Poli Iași are un început de sezon aproape perfect, Răzvan Tincu își avertizează coechipierii: ”Și victoriile sunt greu de gestionat.” Fundașul, despre presiunea de la echipă și meciul din Ghencea

Narcis POHOAȚĂ 30 Aug. 2022, 15:24 Liga 2

Politehnica Iași a obținut, sâmbătă, a treia victorie consecutivă în acest sezon de Liga 2, 2-1 pe teren propriu cu Concordia Chiajna în etapa a 4-a și s-a instalat pe podium, pe locul 3.

Moldovenii au acumulat 10 puncte în primele patru etape și sunt la egalitate cu primele două clasate CS Comunal Șelimbăr și Unirea Slobozia, formații care au pierdut primele puncte în runda anterioară și au golaveraj mai bun.

Răzvan Tincu, după trei victorii consecutive ale Politehnicii Iași: ”E foarte important să rămâi foarte echilibrat”

Firesc, atmosfera în vestiarul Iașiului este un excelentă, dar unul dintre veteranii echipei din Copou avertizează că seria bună nu trebuie să aducă relaxarea, ci și mai multă muncă.

Stoperul Răzvan Tincu (35 de ani) este de părere că, uneori, și victoriile sunt greu de gestionat și a făcut un apel la colegii săi, în special la cei tineri, să rămână la fel de serioși.

”Atmosfera este foarte bună la nivelul lotului, ne bucurăm că am început bine campionatul și sper să continuăm pe aceeași linie. Și, la cum ne pregătim, cred că vor urma și alte rezultate bune. Când câștigi există o emulație la nivelul lotului, atmosfera e liniștită în vestiar și la antrenament, poți pregăti în liniște meciurile următoare. Dar nu este ușor, când câștigi două-trei meciuri la rând e foarte important să rămâi foarte echilibrat, să rămâi în continuare umil și muncitor. De multe ori fotbalul nu te răsplătește pe măsură dacă nu ești corect. Un antrenor cu care am lucrat în trecut ne spunea că este mult mai greu să gestionezi victoriile decât înfrângerile. De aceea, trebuie să rămânem la fel de serioși și de muncitori”, a declarat Răzvan Tincu în emisiunea Repriza a 3-a de la Radio HIT Iași.

Publicul, marele câștig în startul sezonului

Fundașul central venit în această vară de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a subliniat și el cât de importantă este revenirea suporterilor în tribunele arenei din Copou.

Dacă în sezonul trecut au fost meciuri cu tribune goale sau cu spectatori pe care îi puteai număra foarte ușor, rezultatele bune din acest debut de stagiune au adus peste 3.000 de spectatori la partidele de pe teren propriu, o medie bună.

”Marele câștig este publicul. Ne bucură foarte mult că am reușit să-i readucem la stadion. Rezultatele bune i-au scos din casă și îmi doresc ca la meciurile viitoare să vină mai mulți spectatori, să vadă un fotbal bun și rezultate bune. Le transmit suporterilor Politehnicii că vom juca fiecare meci la victorie, indiferent de adversar. Îi aștept în număr mare în tribunele stadionului din Copou și la următoarele partide, sperăm să-i mulțumim și să sărbătorim împreună victoriile”, a completat Răzvan Tincu.

Tincu crede că e normal să fie presiune la Poli Iași

Fundașul în vârstă de 35 de ani spune că este normal să fie presiune la Poli Iași, din moment ce obiectivul este promovarea în prima ligă.

”Există o anumită presiune, dar e normal să se întâmple asta atunci când ai un obiectiv clar, promovarea. Intervine și presiunea rezultatelor, dar toți jucătorii care au venit la Iași au știut din start ce obiectiv avem și se așteaptă la această presiune. E și normal. Avem o echipă complet diferită și toate echipele vor juca foarte agresiv cu Poli Iași, vor fi montate să câștige pentru că vor evolua împotriva unei pretendente la promovare. Toate partidele vor fi grele, chiar dacă vom juca cu o nou-promovată sau cu o formație care trage la promovare”, a spus Tincu.

”Va fi un meci complicat în Ghencea”

Poli Iași va juca în Ghencea, vineri, de la ora 16:30, în primul meci al etapei a 5-a, iar Răzvan Tincu prevede o dispută frumoasă, dar complicată.

”Cum se spune în fotbal, victoriile aduc victorii și obligatoriu trebuie să mergem la Steaua să obținem un nou succes. Va fi un meci foarte complicat din punctul meu de vedere, gazdele au pierdut acel meci pe teren propriu cu 4-0. Jucăm la ei acasă, întâlnim o echipă cu același obiectiv și cred că va fi o partidă frumoasă. Atitudinea va conta în primul rând, trebuie să fim foarte bine montați, dar și inspirația în fața porții. Ai două-trei situații, trebuie să dai gol într-un astfel de meci”, a adăugat Răzvan Tincu, care este optimist că Poli Iași va arăta mult mai bine după ce se va rezolva problema omogenității: ”Mai avem un pic de lucrat. Eu sper ca în aceste trei meciuri rămase până la întreruperea campionatului să reușim să obținem cât mai multe puncte. Și după acea pauză, în care vom mai lucra la omogenizare, sunt convins că nivelul jocului va crește semnificativ”.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Dan Ignat

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mugur-cornateanu-ii-raspunde-lui-ianis-zicu-niste-ineptii-antrenorul-secund-al-echipei-poli-iasi-nu-a-vrut-sa-spuna-originea-tensiunilor-dintre-cei-doi-19243254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-acuze-dure-pentru-mugurel-cornateanu-la-finalul-meciului-de-la-iasi-apoi-s-a-ridicat-si-a-plecat-de-la-conferinta-de-presa-a-stat-in-spatele-la-o-suta-de-antrenori-doar-ca-sa-ii-19242771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-descatusat-dupa-succesul-cu-concordia-sunt-3-puncte-mari-baietii-mi-au-facut-o-mare-bucurie-antrenorul-sustine-ca-nu-a-avut-polite-de-platit-eu-nu-joc-19242907

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

Narcis POHOAȚĂ 30 Aug. 2022, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă