Rămâne Sekou Camara la Poli Iași? În ce condiții ar fi dispus atacantul african împrumutat de la FC Botoșani să continue în Copou și din vară

Narcis POHOAȚĂ 15 Nov. 2021, 20:34 Liga 2

Atacantul Sekou Camara este departe cea mai importantă mutare făcută de Politehnica Iași în acest sezon.

În vârstă de 24 de ani, fotbalistul din Guinea, împrumutat de la FC Botoșani pentru un un, a marcat șapte goluri în cele 13 meciuri jucate în Liga 2 pentru gruparea din Copou, toate din acțiune, multe dintre reușitele sale fiind decisive în obținerea unor victorii. Astfel s-a întâmplat în deplasările cu Poli Timișoara (1-0) și Dunărea Călărași (3-2), dar și în ultimul meci, de acasă, cu Unirea Slobozia (3-1), când Camara a reușit o ”dublă” la scorul de 1-1.

Sekou Camara rămâne la Iași cel puțin până la finalul sezonului

Forma bună arătată de Camara i-a făcut pe suporterii Politehnicii să se întrebe dacă nu cumva Iașiul riscă să-l piardă pe Sekou Camara în iarnă, pentru a reveni la echipa de care aparține, FC Botoșani. Conducerea Politehnicii spune că în contract nu există nicio clauză care să permită Botoșaniului să-l cheme pe jucător mai devreme de finalul sezonului.

”Contractul spune clar că Sekou Camara este împrumutat la Politehnica Iași până la sfârșitul sezonului, nu este nicio clauză prin care jucătorul să poată pleca în iarnă la Botoșani”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul general al Politehnicii Iași, Florin Briaur.

În ce condiții ar fi dispus Camara să continue la Iași

Oficialul din Copou spune că fotbalistul din Guinea se simte foarte bine la Iași și chiar a dezvăluit că atacantul venit de la Botoșani ar fi dispus să continue la Poli.

”Camara s-a integrat foarte rapid la Poli, a avut evoluții foarte bune și a marcat multe goluri. Se simte foarte bine aici, este apreciat și a spus că dacă Poli va promova în Liga I ar fi dispus că continue la noi. Acum, noi nu putem să-l transferăm pe Camara de la Botoșani, nu ne permite să achităm o sumă de transfer. Dar putem discuta cu conducerea celor de la Botoșani pentru a-l mai lăsa la noi”, a completat Briaur.

Atacantul venit sub formă de împrumut de la FC Botoșani a marcat șapte goluri în primele 13 etape pentru Poli Iași, în care a evoluat în toate cele 13 meciuri ca titular și în patru dintre ele a fost înlocuit. Camara a reușit o ”dublă” cu Unirea Slobozia (3-1) și câte un gol cu Poli Timișoara (1-0), Unirea Constanța (6-0), Dunărea Călărași (3-2), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (1-3) și Dacia Unirea Brăila (2-0).

  • În cariera sa, Sekou Camara a mai evoluat pentru Luzi i Vogel, Beselidhja Lezhe, Flamurtari, Teuta Durres (toate patru din Albania), HJK, Klubi-04 (ambele din Finlanda) și FC Botoșani, la aceasta din urmă ajungând în octombrie 2020 și pentru care a evoluat în 14 meciuri de Liga 1, în care a înscris un gol.

Camara ratează meciul cu Ripensia

Poli Iași nu se va baza însă pe Camara în meciul din deplasare cu Ripensia Timișoara, din etapa a 14-a a Ligii 2, atacantul fiind suspendat pentru cumul de cartonașe cartonașe.

Echipa din Copou, clasată pe locul 10, cu 18 puncte, joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Electrica din Timișoara, cu Ripensia (locul 12, 17 puncte). În pregătirea acestui meci, Costel Enache și-a testat jucătorii într-un amical cu formația de Liga a 4-a Iași Gloria Bălțați, câștigat cu 7-1.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 15 Nov. 2021, 20:34 Liga 2
Pe aceeași temă