Poenaru le răspunde argeșenilor: „Nu a existat meci cu ei să nu se discute arbitrajul. Să se gândească doar la fotbal”. Răspunsul primit de la CCA și reacția lui Lăzărescu

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 16:51 Liga 2
Poenaru le răspunde argeșenilor:

UPDATE: Dan Lăzărescu, președintele echipei Academica Argeș, a comentat declarația făcută de Ilie Poenaru, potrivit căreia Comisia Centrală a
Arbitrilor a dat un verdict în privința fazei litigioase din partida de la Voluntari de sâmbăta trecută.

În calitate de fost prim-vicepreședinte și vicepreședinte CCA, Lăzărescu a afirmat: „Din câte știu eu, CCA nu dă explicații niciunei echipei în privința fazelor litigioase, dar poate ei au un fir mai scurt. Stop și am zis tot…”.


Remiza dintre FC Voluntari și Academica Argeș de sâmbăta trecută, scor 1-1, încă nu a fost trecută cu vederea de oficialii celor două echipe. Dacă până acum președintele și antrenorul piteștenilor, Dan Lăzărescu, respectiv Ciprian Urican, au contestat erorile de arbitraj ale lui Dan Dreve și au cerut brigadă cu ecuson FIFA pentru returul de mâine cu liderul, astăzi, tehnicianul Voluntariului nu s-a mai putut abține și a comentat și el la adresa adversarilor.

„Eu nu am comentat ce spune Lăzărescu, el când pierde dă vina doar pe arbitraj. La meciul cu ei am avut penalty clar, mă refer la meciul câștigat de noi la Pitești cu 4-3, în sezonul regulat. Dacă Dan Lăzărescu vrea să comentăm ce face adversarul, pot spune că Guerra merită roșu direct, Chițu la fel, roșu direct. Dar noi nu avem timp să ne luăm de arbitraj. Greșeli vor fi tot timpul, știm foarte bine că e o problemă generală legată de arbitrajele slabe în România. Rapidul ce să zică, a avut penalty clar la Iași sau alte echipe din Liga 1”, a spus, pentru ilfovsport.ro, Ilie Poenaru.

„Dacă Rădoi nu era eliminat, noi am fi câștigat”

Diferența din clasament dintre FC Voluntari și Academica este de cinci puncte cu cinci etape rămase de disputat până la finalul sezonului. Primele două clasate vor juca din nou la finalul acestei săptămâni, de această dată la Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, iar o victorie a liderului ar simplifica lupta pentru promovare. În caz contrar, ilfovenii vor avea emoții pentru a ajunge în Liga 1 în situația în care vor pierde. „Mergem să câștigăm. Sunt ferm convins că dacă Sorin Rădoi nu era eliminat, noi am fi câștigat partida de sâmbăta trecută. Academica s-a apropiat foarte rar de poarta noastră. A fost o greșeală în lanț la golul lui Vezan, plus execuția magistrală a acestuia, dar învățăm din greșeli. De aceea, vă promit că nu se va mai repeta mâine la Pitești. Trebuie să câștigăm, pentru a fi și mai aproape de Liga 1”, a mai spus antrenorului echipei din Voluntari.

CCA i-a dat dreptate arbitrului: trebuia acordat corner

Revenind la faza controversată a meciului de la Voluntari, atunci când arbitrul Dan Dreve a dictat penalty pentru Academica apoi s-a răzgândit și a dat simulare, Ilie Poenaru spune că CCA i-a dat dreptate centralului după ce argeșenii au depus plângere. Comisia Centrală a Arbitrilor a analizat faza respectivă și a considerat că trebuia acordat doar corner, în niciun caz penalty.

„Cred că acum nu mai au ce comenta cei de la Academica Argeș. Nu a existat meci cu ei să nu se discute arbitrajul. Acum, după analiza fazei de către cei de la CCA, când s-a constatat că trebuia acordat doar corner, sper ca Academica să se gândească doar la fotbal. Poate și noi am fost nedreptățiți, dar am tăcut din gură și ne-am gândit la fotbal, nu la scandal. N-au mai comentat nimic, și-au dat seama că nu a fost penalty”, a declarat, pentru sursa citată, Ilie Poenaru.


Iată FAZA PENALTY-ULUI anulat Academicii. CCA i-a dat dreptate arbitrului:

CITEȘTE și:

Penalty-ului care a fost, dar n-a fost a aruncat în aer meciul Voluntari – Academica. Lovitură de pedeapsă pentru oaspeți, gazdele protestează și arbitrul anulează decizia

„Când nu am fost defavorizați am câștigat aici, la Voluntari”. Lăzărescu vorbește despre cea mai controversată fază a derby-ului

Academica nu mai vrea ca arbitrii să influențeze meciul cu FC Voluntari: „Solicităm CCA să trimită o brigadă de arbitri cu ecuson FIFA”

Academica încă n-a trecut peste faza controversată din meciul cu FC Voluntari. Urican vorbește despre „fața urâtă a fotbalului” și „arbitrajul a stabilit un pierzător”

Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă