Poli Iași, debut în forță în 2023, cu două victorii clare, în meciuri trase parcă la indigo. Bile albe, dar și semne mai puțin bune în jocul echipei lui Leo Grozavu

Narcis POHOAȚĂ 06 Mar. 2023, 15:11 Liga 2
Poli Iași, debut în forță în 2023, cu două victorii clare, în meciuri trase parcă la indigo. Bile albe, dar și semne mai puțin bune în jocul echipei lui Leo Grozavu

Politehnica Iași a început anul în forță, cu două victorii concludente atât ca rezultat, cât și ca joc.

După un 4-1 în Copou, cu CS Comunal Șelimbăr, Iașiul lui Leo Grozavu s-a impus fără probleme și în al doilea meci al anului, cel din deplasare cu Poli Timișoara, scor 3-1.

Avantaj liniștitor încă din start

Atât cu Șelimbăr, cât și cu Poli Timișoara, Iașiul și-a ușurat misiunea încă din start, asigurându-și într-o mare măsură victoria după mai puțin de 20 de minute.

În partida cu ”călăreții” lui Claudiu Niculescu, ieșenii conduceau în minutul 17 cu 2-0, iar pe Bega, contra lui Poli, elevii lui Leo Grozavu aveau același avantaj liniștitor după 15 minute.

Pe lângă cele două goluri marcate, în ambele dispute Poli Iași și-a masat adversarul în propria jumătate, a făcut un presing agresiv și și-a creat alte câteva mari ocazii în prima parte.

O schimbare radicală față de Poli din prima parte a campionatului, care era dominată și se chinuia chiar și cu adversarii modești. Mai mult decât atât, Poli a înregistrat anul trecut un record greu de egalat, 12 etape la rând fără gol marcat în prima repriză!

Relaxare și gol primit în fiecare meci

Dacă forța ofensivă este vizibil superioară față de prima parte a campionatului, Iașiul încă suferă în unele momente ale jocului în defensivă. În ambele partide din acest an, Poli a avut momente de relaxare, fie la 3-0 (cu Șelimbăr), fie la 2-0 (la Timișoara), taxate de către adversari. Ceea ce cu siguranță nu este pe placul antrenorului.

În primul meci al anului, Șelimbăr a reintrat în meci cu un gol marcat din centrul careului, Poli Timișoara a făcut același lucru și de fiecare dată ieșenii au avut câteva minute de cădere după primirea golului.

Sunt semnale de alarmă din care ieșenii ar trebui să învețe în perspectiva unui play-off ”cu scântei”, așa cum anticipa Leo Grozavu, unde adversarii vor fi de un cu totul alt nivel decât cei întâlniți în primele două runde ale anului. Iar dacă echipele întâlnite până acum au speculat relaxarea prematură a moldovenilor, cu siguranță lucrurile s-ar putea repeta și în play-off.

Per total, însă, având în față și adversari de nivel inferior, din a doua jumătate a clasamentului, Poli Iași a făcut două jocuri solide, a arătat un apetit ofensiv greu de bănuit după prima parte a sezonului și se înscrie cu șanse mari în cursa pentru promovare.

Un alt aspect îmbucurător pentru ieșeni este că majoritatea jucătorilor veniți în iarnă și-au adus contribuția la cele două victorii fie prin gol, fie prin assist. Mai puțin Vojtus, care pare să mai aibă nevoie de timp pentru a se adapta la Iași. În cazul atacantului venit de la Rapid, antrenorul Leo Grozavu a admis că acesta nu este încă sută la sută pregătit, motiv pentru care nu i-a oferit mai mult de o repriză în primele meciuri.

Cu 37 de puncte, Poli Iași se menține pe locul 2 în Liga 2, la egalitate cu liderul Steaua, care are un golaveraj superior, și la două puncte peste SC Oțelul Galați, clasata pe locul 3. În ultima etapă din sezonul regular, runda a 19-a, moldovenii joacă acasă, duminică, de la ora 13:00, cu Progresul Spartac.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 06 Mar. 2023, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă