Poli Iași, lider în Liga 2 cel puțin pentru o noapte, după victoria cu Poli Timișoara. Leo Grozavu: ”Încercăm să facem fotbal de calitate”

Anda DELIU 04 Mar. 2023, 23:35 Liga 2

Poli Iași este din nou lider în Liga 2, cel puțin până la meciul Stelei, după victoria cu scorul de 3-1 obținută la Timișoara, cu cealaltă Poli din campionat.

Antrenorul Leontin Grozavu a apreciat prestația echipei sale și spune că până la promovare mai e foarte mult de jucat.

Leo Grozavu, mândru de jucătorii săi și după meciul de la Timișoara

Gabriel Vașvari (10′ – penalty), Cătălin Hlistei (15′) și Alin Roman (83′) au înscris pentru Poli Iași pe arena Știința, în timp ce pentru Poli Timișoara a punctat Daniel Benzar (67′).

După meci, Leo Grozavu a precizat că echipa sa a jucat bine, în condițiile date. ”Victorie meritată și importantă. Acesta e fotbalul la Liga 2. Multă luptă, bătaie, terenuri impracticabile și, atunci, mai sunt și momente de genul acesta. Una peste alta, felicitări băieților. Am făcut iarăși o partidă solidă. Să nu uităm, se joacă pe final de campionat, miza este mare pentru toate echipele. Suntem echipa care reușim să marcăm goluri. Încercăm să facem fotbal de calitate. Nu ne iese de fiecare dată, dar am spus, pentru modul cum se prezintă băieții, toate felicitările și jos pălăria”, a declarat antrenorul echipei din Copou.

După golul lui Daniel Benzar, Iașiul a părut puțin ezitantă, dar Grozavu spune că e normal. ”Ca de fiecare dată la fotbal. Când bați cu 5-0 sunt momente în care nu poți să fii mulțumit pe deplin. Așa că eu sunt un tip foarte pretențios, băieții știu. Sunt lucruri care trebuie corectate. Orice echipă mare din lumea aceasta are și momente în timpul unui joc când mai lasă garda jos. Momente de slăbiciune. Dar, sigur, de aia suntem lângă ei. Ne sprijinim reciproc. La final e important ce facem”, a adăugat Grozavu.

Antrenorul Iașiului nu a considerat meciul cu penultima clasată de dinainte ca fiind ușor. ”Nu există meci ușor. Astăzi Timișoara s-a agățat de orice, s-a luptat pentru orice minge. A fost aici Miercurea Ciuc, a pierdut 2-1”, a mai precizat el.

Reîntâlnire cu fostul său ”secund” de la ACS Poli

Grozavu l-a avut pe Octavian Benga, actualul antrenor principal al Politehnicii Timișoara, ca ”secund” în stafful său la ACS Poli și spune că îi pare rău de situația alb-violeților, dar și a Timișoarei fotbalistice.

”Am vorbit și înainte de joc, am vorbit și acum după joc. Îmi pare rău că e situația aceasta, dar nu cred că e vina lui Tavi Benga pentru situația în care se află în momentul de față Poli. Cred că sunt multe alte probleme și nu sunt eu în măsură să le ridic la fileu. Cred că un oraș ca și Timișoara are nevoie de multe altele până să-și dorească să facă performanță. Infrastructură, multe multe alte lucruri. Timișoara merită mult mai mult”, crede Grozavu.

Antrenorul echipei ieșene spune că până la promovare mai e multă muncă

Altfel, până la revenirea capitalei Moldovei în prima ligă mai e un drum lung, așa cum precizează și Grozavu.

”Mai e mult până acolo. Mai avem până departe. Cred ca o să fie o luptă între mai multe echipe. Oricare echipă intră în play-off, diferența este mică în momentul de față și cred că va fi o luptă aprigă. În afară de Steaua, care nu are drept de promovare, celelalte echipe nu le văd..Sunt zece jocuri tur-retur, grele toate. Nu se știe ce se întâmplă”, a conchis ”principalul” Politehnicii Iași.

Poli Iași în meciul cu Poli Timișoara: Jankov – Martac, Fl. Plămadă (cpt.), Katanec, Finica – Vașvari (Tud. Telcean 66′), Itu (Mogoș 88′), A. Roman – Musi (Ant. Dumitru 46′), Harrison (Vojtus 46′), Hlistei (Rob. Ion 82′). Rezerve neutilizate: Brînză – Kouadio, Tincu, Ștefănescu.

Cu 37 de puncte, Poli Iași a urcat pe locul 1 în Liga 2, însă poate reveni din nou pe locul 2 dacă Steaua câștigă duminică pe teren propriu cu Minaur Baia Mare. În ultima etapă din sezonul regular, moldovenii joacă acasă cu Progresul Spartac.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-cedat-in-fata-formatiei-din-iasi-octavian-benga-raspunde-fara-ocolisuri-comunicatului-dat-de-conducere-inainte-de-meci-nu-m-a-sunat-nimeni-n-am-vorbit-cu-nimeni-19262251

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1430-echipele-au-obiective-complet-diferite-19262004

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-cedat-din-nou-in-minutul-89-de-aceasta-data-la-chiajna-iulian-muntean-considera-ca-echipa-sa-nu-merita-sa-piarda-si-e-nervos-la-adresa-arbitrajului-tenta-jocului-a-contat-mai-mu-19262258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-fara-nicio-ocazie-in-meciul-de-la-buftea-cosmin-stan-cei-de-la-progresul-spartac-ar-fi-trebuit-sa-castige-19262248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

Anda DELIU 04 Mar. 2023, 23:35 Liga 2
Pe aceeași temă