Antrenorul Ripensiei se simte vinovat după înfrângerea cu Clinceni și spune numai lucruri negative despre echipa sa: „Mi-e rușine”. De ce crede că meciurile de acasă sunt ca în deplasare

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 19:05 Campionat

Antrenorul Ripensiei, Ciprian Urican, a fost supărat după ce echipa sa a cedat cu 3-0 meciul de pe teren propriu cu Academica Clinceni, duminică, în etapaa 5-a a Ligii 2. Tehnicianul a recunoscut că jucătorii săi au evoluat foarte slab și a transmis un mesaj de scuze pentru fanii Ripensiei, destul de puțini prezenți pe stadion. Cel care predă cursuri de licența UEFA Pro a spus și că formația timișoreană joacă precum în deplasare pe „Dan Păltinișanu”, dar că e decizia conducerii și o respectă.

Urican a fost de părere că la meciurile pierdute cu ACS Poli și UTA, echipa a jucat bine, dar în fața Clinceniului nu a mai fost cazul. „E prima echipă care ne-a bătut cu adevărat, pentru că a fost mai bună decât noi. Nu mă așteptam la acest rezultat, la jocul prestat astăzi. Este prima înfrângere care vine după un joc catastrofal. Am făcut greșeli nepermise în faza de posesie, am luat golurile foarte repede. Noi le-am făcut cadou primul gol și echipa s-a prăbușit, chiar dacă puteam egala cu situația lui Dumiter, din prima repriză, când a fost echilibrat. A doua repriză le-a aparținut în totalitate, au fost mai lucizi ca noi. Nu am avut circulație bună, nu am deplasare în teren. Nu am știut să fructificăm situațiile ce puteau deveni periculoase. Aș vrea să uităm acest episod cât mai repede. Am făcut nenumărate greșeli la transmisia balonului și asta ne-ar costa, pentru că ei fac tranziția foarte bine. Noi am avut o singură ocazie foarte clară și asta spune foarte multe”, a precizat Urican la finalul meciului pierdut cu 0-3.

Scuze pentru fanii echipei

Chiar dacă un procent semnificativ din buget provine de la câțiva sponsori, totuși, principial, și Ripensia este organizat pe sistem „socios”. Pe stadion, acest lucru nu prea s-a reflectat în multe situații. Urican și-a cerut, oricum, scuze față de fani, puțini peste 100 la meciul cu ilfoveana Academica.

„În acest moment, eu mă simt principalul vinovat și îmi cer scuze pentru prestația jalnică de astăzi tuturor fanilor Ripensiei. Putem să o luăm ca pe un accident, pentru că în celelalte jocuri pe care le-am pierdut, am jucat fotbal, dar, de data aceasta, le-am înșelat așteptările. Îmi pare foarte rău pentru ei”, a spus antrenorul ripensist.

Tehnicianul a spus că nu mai dorește niciun transfer, după ce, săptămâna aceasta, Darius Țiereanu a semnat cu roș-galbenii. Apărarea rămâne o problemă, mai ales că fundașul stânga Călin Toma a avut dureri la gambă și nu a jucat. „Dacă nu se accidenta Călin Toma am fi avut defensiva perfectă”, a precizat Urican.

Cu Clinceniul, apărarea a fost formată din Adrian Popa, Bogdan Străuț, Marius Toma și Alin Burdeț, ultimul și jucător U21, în condițiile în care Ripensia nu l-a mai avut în poartă pe Dobre, portar de 17 ani.

Stadionul „Dan Păltinișanu” nu e acasă pentru Ripensia

Ciprian Urican recunoaște că Ripensia nu se simte în largul ei pe „Marele oval” timișorean, unul tot mai gol în ultima perioadă. „Este evident că partida cu ACS Poli, dacă se juca pe terenul nostru (n.r. – Ciarda roșie) se termina cu victoria noastră. Dar aceasta este hotărârea conducerii și noi facem ceea ce s-a hotărât. Ei au niște planuri pentru această echipă și noi trebuie să îi respectăm, pentru că ei asigură fondurile necesare menținerii și susținerii echipei. Chiar dacă este adevărat că noi jucăm mereu, ca adversarii noștri, în deplasare”, a admis Urican.

După cinci etape, Ripensia are doar patru puncte și ocupă locul 15, primul de deasupra pozițiilor retrogradabile. Etapa viitoare urmează să joace sâmbătă, de la ora 11:00, la Sportul Snagov, liderul clasamentului.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 19:05 Campionat
Pe aceeași temă