Ripensia pleacă și ea de pe „Dan Păltinișanu”. Explicația conducerii pentru schimbarea politicii clubului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Nov. 2018, 14:57 Campionat

Ripensia Timișoara va reveni pentru meciul cu CS Mioveni în Ciarda Roșie, stadionul unde a jucat în mare parte a perioadei de la reînființare. Gruparea roș-galbenă s-a mutat de la începutul acestui sezon pe arena „Dan Păltinișanu”, însă rezultatele slabe și căderea pe loc retrogradabil au făcut-o să revină asupra deciziei.

Ripensia a renunțat în acest sezon să își mai dispute meciurile de pe teren propriu pe stadionul Ciarda Roșie, însă a continuat să își facă acolo antrenamentele. Deși noul președinte Dumitru Mihu dorea ca echipa să rămână pe „Marele oval”, momentan, rezultatele proaste i-au făcut pe cei de la club să revină temporar „acasă”.

Dumitru Mihu spune că nu e o cerere imperativă a lui Alexandru Pelici, dar că s-a ținut cont de sugestiile staffului și a fanilor. „Este o cerere care a venit din partea staffului și din partea unor susținători ai noștri. Încercăm și altceva. Lucrurile nu au mers tocmai bine și încercăm și altceva. Alexandru Pelici a fost și el de acord. Momentan, este doar pentru acest meci. Ulterior, în funcție de cum merg lucrurile, vom reanaliza și vom vedea ce facem”, a declarat Mihu pentru Liga2.ro.

De când a preluat oficial funcția de președinte, Mihu a declarat că vrea ca Ripensia să joace pe „Dan Păltinișanu”, deoarece este stadionul cu cele mai bune condiții, în ciuda vechimii și a problemelor ce decurg din absența unor lucrări de consolidare. „Nu suntem talibani (n.r. – potrivit dexonline.ro, talibanul este un membru al unei grupări fundamentaliste din Afganistan, care promovează principiile fundamentalismului islamic în viața politică, socială etc.) să ne menținem aceeași poziție indiferent de cum merg lucrurile. Sigur, în principal, mi-aș dori ca Ripensia să joace pe „Dan Păltinișanu”, deoarece acolo este locul ei”, a mai spus Mihu.

Antrenorii Urican și Suciu au atras atenția că Ripensia nu se simte acasă pe „Dan Păltinișanu”

Foștii antrenori ai Ripensiei din acest sezon, Ciprian Urican și Radu Suciu, au semnalat în repetate rânduri faptul că Ripensia nu se simte ca „acasă” pe „Dan Păltinișanu”.

După înfrângerea cu 0-3 suferită în fața Clinceniului, Urican recunoaștea că Ripensia suferă și datorită faptului că vrea să joace pe cea mai mare arenă din oraș, invocând un alt eșec suferit, cu ACS Poli (2-3). „Este evident că partida cu ACS Poli, dacă se juca pe terenul nostru (n.r. – Ciarda roșie) se termina cu victoria noastră. Dar aceasta este hotărârea conducerii și noi facem ceea ce s-a hotărât. Ei au niște planuri pentru această echipă și noi trebuie să îi respectăm, pentru că ei asigură fondurile necesare menținerii și susținerii echipei. Chiar dacă este adevărat că noi jucăm mereu, ca adversarii noștri, în deplasare”, a spus Ciprian Urican.

După remiza cu Energeticianul (scor 1-1), Radu Suciu era convins că dacă Ripensia ar fi jucat în Ciarda Roșie ar fi avut mai multe puncte acumulate. „Acesta nu este un stadion care să te împingă de la spate și să îți creeze plăcerea să joci fotbal (n.r. – despre vremea când juca el la Poli). Pe același stadion erau 40.000 de stadion la un derby și 20-25.000 la un meci normal. Fără discuție, în Ciarda aveam mai multe puncte. Este o altă atmosferă, simți suporterii aproape, e o altă presiune pe adversari, altă presiune pe arbitri. Dar a fost decizia conducerii. Este o strategie și am înțeles-o”, a comentat Radu Suciu.

Opinia acestora nu a fost însă ascultată, iar, acum, în situația în care Ripensia a ajuns la retrogradare, la patru puncte sub primele două formații aflate deasupra zonei roșii, conducerea pune în aplicare imediat dorința noului antrenor Alexandru Pelici.

Meciul dintre Ripensia și CS Mioveni, contând pentru etapa a 17-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 11:00. Echipa timișoreană e pe locul 16, retrogradabil, cu 14 puncte, în timp ce argeșenii sunt pe 7, cu 32 de puncte.

Medie dezastruoasă de spectatori pe „Dan Păltinișanu”

În cele șapte meciuri desfășurate în acest sezon al Ligii 2 pe stadionul „Dan Păltinișanu”, Ripensia a înregistrat o singură victorie, trei egaluri și trei înfrângeri. Media spectatorilor prezenți pe arena care are peste 30 de mii de locuri este una dezastruoasă: 220. 

Cel mai numeros public l-au avut în meciul cu ACS Poli, 500, iar cei mai puțin în jocurile cu Balotești și Energeticianul, câte 100.

În această perioadă, Ripensia a jucat și în Cupa României un meci pe cel mai mare stadion din Timișoara, cu ASU Poli, în care a pierdut în prelungiri.

Când juca în Ciarda Roșia, Ripensia avea o medie de suporteri puțin mai mare, însă, totuși, capacitatea arenei era de 1.000 de locuri.

Meciurile și rezultatele obținute de Ripensia în acest sezon pe teren propriu, pe „Dan Păltinișanu”:

Et 3: Ripensia – ACS Poli  2-3 – Ad. Ungureanu (3). Dumiter (60) / Bîrnoi (54), Oct. Drăghici (77), Golda (90+5)
Spectatori: 500
Et 5: Ripensia – Academica Clinceni 0-3 – Vas. Olariu (3), Rob. Ion (49), Horșia (52)
Spectatori: 150
Cupa României: Ripensia – ASU Poli 1-2 după prelungiri (1-1 după 90 de minute)
Et 7: Ripensia – CS Balotești 2-1 – Apro (52), Dumiter (90) / C. Predescu (76)
Spectatori: 100
Et 9: Ripensia – Metaloglobus 0-1 – Ghenovici (70 – pen.)
Spectatori: 150
Et 11: Ripensia – Energeticianul 1-1 – Apro (90) / Stoenac (59)
Spectatori: 100
Et 13: Ripensia – „U” Cluj 1-1 – Dumiter (90+2) / Goga (41)
Spectatori: 250
Et 15: Ripensia – FC Argeș 1-1 – C. Toma (89 – pen.) / D. Oancea (42)
Spectatori: 300

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Nov. 2018, 14:57 Campionat
Pe aceeași temă