Ripensia schimbă din nou pe banca tehnică. Timișorenii abordează meciul cu liderul și derby-ul cu ASU Politehnica fără antrenor principal

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Sep. 2018, 13:27 Campionat
Ripensia schimbă din nou pe banca tehnică.** Timișorenii abordează meciul cu liderul și derby-ul cu ASU Politehnica fără antrenor principal

Înfrângerea cu 3-0 cu Academica Clinceni, înregistrată duminică, în etapa a 5-a a Ligii 2, i-a fost „fatală” lui Ciprian Urican. Ripensia și antrenorul care ține cursuri pentru licența Pro au decis, de miercuri, să meargă pe drumuri separate. Deocamdată, deși vin două meciuri decisive, cu liderul Sangov, în campionat, și cu ASU Politehnica, în Cupă, clubul nu aduce un nou antrenor!

Urican a stat pe banca Ripensiei 15 etape, zece în sezonul trecut și cinci acum, când a înregistrat o victorie la Brăila, un egal cu Luceafărul Oradea și înfrângeri cu ACS Poli, UTA și Clinceni. Clubul a anunțat că decizia a fost luată de comun acord.

„Ripensia Timișoara și antrenorul Ciprian Urican au ajuns de comun acord la o înțelegere privind încetarea colaborării. Sosit la Ripi în luna aprilie, tehnicianul, care este și lector al Școlii de Antrenori a FRF, a condus de pe bancă gruparea roș-galbenă în ultimele 10 runde ale ediției trecute de campionat, dar și în primele 5 etape ale actualei stagiuni. Îi mulțumim pentru toată munca depusă la clubul nostru și îi dorim mult succes în tot ceea ce va întreprinde de acum înainte!”, se arată în comunicatul clubului.

Urican părea speriat după meciul cu Clinceni

Duminică, după meciul pierdut cu Clinceni, Urican și-a cerut scuze fanilor, deși, paradoxal, pe stadion nu au fost cu mult peste 100 de persoane. „E prima echipă care ne-a bătut cu adevărat, pentru că a fost mai bună decât noi. Nu mă așteptam la acest rezultat, la jocul prestat astăzi. Este prima înfrângere care vine după un joc catastrofal. Am făcut greșeli nepermise în faza de posesie, am luat golurile foarte repede. Noi le-am făcut cadou primul gol și echipa s-a prăbușit, chiar dacă puteam egala cu situația lui Dumiter, din prima repriză, când a fost echilibrat. A doua repriză le-a aparținut în totalitate, au fost mai lucizi ca noi. Nu am avut circulație bună, nu am deplasare în teren. Nu am știut să fructificăm situațiile ce puteau deveni periculoase. Aș vrea să uităm acest episod cât mai repede. Am făcut nenumărate greșeli la transmisia balonului și asta ne-ar costa, pentru că ei fac tranziția foarte bine. Noi am avut o singură ocazie foarte clară și asta spune foarte multe”, spunea Urican cu trei zile înainte de despărțirea oficială de Ripensia.

Radu Suciu, eterna „manta” de vreme rea

În comunicatul despre plecarea lui Urican, clubul anunță că Radu Suciu se va ocupa de pregătire echipei. Suciu e director tehnic și el s-a ocupat și sezonul trecut, după plecarea lui Remus Steop, respectiv a lui Paul Codrea, de antrenamentele echipei.

„Problema” e că regulamentul FRF nu permite ca un club să stea peste 30 de zile fără antrenor angajat.

Suciu nu poate fi angajat în această funcție, deoarece nu are nici licența A, cerută pentru antrenorii principali la Liga a 2-a, nici licența B, pentru secunzi la acest nivel.

Cu el însă, Ripensia merge sâmbătă în deplasare la liderul Sportul Snagov. Ulterior, miercurea viitoare, roș-galbenii dau piept cu ASU Politehnica, în turul IV al Cupei României.

Ripensia Timișoara este a treia echipă care în acest start de sezon al Ligii 2 își schimbă antrenorul principal, după ACS Poli Timișoara și Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Sep. 2018, 13:27 Campionat
Pe aceeași temă