Poenaru îi dă replica lui Urican: „Are dreptate, suntem o superechipă. Academica să nu-și mai ascundă eșecurile în spatele arbitrajului”

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 19:17 Liga 2

Comunicatul publicat de antrenorul principal al echipei Academica Argeș, Ciprian Urican, pe siteul personal, referitor la duelul pentru promovare cu FC Voluntari nu a rămas fără răspuns din partea omologului său de pe banca ilfovenilor. Tehnicianul Voluntariului, Ilie Poenaru, a ținut să-i răspundă lui Urican la declarațiile legate de arbitrajul din partida de sâmbăta trecută, atunci când meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, însă în prima repriză s-a produs o fază controversată în careul ilfovenilor.

„Mă bucură faptul că sunt de aceeași părere cu domnul Urican în ceea ce privește antrenorii care caută scuze pentru rezultatele defavorabile în prestațiile arbitrilor. Am spus-o și o repet, nu voi comenta niciodată arbitrajele, indiferent de situație.

Cât privește jocul de sâmbătă, nu sunt de acord că arbitrajul a influențat decisiv rezultatul final în condițiile în care CCA tocmai a confirmat că nu a fost penalty la faza adusă în discuție de tehnicianul Academicii. Posesia covârșitoare de care vorbește domnul Urican, poate că au avut-o pentru că am vrut noi să le oferim acest lucru. Iar de ocaziile alea multe, nu știu unde sunt, că eu nu le-am văzut. Academica nu a controlat jocul, a fost unul echilibrat, mai ales că de când am rămas zece la zece, am avut și noi câteva contraatacuri periculoase și o posesie bună. Se pare că cei de la Academica au rămas cu o impresie greșită la final de meci, pentru că spectatorii ne aplaudau pe noi, nu pe ei, dar asta nu mai contează”a comentat Poenaru.

Poenaru face apel la fair-play: „Respectați-ne munca depusă”

„Îi rog pentru a doua sau a treia oară pe cei de la Academica să nu mai pună la îndoială meritele echipei mele. Să nu își mai ascundă eșecurile în spatele arbitrajului, mai ales că au fost echipe care au pierdut cu Academica după ce s-au dictat împotriva acestora niște penalty-uri inexistente și atunci nimeni nu a mai comentat și nu a mai făcut gălăgie” a mai declarat Poenaru.

„Nu mă interesează cealaltă serie, ci doar ce se întâmplă cu echipa mea. Probabil că domnul Urican are dreptate, suntem o superechipă, pentru că am venit de la Liga 3 și, din 1 noiembrie, adică de 17 etape, nu am mai coborât pe locul 1. Dominăm Seria 1 prin rezultate, ca urmare a muncii depuse de către jucători și staff-ul tehnic, suntem un grup unit, foarte puternic, cu o conducere care ne-a asigurat o stabilitate financiară și avem toate condițiile necesare performanței” a replicat acesta.

 

 

„Să se uite mai întâi în ograda lor și să ne lase pe noi în pace”

„Nu vreau să fiu răutăcios și nici nu vreau să jignesc, dar ei de ce nu își pun un semn de întrebare că de doi ani de zile tot încearcă să promoveze și nu reușesc, fie că s-au numit Clinceni sau Academica. Nu e mai bine să se uite mai întâi în ograda lor și să ne lase pe noi în pace? Nu își pun niște semne de întrebare că poate problema e la ei și nu la noi? Am obținut o performanță prin promovarea în Liga 2 și vrem să mai facem încă una prin ajungerea în Liga 1 ca să demonstrăm că suntem o superechipă așa cum spune domnul Urican. Așa că cel mai bine ar fi să ne confruntăm pe teren și nu în vorbe. Ca să creștem nivelul fotbalului trebuie să muncim pentru asta, nu să dăm declarații” a contraatacat Poenaru.

„I-am învins la Pitești cu șapte jucători U23”

„Referitor la meciurile directe, că s-au dat sau nu penalty-uri, fotbalul se joacă pe goluri, nu pe probabilități. Să nu uite că în meciul de la Pitești, din sezonul regulat, i-am învins cu șapte jucători sub 23 de ani, din care trei au fost sub U19. Și noi am fost defavorizați de câteva ori de-a lungul campionatului, dar nu ne-am plâns, deși cu punctele pierdute ne-am fi îndepărtat și mai mult de Academica. Suntem aproape de a face o performanță mare și am să îl rog pe domnul Urican să nu mai minimalizeze meritele echipei mele și să ne respecte munca depusă în 27 de etape, așa cum și noi o respectăm pe cea de la Academica. Noi nu ne vom ascunde niciodată în spatele declarațiilor și nu vom da vina pe arbitraj și vom demonstra pe teren care este valoarea echipei noastre. Îi urez mult succes domnului Urican și îl felicit pentru tot ceea ce a realizat până în acest moment” a încheiat tehnicianul liderului.

FC Voluntari, liderul Seriei I cu 64 de puncte, joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, meciul revanșă cu Academica Argeș, ocupanta locului doi cu 59 de puncte, din play-off-ul Seriei I. În afară de acest meci, cele două echipe mai au de disputat încă patru jocuri până la finalul acestui sezon de Liga 2.

CITEȘTE AICI comunicatul lui Ciprian URICAN

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 19:17 Liga 2
Pe aceeași temă