Academica încă n-a trecut peste faza controversată din meciul cu FC Voluntari. Urican vorbește despre „fața urâtă a fotbalului” și „arbitrajul a stabilit un pierzător”

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 13:35 Liga 2

Faza controversată din minutul 34 a meciului de sâmbăta trecută dintre FC Voluntari și Academica Argeș, încheiat la egalitate, scor 1-1, în care arbitrul Dan Dreve din Cluj-Napoca a acordat penalty pentru piteșteni apoi s-a răzgândit și a dat doar simulare, încă n-a fost dată uitării de Ciprian Urican. Antrenorul Academicii a scris pe site-ul său un comunicat în care vorbește despre „fața urâtă a fotbalului” și despre faptul că în meciul cu liderul „arbitrajul a stabilit un pierzător”.


Faza în care arbitrul dictează penalty pentru Academica și îi arată cartonașul galben lui Mitache. Deletic aplauda decizia, iar jucătorii Voluntariului protestau. Foto: Alexandru Hojda

Academica a ratat în acest joc șansa de a bate liderul și de a se apropia la doua două puncte de el înainte de returul de la Pitești, acolo unde în cazul unui alt succes s-ar fi instalat pe prima poziție a Seriei a II-a și ar fi luat prima opțiune la promovare. Așa, argeșenii au rămas la cinci puncte, se pot apropia la două în urma unui succes în acest weekend, însă nu mai au speranța că FC Voluntari se va împiedica de celelalte adversare în ultimele patru etape ale sezonului. Totuși speranțe există și gruparea lui Ciprian Urican ar trebui să creadă în promovare până în ultima rundă.

În comunicatul său, Urican face o comparație între Seriei I și cea de-a II-a, între FC Voluntari, Academica Argeș și ACS Poli, și întreabă dacă ilfovenii sunt cumva o „super echipă”. În final, antrenorul spune că echipa sa este „campioana morală a acestui campionat”, indiferent dacă va promova sau nu.

Iată ce a scris Ciprian Urican:

„Nu sunt de acord cu antrenorii care caută scuzele unor rezultate defavorabile în prestațiile arbitrilor. Asta nu ajută la dezvoltarea jocului echipei și oferă alibiuri prestației proaste a jucătorilor. Însă, nu sunt de acord nici cu arbitri care distrug munca unor cluburi, antrenori și jucători prin deciziile ințelese numai de ei. Indiferent dacă aceste decizii sunt luate instinctual sau premeditat.

Jocul de sâmbătă a arătat fața urâtă a fotbalului. Arbitrajul a stabilit un pierzător, pe Academica Argeș. Nu a contat că am avut posesie covârșitoare, ocazii mai multe, că am fost pozitivi de-a lungul întregului joc, deși eram oaspeții echipei de pe locul 1. Că am avut un penalty pe care îl vedeau 21 din 20 de cavaleri ai fluierului neacordat, însă ne-am ales cu un „galben” pentru simulare?!!! Deși, culmea, timp de câteva minute el a fost văzut și de centralul partidei. Că am controlat jocul rămași în 10 oameni din minutul 33. Ca spectatorii care ne-au întâmpinat cu huiduieli, ne-au aplaudat la sfârșit. Suntem extrem de revoltați pentru că toată lumea știe, dar nimeni nu vede ce se întâmplă.

Cum explicați faptul că în seria 2, Poli Timișoara este lider detașat cu 55 de puncte acumulate până acum, cu 12 mai mult decât Mioveni care ocupa poziția secundă, iar în seria noastră, Voluntariul are 64 de puncte, cu 9 mai multe decât timișorenii? Să fie atât de slabă seria 1 fața de 2? Sau…? Sau ne confruntăm cu o super echipă? Care ne-a bătut în retur dintr-un penalty inventat și a remizat acum datorită unui penalty care ni s-a acordat, dar nu s-a dat?
Nu am nimic personal cu cei de la Voluntari. Cei din staff îmi sunt amici, pe jucători îi respect, câțiva dintre ei mi-au fost elevi. Dar câteodată este de ajuns.
Indiferent dacă echipa mea va promova sau nu, cu siguranță este campioana morală a acestui campionat. Pentru modul în care a respectat fenomenul fotbalistic și spiritul competiției în ansamblul ei: joacă corect indiferent dacă câștigi sau pierzi! Ă‚sta-i, în fond, fotbalul!”

Altfel, Academica Argeș are șansa să demonstreze că este superioadă pe teren în meciul retur cu FC Voluntari, sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Cele două echipe sunt despărțite în acest moment de cinci puncte, iar până la finalul sezonului mai sunt de desfășurat doar cinci etape. Derby-ul Seriei I poate fi urmărit și în format video pe Super TV. Pentru acest meci, președintele Academicii, Dan Lăzărescu, solicită CCA-ului să trimită o brigadă de arbitri cu ecuson FIFA.


 

VEZI FAZA PENALTY-ULUI anulat Academicii

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 13:35 Liga 2
Pe aceeași temă