Play-off-ul de promovare, momentul perfect ca jucătorii lui Dan Alexa să ”arate că sunt demni să poarte tricoul Rapidului”. ”Bocciu”: ”Va fi foarte greu, ei fiind învățați cu atmosfera creată de noi, dar sunt convins că vor reuși.” Liderul galeriei vorbește despre vizita la stadion și denumirea pe care ar putea-o lua noua arenă din Giulești

Marius ANGHEL 19 May. 2020, 13:49 Liga 2

Rapid va participa în play-off-ul Ligii 2 pentru determinarea echipelor promovate în Liga 1 alături de alte cinci prim-clasate în această ediție întreruptă după etapa a 24-a din cauza pandemiei de COVID-19. În acest turneu de cinci etape se intră cu punctele înjumătățite, astfel că distanța giuleștenilor față de primul loc care duce în Liga 1 se micșorează de la 13 puncte la șase, prin rotunjire, iar față de locurile 2 și 3 se reduce de la două puncte la doar unul.

Toate grupările din play-off consideră cele cinci jocuri pe care le mai au de disputant în acest sezon ca cinci finale. La fel consideră și galeria Rapidului, care, prin unul dintre liderii ei, Liviu Ungurean (foto principal), zis și ”Bocciu”, a vorbit, în emisiunea ProSport LIVE, de marți, 19 mai, ce așteptări există și dacă suporterii s-au gândit cum vor gestiona o eventuală ratare a promovării.

”Nu vreau să ne gândim până acolo. Noi știm, în momentul actual, că avem cinci finale de disputat. A venit momentul în care băieții trebuie să ne arate că merită să îmbrace tricoul Rapidului. Acum va fi foarte greu, ei fiind învățați cu atmosfera creată de noi, și susținerea noastră necondiționată. Acum a venit momentul să ne arate și nouă că sunt demni să poarte tricoul Rapidului. Sunt convins că vor reuși să câștige toate cele cinci finale”, a spus Liviu Ungurean la ProSport LIVE.

Meciurile din play-off se joacă fără spectatori. ”Bocciu” și Angelescu spun ce înseamnă acest lucru pentru Rapid

”Bocciu” a vorbit și cât de mare este handicapul că aceste meciuri din play-off se vor juca fără spectatori în tribune, conform cerințelor autorităților, în încercarea de a evita răspândirea noului coronavirus.

”Este foarte greu. Gândiți-vă că, pentru noi, este un moment la care nu credeam, nici în cele mai mari coșmaruri, că vom ajunge. Dar asta este viața. Trebuie să gândim pozitiv și trebuie să promovăm. Asta este dorința tuturor rapidiștilor”, e de părere Liviu Ungurean.

Despre acest subiect a vorbit și Victor Angelescu, principalul acționar al clubului Rapid. ”Handicapul e imens. Pentru noi cred că este cel mai mare minus pe care îl avem în play-off. Dintre toate echipele din play-off, fără supărare, cred că avem cea mai frumoasă și cea mai mare galerie, care a făcut tot timpul spectacole, și asta este. Pe noi ne-a ajutat foarte mult, dar, așa cum a zis și Liviu, cum am vorbit și noi la club, băieții trebuie să joace și când nu sunt spectatori. Astea sunt condițiile pentru toată lumea și am încredere că o vor face cu brio”, a spus Angelescu la ProSport LIVE.

O parte a galeriei Rapidului a fost pe șantierul noului stadion, acolo unde speră să fie sărbătorită promovarea în Liga 1

În weekendul trecut, ”greii” din galeria Rapidului au fost în inspecție la șantierul noului stadion din Giulești. Liviu Ungurean a vorbit despre această decizie și ce s-a discutat cu constructorul arenei.

”Cu scuzele de rigoare față de toată marea familie rapidistă, pentru că acolo am decis să meargem noi, băieții care conducem galeria, care ne implicăm și care pierdem nopțile ca să arătăm frumusețe pe toate stadioanele din România. Am fost pentru că am simțit nevoia să respirăm aerul Giuleștiului și am fost să punem și noi niște întrebări oamenilor care construiesc stadionul. A fost o sâmbătă extraordinară.

Am primit niște răspunsuri pozitive. Degeaba suntem noi supărați, că nu a stat în puterea noastă ca să mărim capacitatea stadionului. Cu toții ne doream un stadion aproape la fel cum a fost cel vechi, dar nu s-a putut, din cauza condițiilor constructorilor. Nu au avut loc și multe alte probleme. Cu toate astea, va ieși un stadion extraordinar, va fi o casă nouă și sperăm să sărbătorim promovarea pe 1 august chiar acolo, pe șantier. să ne permită autoritățile să mergem și să sărbătorim promovarea”, a spus Liviu Ungurean, la ProSport LIVE.

Liviu Ungurean, despre noua denumirea noului stadion al Rapidului și personalizarea sa

După ce Victor Pițurcă a propus ca la stadionul din Ghencea să fie ridicate statui cu jucătorii Stelei care au cucerit Cupa Campionilor Europeni în anul 1986, Liviu Ungurean a mărturisit că arena Rapidului va fi personalizată, dând exemplul scaunelor.

”Am discutat cu doamna președinte CS Rapid, Vali Caciureac, și am venit cu foarte multe propuneri. Am văzut că se ține cont de ele. La noi, vreau să îi anunț pe toți suporterii rapidiști, tot stadionul va fi îmbrăcat doar în vișiniu și alb, nu cu acele scaune în degrade. Pentru că noi avem suporteri, se va juca cu casa închisă fiecare meci și vom avea sold out. Vom lupta să fie abonamente pentru toți suporterii”, a adăugat Liviu Ungurean.

Totodată, ”Bocciu” a vorbit și despre posibila noua denumire a stadionului Giulești – ”Valentin Stănescu”. FC Rapid a propus ca noul nume să fie ”Rapid Arena”, iar tribunele, peluzele și lojele să poarte numele unor legende ale clubului.tbalist.

”Părerea mea personală, fiindcă nu am discutat cu toată suflarea rapidistă. Susțin ideea domnului Ovidiu Burcă, care a considerat că este normal să se numească Rapid Arena, pentru că noi avem foarte multe glorii în viață și îi avem și pe ceilalți care, din păcate, ne-au părăsit și sunt în galeria din ceruri. Nu ar fi drept ca numele să fie doar al unuia singur. Nu vrem să dăm curs discuțiilor”, a mai spus Liviu Ungurean la ProSport LIVE.

Ce spune ”Bocciu” despre numirea lui Daniel Pancu ca președinte la Rapid poți citi AICI.

Lista completă cu denumirile de la noul stadion al Rapidului:

denumire stadion: Rapid Arena
denumire Peluza Nord: Dan Coe
denumire Peluza Sud: Tache Macri
denumire Tribuna a II-a: Alexandru Neagu
denumire Tribuna I: Valentin Stănescu
denumire Tribuna VIP: Nicolae Manea

Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Marius ANGHEL 19 May. 2020, 13:49 Liga 2
Pe aceeași temă