe inimă vă spun că nu știe să înjure. Maniera de arbitraj a fost execrabilă! Am crezut că este un arbitru bun, dar m-am înșelat. E un arbitru mediocru. Poate la fel cum sunt și eu ca antrenor. Dar este un arbitru mediocru”, a tunat Adrian Mihalcea.

Ionuț Coadă și Răzvan Onea, eliminați câte un meci

În ceea ce-i privește pe Ionuț Coadă (Unirea Slobozia) și Răzvan Onea (Poli Iași), eliminați în același meci cu cumul de cartonașe galbene, aceștia au fost judecați în baza aceluiași articol din regulament și sancționați cu un joc de suspendare și cu o amendă de 530 de lei.

Totuși, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a judecat doi jucători pe aceeași bază, deși natura eliminării lor dictată de centralul Bogdan Dumitrache a fost una total diferită.

Ionuț Coadă a văzut al doilea galben și a fost eliminat în minutul 57 al meciului de la Iași pentru presupuse injurii, auzite de arbitru, la o fază în care nu a avut vreo legătură cu mingea respinsă în corner. Jucătorul chiar a plâns în urma eliminării sale, după ce a încercat în zadar să afle motivul pentru care a fost dat afară de pe teren.

În schimb, Răzvan Onea a fost eliminat în minutul 90, după ce a simulat un fault în careul advers și a primit al doilea cartonaș galben în acel joc.

Coadă va rata meciul de acasă cu Metaloglobus (20 noiembrie, ora 11:00), în timp ce Onea nu va juca în partida din deplasare cu Ripensia (20 noiembrie, ora 11:00).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suspendare-incredibila-dictata-pentru-cristian-ciobanu-dupa-eliminarea-din-meciul-cu-ripensia-cate-jocuri-nu-si-va-putea-folosi-capitanul-fc-buzau-19209630

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicalul-cu-fc-botosani-a-cazut-cu-cine-a-mai-incercat-sa-joace-poli-iasi-si-ce-adversar-si-a-gasit-pentru-un-test-in-copou-19209644

 

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-pus-tunurile-pe-arbitri-dupa-esecul-sloboziei-la-iasi-maniera-de-arbitraj-a-fost-execrabila-noi-nu-avem-argumente-ei-sunt-dumnezeii-fotbalului-antrenorul-unirii-19209022

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-sfarsit-victorie-in-copou-poli-iasi-revine-de-la-0-1-si-invinge-unirea-slobozia-cu-3-1-dupa-un-meci-in-care-oaspetii-au-acuzat-dur-arbitrajul-19208882

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-trei-partide-au-loc-tot-astazi-19208751

Marius ANGHEL 11 Nov. 2021, 19:02 Liga 2
Pe aceeași temă