Noul stadion Giulești – ”Valentin Stănescu” va avea altă denumire! Peluzele, tribunele și lojele vor purta nume ale sportivilor de legendă ai clubului Rapid

09 May. 2020, 13:27 Diverse
Noul stadion Giulești - ”Valentin Stănescu” va avea altă denumire! Peluzele, tribunele și lojele vor purta nume ale sportivilor de legendă ai clubului Rapid

Lucrările la noile stadioane din București, Steaua, Arcul de Triumf și Giulești, avansează pe zi ce trece, primele două fiind într-un stadiu ridicat de finalizare, iar cel de-al treilea recuperând din întârziere și având șanse să fie gata tot în acest an, după cum a anunțat la începutul acestei săptămâni ministrul Tineretului și Sportului. Acest lucru a dus, în ultima perioadă, și la tot felul de propuneri pentru schimbarea denumirilor arenelor din Ghencea și Giulești de către personalități ale cluburilor Steaua și Rapid.

Despre noua denumire a stadionului Giulești – ”Valentin Stănescu” a făcut precizări președintele clubului Rapid, Ovidiu Burcă. Acesta a dezvăluit că echipa pe care o conduce a făcut o adresă către Clubul Sportiv Rapid, cel care va administra arena după ce va fi recepționată, în care a propus ca noua denumirea a stadionului să fie ”Rapid Arena”, în timp ce complexul să rămână ”Valentin Stănescu”. Totodată, a solicitat ca lojele, sectoarele, tribunele și peluzele să fie numite după glorii ale clubului giuleștean.

Stadionul Giulești – ”Valentin Stănescu” va fi redenumit Rapid Arena

Iar răspunsul primit de FC Rapid 1923 de la CS Rapid a fost unul afirmativ, susține Burcă, deci noul stadion nu se va mai numi Giulești – ”Valentin Stănescu”, ci ”Rapid Arena”.

”Clubul Rapid a făcut încă de la sfârșitul anului trecut o adresă către CS Rapid pentru schimbarea denumirii stadionului. Noi am propus ca stadionul să se numească Rapid Arena, iar complexul să rămână Valentin Stănescu.

Lojele, sectoarele, tribunele și peluzele vor avea numele unor glorii giuleștene. Am primit un răspuns afirmativ din partea Clubului Sportiv, deci noul stadion se va numi Rapid Arena, în interiorul complexului Valentin Stănescu.

Am făcut acest lucru tocmai pentru că n-am vrut să nedreptățim o glorie în detrimentul alteia. Rapid trebuie să fie mai presus de orice și de oricine. Am vrut să fim echitabili față de toți. Peluza Dan Coe va fi peluza unde va sta galeria”, a spus Ovidiu Burcă, citat de FC Rapid 1923 pe pagina sa de Facebook.

Peluzele, tribunele și lojele vor purta nume ale sportivilor de legendă ai clubului Rapid

Numele stadionului va fi Rapid Arena, care va face parte din complexul ”Valentin Stănescu”, personalitate care va denumi și Tribuna I. Peluza Nord va avea denumirea de ”Dan Coe”, iar Peluza Sud va purta numele lui ”Tache Macri”.

Lista completă a denumirile de la noul stadion al clubului Rapid:

denumire stadion: Rapid Arena
denumire Peluza Nord: Dan Coe
denumire Peluza Sud: Tache Macri
denumire Tribuna a II-a: Alexandru Neagu
denumire Tribuna I: Valentin Stănescu
denumire Tribuna VIP: Nicolae Manea

Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Rapid Arena va avea un ”coridor al timpului”, unde fel de muzeu

Totodată, președintele FC Rapid 1923 a mai precizat și că noul stadion va avea un ”traseu cronologic”, un fel de muzeu, în care fanii pot parcurge un coridor în care vor fi expuse, pe ani, momente din istoria clubului.

”Am ajuns la un numitor comun în ceea ce privește muzeul. Va fi, de fapt, un traseu cronologic. Vom avea un coridor al timpului, din care se va ajunge la partea de muzeu propriu-zisă, apoi la vestiare și la fan shop. Noi l-am gândit ca un traseu în care să se deruleze, pe ani, tot ce s-a întâmplat de la înființare până acum. Se lucrează la acest traseu, vrem ca stadionul să aibă identitate”, a spus Ovidiu Burcă la DigiSport.

Caracteristici Rapid Arena:

capacitate: 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor);
preţ: 39.499.366 milioane de euro
nivel clasificare: UEFA, 4
suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP.

09 May. 2020, 13:27 Diverse
Pe aceeași temă