Planuri eșuate din cauza coronavirusului. Ripensia și-a anulat trialul de jucători, iar programul meciurilor amicale e pus și el în pericol

Anda DELIU 02 Jul. 2020, 13:55 Liga 2
Planuri eșuate din cauza coronavirusului. Ripensia și-a anulat trialul de jucători, iar programul meciurilor amicale e pus și el în pericol

Graba strică treaba, după cum ne spune înțelepciunea populară românească. Se poate aplica și pentru cei de la Ripensia, care au anunțat săptămâna trecută un trial pe care au fost nevoiți acum să-l amâne, din cauza situației epidemiologice.

Ripensia Timișoara a anunțat că vrea în perioada 8-10 iulie să facă un trial de jucători, ca pe vremuri sau ca la, cum ar spune cârcotașii, cluburile low-buget.

Speranțele roș-galbenilor, neîntemeiate de evoluția pandemiei de coronavirus, erau ca din 1 iulie se scot toate restricțiile de antrenament pentru ligile inferioare. O concluzie care s-a dovedit a fi profund eronată.

Astfel, clubul și-a anulat trialul. ”Datorită ultimelor decizii luate de Guvernul României cu privire la măsurile de prevenție a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și în urma unei scrisori explicative primite de la FRF privind reluarea antrenamentelor echipelor din ligile inferioare, suntem nevoiți să reprogramăm trialul la o dată pe care o vom stabili ulterior în funcție de evoluția pandemiei”, se arată pe site-ul clubului.

Nu e voie să se joace amicale dacă nu se testează toti participanții

Planul nerealist al Ripensiei era să joace în 10 iulie chiar un meci cu cei veniți la trial.

Din 1 iulie, legea permite reluarea antrenamentelor în grupuri de maximum zece sportivi pentru cluburile care nu se testează de coronavirus. Cine vrea să joace amicale, să se cantoneze sau să se antreneze normal, trebuie să se testeze.

Deocamdată, Ripensia nu a răspuns întrebării reporterului Liga2.ro, lansată pe grupul de comunicare cu mass-media în urmă cu două zile, dacă fotbaliștii vor fi sau nu testați. Zilele aceste, echipa face vizita medicală.

Cert e că și dacă stafful și jucătorii se testau, pentru trial, ar fi trebuit testați și cei veniți în probe. Ripensia are programat un prim amical în 11 iulie, cu Bazoșu Vechi, care mai mult ca sigur, va trebui amânat sau anulat.

Ripensia a anunțat despărțirea de Mihai Hecsko și Caius Lungu

Altfel, Ripensia a confirmat oficial despărțirea de Mihai Hecsko și Caius Lungu. Acesta din urmă l-a urmat și el pe Alexandru Pelici la CSM Reșița, precum a făcut-o și Vlad Chera.

”Clubul nostru s-a despărțit de alți doi jucători. Este vorba despre Mihai Hecsko și Caius Lungu.

Hecsko a venit la club în 2016, a pus umărul la două promovări (din L4 în L3 și L3 în L2) și a adunat 38 de apariții în liga a doua pentru roș-galbeni.

Lungu a ajuns la Ripensia în vara anului trecut și a adunat 20 de prezențe pentru echipa noastră în liga a doua.

Le mulțumim pentru toată munca depusă în tricoul Ripensiei și le dorim mult succes pe mai departe în carieră!”, a anunțat Ripensia.

Ripensia s-a mai despărțit în ultima perioadă de George Monea, Vlad Chera și Horațiu Moldovan.

Anda DELIU 02 Jul. 2020, 13:55 Liga 2
Pe aceeași temă